Da li mi netko može odgovoriti na pitanje razlike između imovine i temeljnog kapitala?
Imovinu čine imovinska prava koju su članovi društva unijeli u društvo prilikom njegova osnivanja (novac, pravo vlasništva nad nekom stvari ili pravo korištenja nekom stvari), a temeljni kapital je vrijednost onoga što su članovi uložili u društvo i izražen je u novcu. Pokazuje kolika je vrijednost imovine bila u nekom trenutku.
Prošla sam danas kod Miladina. Došao je dosta ranije (već oko 9 sati), uslo nas je 3, jedna cura je pala, a nas dvije smo prošle. Curu koja je pala je pitao opoziv članova NO u d.d. i to nije znala...tako da ruši opravdano.
Ja sam bila druga na redu pitao me to isto pitanje, zatim imenovanje članova NO u d.d. te kada radnici mogu imenovati člana NO u d.d. Još me pitao opoziv članova uprave u d.d.
Znači, pita stvarno osnove...dobila sam četvorku. Sve to ide dosta brzo, bila sam vani za 5 minuta. Treba dobro baratati gradivom jer upada u riječ, prekida, postavlja podpitanja...pa te može lako zbuniti. Inače, ako znaš prolaziš.
Sretno svima!!!