Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
kak to msiliš ???'pod kojom ovlasti uprava obavlja poslove u dd-u i doo-u?
To je, jedno, što se mene tiče, u praksi nevažno pravilo. Načelo javnosti SR-a očituje se u namjeri zakonodavca da zaštiti sve one koji s gospodarskim subjektima upisanima u registar ulaze u poslovne odnose. Pa, bi onda ti kao mogla provjeriti, jel te, je li možda društvo u stečaju, likvidaciji, postoji li uopće, koja vrsta je to društva (društvo kapitala, osoba...), tko su mu članovi, koliki mu ja kapital, je li uplaćen u cjelosti, i onda na temelju toga, kao, procjenjuješ hoćeš li se upuštati s njima u ikakve pravne odnose ili ne. Je l... U teoriji.Zašto je SR javna knjiga ??
Dal je to zato kaj svatko, bez dokazivanja pravnog interesa, ima pravo uvida u podatke upisane u glavnoj knjizi i podatke pohranjene u zbirci isprava.
To je već neko bio napisao u temi, pa mi se ne da opet pisati. Daj, prolistaj. Ako baš ono, nikako ne možeš naći. Javi, pa ću pogledati.Moze netko napisat opozive kod dd i doo, kak najlakse zapamtit
Ako si već pročitala knjigu i imaš nekog pojma o materiji, vjerojatno. Da.U tjedan dana se stigne naučit? Za ovaj sad idući rok.
Vjerojatno ne, jer knjiga u kojoj se to ne spominje i dalje je službena literatura. Ali, čak i da te pitaju velike mudrolije tu zapravo nema.da li pitaju jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću??
Ne znam kakav bih ti primjer dao, jer sama riječ solidarno objašnjava o kakvoj je vrsti odgovornosti riječ.može li mi netko navest primjer za solidarnu odgovornosti?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.