AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove informatike

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Pa, bože, kakva je to drama napravljena od bezvezne informatike? Ok, kužim da većina nije sklona računarstvu, ali to je onako, dosta trivijalan ispit. Nije da treba naučiti programirati nešto. :)

marina24

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Backdoor, firewall, spam, koji su zakoni pravni okvir za razvoj elektronickog poslovanja, kriptografija, digitalni potpis, inteligentni agenti, kompjutorska prijevara, privatnost, tko uziva zastitu osobnih podataka u RH, agencija za zastitu, voditelj zbirke

Nerea

može li još netko napisati pitanja sa jučerašnjeg roka? i kako je na usmenom?

Hvala

pravnik5

na usmenom nam je bio dragicevic. Pitanja su konkretna, neka su iz knjige, al vecina njih je iz skripte. Pomaze s potpitanjima,daje vremena. U prvoj grupi su svi ljudi prosli, nakom toga ih je oko 5,10 palo, ak se ne varam. Meni je usmeni kod njega bilo ugodno iskustvo, mozes objasniti i svojim rijecima, bitno je da kuzis o cemu se radi. Obavezno naucite zzop! Sretno!

pravnik5

Nadovezujem se na kolegicu ;) mene zanima dal se treba članak znat
preporuča se da se zna taj članak o privatnosti jer sadrzi dosta bitnih stvari.. Nema ga puno, kojih dvadesetak stranica!

marina24

Treba se znati zakon o zastiti osobnih podataka i dijelovi kaznenog zakona... Ne postoji clanak o privatnosti

arizona

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
može li još netko napisati pitanja sa jučerašnjeg roka? i kako je na usmenom?

Hvala

Komunikacijska sigurnost, informacijska privatnost, sve vrste pravne zaštite(autorskoparavna, ugovornopravna, patentnopravna), izvorni kod, objektivni i subjektivni krimogeni čimbenici kompjuterskog kriminaliteta, Alvin Toffer i 'bolest mjene', zakon o zaštiti osobnih podataka- svega po malo, primjer za mogućnost prikupljanja podataka bez privole ispitanika...

bilo je još pitanja , ne mogu se sjetit svega trenutno:thinking:

Na usmenom je ugodno i ako prođete pismeni izvući će bilo kakav odgovor iz tebe ili će se potruditi da zadržiš ocijenu s pismenog, bez treme samo nemojte šutjeti u nedogled kad vas pita. :)

TuttiFruti

Treba se znati zakon o zastiti osobnih podataka i dijelovi kaznenog zakona... Ne postoji clanak o privatnosti
treba se znati zakon o zastiti osobnih podataka, dijelovi kaznenog zakona i članak prof. Dragičevića - Privatnost u virtualnom svijetu.

Plavuša

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dal je mozda ispit sad 17.6 jer mi da na studomatu samo za 3.7 cini mi se da sam fulala onda datum prijava ?? hvala

krisp09

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Usmeni, prof. Katulić - o samom profesoru kao ispitivaču mogu reći sve ono što je već nekoliko puta navedeno ovdje - smiren, pomaže, ne moraju se znati baš sve definicije od riječi do riječi, ugodan...
Nas četiri u prvoj grupi ušle i slijede pitanja:
što je osobni podatak, imaju li pravne osobe osobni podatak- NE, jer se osobni podatak odnosi samo na fizičku osobu, koje je podatke zabranjeno prikupljati i zašto - jer bi to bilo diskriminirajuće, poslovi Agencije za zaštitu podataka, vatreni zid, razlika između informacijske i informatičke revolucije i koji "izum" je doveo do razvoja kompijutera - čip! Mislim da je to, to, ova pitanja bila su podijeljena na nas četiri, što nije znala osoba prije, pita to isto pitanje dalje. Ne znam da li je to uvijek pravilo, ali tako je bilo meni... Uglavnom, sve pohvale:)!!!

Ruža

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Danas na pismenom slj;inteligentni agenti,zakoni koji čine okvir za el.poslovanje u RH,DOS,trojanski konj,hoax,kriptologija-kriptografija,digitalni certifikat,firewall,stenografija,kakvu pravnu zaštitu uživa softver u RH,nešto o kiberneičkom kriminalu,što obuhvaća sigurnosna strategija,podatkovni raj,kakav pristup zaštite podataka postoji u svijetu i koji se koristi u RH,da li je komunikacijska,informacijska i ost. privatnosti regulirana ustavom RH, kada se osobni podatci mogu iznositi iz RH, odnosno da li se mogu iznositi ili ne,da li je agencija za zaštitu osbnih podataka samostalna u svom radu i kome je odgovorna.To su bile teme ili pitanja sa pismenog.A na usmenom prof. Katulić pita vrlo konkretna pitanja,traži vrlo jednostavne i kratke odgovore.Pitanja sa usmenog; što je osobni podatak,i da li se može odnositi na pravnu osobu,tko obavlja nadzor na osobnim podatcima,koji su aspekti privatnosti,kakav pristup zaštite postoji i koji se primjenjuje u RH, koji su aspekti el.trgovanja,što su biometrijske metode, što je firewal. To je otprilike sve.

Rabbit Roe

Danas na pismenom slj;inteligentni agenti,zakoni koji čine okvir za el.poslovanje u RH,DOS,trojanski konj,hoax,kriptologija-kriptografija,digitalni certifikat,firewall,stenografija,kakvu pravnu zaštitu uživa softver u RH,nešto o kiberneičkom kriminalu,što obuhvaća sigurnosna strategija,podatkovni raj,kakav pristup zaštite podataka postoji u svijetu i koji se koristi u RH,da li je komunikacijska,informacijska i ost. privatnosti regulirana ustavom RH, kada se osobni podatci mogu iznositi iz RH, odnosno da li se mogu iznositi ili ne,da li je agencija za zaštitu osbnih podataka samostalna u svom radu i kome je odgovorna.To su bile teme ili pitanja sa pismenog.A na usmenom prof. Katulić pita vrlo konkretna pitanja,traži vrlo jednostavne i kratke odgovore.Pitanja sa usmenog; što je osobni podatak,i da li se može odnositi na pravnu osobu,tko obavlja nadzor na osobnim podatcima,koji su aspekti privatnosti,kakav pristup zaštite postoji i koji se primjenjuje u RH, koji su aspekti el.trgovanja,što su biometrijske metode, što je firewal. To je otprilike sve.
Ja bi se samo nadovezala na kolegicu, još je bitno da ne šutite. Samo pričajte. I ne smijete reći da ne znate. Jedna kolegica je rekla na dva ili tri pitanja da ne zna odgovor i rušio ju je. Najbitnije je da pričate, ne bezveze naravno, ne mora biti točno riječima kao u knjizi, možete i svojim riječima. Profesor je jako ugodan i maksimalno pomaže.

Nerea

da li trebamo znati duljinu trajanja zatvorske kazne(kod računalne prijevare,krivotvorenja,nedozvoljene uporabe osobnih podataka)?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks