AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Iwy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
hvalaa ti :) nemam od nine, ali imam neka skupljena sa foruma koja se pojavljuju ,ako ti to moze pomoci
ma imam ja sva pitanja sa foruma, ali sam mislila da ako netko ima samo od nine da znam otprilike na što utrošit naviše vremena :)

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
meni je stiglo ! usmeni-
Datum : 07 .04. 2014
Vrijeme: 10 :00
Dvorana : Trg maršala Tita
3 , soba 307 / II
kat

jel samo jedna grupa ili je netko i u 8,9 ?

mape5

Super Moderator
eto malo dojmova s današnjeg ispita
profa je OK, trudi se izvući za dvojku, preoblikuje pitanja, dade vremena za razmisliti.

pitanja: što je pluralni votum, agio, što je društveni ugovor, na koji način se može osnovati d.o.o. - tu sam malo zatiltala... pa je preformulirala pitanje i kako se može osnovati, u odnosu na d.d. - simultano osnivanje, ostale je pitala o razrješnici, tko ju daje i pravne posljedice ako se oduzme razrješnica, prokura, tko sve može dati prokuru

eto ja prošla i sva sam presretna :D jedan ispit manje juhuuuuuuuu

MalaMarija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
evo ja dns bila na ispitu..prošla sam..profa je stvarno oke, nemam nikakvih primjedbi na nju..

ovo su moja pitanja: koncern, trgovački putnik, tko vodi poslove u komanditnom društvu, kaj znači hijerarhija u dualističkom ustroju, kada se može opozvati uprava u d.d., tko ju može opozvati, nabrojati važne razloge za opoziv..

kaj se tiče pitanja koja su imale druge osobe, ovo su neka koja sam zapamtila: statut, društveni ugovor - pojam, što sadrži..javno trgovačko društvo, tvrtka, trgovac, sjedište tvrtke, što sadrži skraćena tvrka, podružnica, preddruštvo, proboj pravne osobnosti, vinkulirane dionice, agio, koluzija, istupanje člana, tko može sazvati skupštinu...

sretno svima :))

jaxxx

ja isto bila jucer .. prošla.. Pitanja: Statut, što sve sadrži, tko su zakonski zastupnici u d.d., temeljni akti u društvima.. i jedno koje mi nije upće bilo jasno od kud joj to pitanje: koji su materijalni a koji formalni dijelovi statuta...

sretno svima, nije bilo tak strašno jer nakon građanskog ovo mi je došlo ko odmor!

mape5

Super Moderator
ja isto bila jucer .. prošla.. Pitanja: Statut, što sve sadrži, tko su zakonski zastupnici u d.d., temeljni akti u društvima.. i jedno koje mi nije upće bilo jasno od kud joj to pitanje: koji su materijalni a koji formalni dijelovi statuta...

sretno svima, nije bilo tak strašno jer nakon građanskog ovo mi je došlo ko odmor!
mora da nas je pobrkala s pravnicima :D

anjica

Pomozite kolege! :) Počela sam učit ovaj predmet i čini mi se jako kompliciran (a po dojmovima znam da je na kraju među lakšim predmetima).. Koliko mi treba za njega i iz čega je najbolje učit? Ima li što uz d.d. i d.o.o. da je toooliiikooo važno? :) Hvala na odgovorima :))

petar11

hvalaa ti :) nemam od nine, ali imam neka skupljena sa foruma koja se pojavljuju ,ako ti to moze pomoci
možeš li mi poslat ta pitanja sakupljena sa foruma ak nije problem? ili netko drugi ako ima? :shock:

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
možeš li mi poslat ta pitanja sakupljena sa foruma ak nije problem?
Bože, Petre! Ti bi odmah na gotovo? ;) To ti je 15 min posla, prelistati zadnjih desetak stranica. Ne zaboravi napisati pitanja i dojmove s ispita. Sretno!

enna

jel netko zna tko podnosi tužbu za proboj pr.osobnosti? i da li Širola postavlja kratka pitanja ili ono baš moraš pričat? hvala...

Jel ide ko sutra u 2 na ispit. ?

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel netko zna tko podnosi tužbu za proboj pr.osobnosti? i da li Širola postavlja kratka pitanja ili ono baš moraš pričat? hvala...

Jel ide ko sutra u 2 na ispit. ?
U kolko i di je ispit?
Ja bi mozda dosla slusati al nezz kada su

enna

MeniU kolko i di je ispit?
Ja bi mozda dosla slusati al nezz kada su[/QUOTE]

Meni pise u 14h tmt 3,soba 307.. iako ne znam dal da izadem...

martinisa

Evo ja sam bila danas i pala sam.
Bilo nas je malo, i Nina je pitala i onda je došao neki lik slučajno pa mu je ona dala pola indexa.
I naravno, ušlo nas je troje i pitao nas je 45 minuta sve skupa, i doslovno sve.
Podjele društva, razlike između društva kapitala i osoba, sve o trgovačkom društvu, pravni oblici trgovačkih društva, trgovac, sveeee o temeljnom kapitalu, odgovornost trg. društva i članova za obveze društva, proboj pravne osobnosti, registar, zastupanje, prokura, d.d temeljni akt, sveee o dionicama (ali doslovno sve), upravljačka i imovinska prava, simultano i sukcesivno osnivanje, sve o reviziji, uprava imenovanje i opoziv, zastupanje kod uprave, odgovornost članova uprave, nadzorni odbor, zadaća n.o. , izvršni i neizvršni direktori, e sad pitao je i usporedbe sa d.o.o.

U biti ispitao nas je sve, i sve mu je bitno bilo, ali pomaže i navodi, ne može se reći da ne.
Mislim da se zove Tomislav J** nešto

Više sreće drugi put

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks