ja mislim da to nije to i da mi nemamo to pitanje u svojoj literaturi.
ja mislimd a je odg n ato pitanje da se građani u odnosu na upravu pojavljuju kao podanici, građani, korisici, partneri i konzumenti.
Da,to pitanje se ne nalazi uopće u našoj literaturi,jer je to na 25.str. u nastavnim materijalima,a ta stanica nije navedena pod obveznu literaturu :happy:
ja nemam ustav pri ruci,pa bih zato zamolila ako nije problem da mi etko napise odgovor na pitanje:TKO I NA KOJI NACIN DONOSI LOKALNI REFERENDUM??
Kolegice,to ti se nalazi u zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi,članak 24:
" Referendum se može raspisati radi odlučivanja o prijedlogu o promjeni statuta, o prijedlogu općeg akta ili drugog pitanja iz djelokruga predstavničkog tijela kao i o drugim pitanjima određenim zakonom i statutom. Referendum raspisuje
predstavničko tijelo na prijedlog jedne trećine njegovih članova, na prijedlog općinskog načelnika, gradonačelnika i župana, a u općini i gradu i na prijedlog polovine mjesnih odbora na području općine, odnosno grada i na prijedlog 20 % bgirača upisanih u birački popis općine ili grada. Pravo glasovanja na referendumu imaju građani koji imaju prebivalište na području općine, grada, odnosno županije i upisani su u popis birača. Odluka donesena na referendumu obvezatna je za predstavničko tijelo. "
Molila bih da mi netko odgovori gdje se nalazi odgovor na pitanje: koje mjere poduzima Vlada vezano za tijela državne uprave i tijela lokalne i područne samuprave? Hvala!