Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ja sam bila kad je goranka bila ispitivač. došla sam tamo i pitala kao gdje je asistent Giljević, zar ne bi on trebao bit na komisiji? i onda je ona reklaDal netko moze napisat svoje iskustvo sa komisijom?
ovo su pitanja sa proslog roka?ja sam polozila od prve , dobila 3 kod tijane. evo pitanja
1. koje upravne sustave razlikujemo
2. koji su njihovi problemi, posebno objasniti fukncionalni
3. teritorijalizacija upravljanja upravnim poslovima
4. gradani i uprava ( objasniti podanika, gradanina, korisnika, suradnika i potrosaci ) -- obavezno sve moras kronoloskim redoslijedom nabrojati :///
5. razlika izmedu formalne i neformalne organizacijske strukture
6. doktrina novog javnog menadmenta
7. razvoj uprave- 4 sustava i to obavezno nabrojati kronoloskim redoslijedom te objasniti svaki ://
8. sredstva politickog nadzora - objasniti kako provode nadzor te ih nabrojati
9. objasniti predstavnistvo gradana ,metode predstavnickih tijela kojima utjecu na upravne organizacije
10. odvajanje funkcije
11. ostavka predsjednika vlade
12. akti vlade
13. stalna i povremena radna tijela
14.uloga predstavnickog tijela
15.koja su predstavnicka tijela u podrucnoj samoupravi
16. koja su izvrsna tijela u lokalnoj samoupravi
17.poslovi drzavne uprave ( tu sam morala nabrojati sve i objasniti ostale strucne poslove koji tu spadaju )
18. poslovi opcine , zupanija
19.mjesni odbor
20. tko i kad te na ciji prijedlog raspusta predstavnicko tijelo
nije istina da ne treba znati to teo zan pitai neki put na usmenom,dovoljni je da kaze dvi tri recenice o tom zakon.Iz tog zakona još nikad nije bilo pitanje na pismenom, a ne pitaju ga niti na usmenom! Nemojte trošiti vrijeme na nešto što ne treba znati, jer i onog što treba znati ima previše! Na ovo ćeš izgubiti najviše vremena, jer ima užasno puno nabrajanja:smash:
AKO POLOŽIM ,ja ću ti drage volje dat svoju koju sam napravila. Inače,ne znam da postoji kakva skripta.Ima li neka skripta koja obuhvaća dovoljno da ako je se nauči od a-ž može se proć?
I ako ima, koja je to?
Mislim jasno mi je, nije lagan predmet ima puno... Al jel se može po skripti?
to su pitanja sa usmenog , rok kraj 9. mjovo su pitanja sa proslog roka?
nije navodno bilo pitanje "Hrvatska od "91.-2001."?
Savjetujem ti da ucis iz knjige i zakona ! ja sam ucila 22 dana i uspjela sve nauciti, prosla od prve i dobila 3 ! ali onda uci svaki dan po 4, 5 sati i da vidis rezultatIma li neka skripta koja obuhvaća dovoljno da ako je se nauči od a-ž može se proć?
I ako ima, koja je to?
Mislim jasno mi je, nije lagan predmet ima puno... Al jel se može po skripti?
7. razvoj uprave- 4 sustava i to obavezno nabrojati kronoloskim redoslijedom te objasniti svaki :// ? jel mi mozes odgovorit na to?ja sam polozila od prve , dobila 3 kod tijane. evo pitanja
1. koje upravne sustave razlikujemo
2. koji su njihovi problemi, posebno objasniti fukncionalni
3. teritorijalizacija upravljanja upravnim poslovima
4. gradani i uprava ( objasniti podanika, gradanina, korisnika, suradnika i potrosaci ) -- obavezno sve moras kronoloskim redoslijedom nabrojati :///
5. razlika izmedu formalne i neformalne organizacijske strukture
6. doktrina novog javnog menadmenta
7. razvoj uprave- 4 sustava i to obavezno nabrojati kronoloskim redoslijedom te objasniti svaki ://
8. sredstva politickog nadzora - objasniti kako provode nadzor te ih nabrojati
9. objasniti predstavnistvo gradana ,metode predstavnickih tijela kojima utjecu na upravne organizacije
10. odvajanje funkcije
11. ostavka predsjednika vlade
12. akti vlade
13. stalna i povremena radna tijela
14.uloga predstavnickog tijela
15.koja su predstavnicka tijela u podrucnoj samoupravi
16. koja su izvrsna tijela u lokalnoj samoupravi
17.poslovi drzavne uprave ( tu sam morala nabrojati sve i objasniti ostale strucne poslove koji tu spadaju )
18. poslovi opcine , zupanija
19.mjesni odbor
20. tko i kad te na ciji prijedlog raspusta predstavnicko tijelo
apsolutistička koncentracija, demokratska dekoncentracija, industrijska koncentracija i nova dekoncentracija. NAUČI SVE O NJIMA7. razvoj uprave- 4 sustava i to obavezno nabrojati kronoloskim redoslijedom te objasniti svaki :// ? jel mi mozes odgovorit na to?
dal ima netko da se sjeca pitanja iz proslog roka, pomozite!jel moze netko staviti pitanja koja su bila 8.11 na roku? unaprijed zahvaljujem
Da ispitivat ce se po novoj literatiri od ispitnog roka 31.1. (ZNACI DA STARA JOS VRIJEDI ZA ROK 17.1):crying2:Da li je doslo do nekih promjena u literaturi, zakonima ?
Pise da jos 17.1. vrijedi stara literatura,prema tome i ti "stari" zakoni...Jel zna netko kaj se točno promijenilo u zakonima? Te promjene zakona vrijede na roku 17.?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.