AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Recite mi, hoće li se ove godine pisati peticija da se produži studiranje do 2013g.za studente po starom programu, jer imam inf. da su na pravnom fakultetu prošle godine produžili automatski do 2013g., možda nama nisu smjeli odmah za dvije produžiti. Ne znam koliko je ta inf. točna i tko to mora pokrenuti, naša udruga?, mislim da se na vrijeme skupe potpisi. Meni je ostalo 3 ispita, valjda ću jedan sada položiti, ali sve, nema šanse, imam dvoje male djece i sve ostale obaveze, tako da stvarno teško,a znam da ima tako dosta ljudi.
Zna li netko?Mislim, mogu oni sve ako hoće.
na pravnom fakultetu su automatski produžili do 2013. god. jer su sveučilišni studij koji je po svojem vremenu trajanja dulji nego naš.
udruga nije pokretala ništa nego smo se dogovarali svake godine preko foruma i privatno tko će pisati molbu i skupljati potpise za peticiju, a onda bismo sve prikupljeno predali udruzi da iznese pred vijećem.
ove godine od nas tri koje smo se bavile pisanjem molbe i skupljanjem potpisa za peticiju i obilaženjem faksa itd., jedna je diplomirala, druga je pred obranom dipl. rada, a mene u svakom slučaju u rujnu više neće biti u RH.
tko ima volje i želje, nije zabranjeno pisati molbu. iako iz razgovora s gospođama iz sobe 8 bih mogla reći da više nema mjesta za produžavanje roka, ali eto ako netko želi pokušati, samo naprijed!

Filip M.

na pravnom fakultetu su automatski produžili do 2013. god. jer su sveučilišni studij koji je po svojem vremenu trajanja dulji nego naš.
udruga nije pokretala ništa nego smo se dogovarali svake godine preko foruma i privatno tko će pisati molbu i skupljati potpise za peticiju, a onda bismo sve prikupljeno predali udruzi da iznese pred vijećem.
ove godine od nas tri koje smo se bavile pisanjem molbe i skupljanjem potpisa za peticiju i obilaženjem faksa itd., jedna je diplomirala, druga je pred obranom dipl. rada, a mene u svakom slučaju u rujnu više neće biti u RH.
tko ima volje i želje, nije zabranjeno pisati molbu. iako iz razgovora s gospođama iz sobe 8 bih mogla reći da više nema mjesta za produžavanje roka, ali eto ako netko želi pokušati, samo naprijed!
Baš dobro da sam se ja sjetila nastaviti studij nakon 5g., puno ti hvala na informacijama. Iznenadila sam se kada sam došla na ispit koliko sam vidjela ljudi koje od prije znam sa ispita, mislila sam da sam samo ja ostala, nije to lako uz rad i ostale obaveze stići,a vrijeme brzo prođe.
Mogu te zamoliti da mi netko od vas pošalje primjerak molbe za peticiju(ako ću ja morati to pokrenuti,ima ljudi koji će pomoći, valjda), da ne moram izmišljati i eventualno nešto još dodati ako treba, jer vjerojatno ih treba još dodatno uvjeriti zašto želimo produžetak studiranja. Vi ste super odradile posao.

Nadam se da ćemo moći računati i na vašu podršku.
Još jednom ti hvala!

jadra

Baš dobro da sam se ja sjetila nastaviti studij nakon 5g., puno ti hvala na informacijama. Iznenadila sam se kada sam došla na ispit koliko sam vidjela ljudi koje od prije znam sa ispita, mislila sam da sam samo ja ostala, nije to lako uz rad i ostale obaveze stići,a vrijeme brzo prođe.
Mogu te zamoliti da mi netko od vas pošalje primjerak molbe za peticiju(ako ću ja morati to pokrenuti,ima ljudi koji će pomoći, valjda), da ne moram izmišljati i eventualno nešto još dodati ako treba, jer vjerojatno ih treba još dodatno uvjeriti zašto želimo produžetak studiranja. Vi ste super odradile posao.

Nadam se da ćemo moći računati i na vašu podršku.
Još jednom ti hvala!
ostavi mi mail u inbox-u pa ti pošaljem tamo

teo

bok, da li možda netko ide prijaviti građansko danas ? molim da mi prijavi ispit jer stvarno nemam šanse danas stići do zagreba?

Filip M.

Obavijest svima sa staroga program,
i ove godine ćemo predavati molbu za produljenje roka za polaganje ispita pa vas molim tko je zainteresiran da pošalje svoje podatke meni ili na mail [email protected].

Ako ima itko još neka saznanja sa drugih fakulteta, kome su produžili itd. neka ovdje napiše, znam da nas ima još puno ,a kako još ništa od toga da se produži 3+2 i tko zna kada će, ima šanse da nam produže, sve je to njihova volja da nam pomognu.

Obavijestite sve koje znate, sutra će kolegica biti na Građanskom pa možete tamo isto dati i potpisati peticiju.

rsimac

Dragi moji studenti starog programa, najprije da vas pozdravim i podijelim s vama svoja iskustva oko povratka na studij nakon višegodišnje pauze. Naime, nakon rođenja moje druge kćeri posvetila sam se majčinstvu, a uz to sam i službenica u državnoj upravi, i naravno prioriteti su se promjenili i zapustila sam faks. U listopadu 2011. godine sam odlučila završiti započeto i uplatila tu zadnju godinu. Trebalo je riještiti 8 ispita: radno, građansko, upravno, postupovno i ove "malo" lakše da ne nabrajam. Nekima nesimpatična gospođa Mirjana iz referade mi je dala također veliki poticaj svojim riječima "ja bih na vašem mjestu učila dan i noć i to završila". To sam shvatila doslovno i evo gotova sam. Radim diplomski rad. Stvarno se može. Zato vam svima želim da krenete hrabro, s čvrstom voljom i vjerom u sebe. Teško je, ponekad i preteško, ali isplatit će vam se...

milkak

Dragi moji studenti starog programa, najprije da vas pozdravim i podijelim s vama svoja iskustva oko povratka na studij nakon višegodišnje pauze. Naime, nakon rođenja moje druge kćeri posvetila sam se majčinstvu, a uz to sam i službenica u državnoj upravi, i naravno prioriteti su se promjenili i zapustila sam faks. U listopadu 2011. godine sam odlučila završiti započeto i uplatila tu zadnju godinu. Trebalo je riještiti 8 ispita: radno, građansko, upravno, postupovno i ove "malo" lakše da ne nabrajam. Nekima nesimpatična gospođa Mirjana iz referade mi je dala također veliki poticaj svojim riječima "ja bih na vašem mjestu učila dan i noć i to završila". To sam shvatila doslovno i evo gotova sam. Radim diplomski rad. Stvarno se može. Zato vam svima želim da krenete hrabro, s čvrstom voljom i vjerom u sebe. Teško je, ponekad i preteško, ali isplatit će vam se...
Potpuno se slažem s kolegicom! Moja je priča slična, ja sam počela u drugom mjesecu, ostalo mi je sedam ispita i evo zaključno sa sedmim mjesecom je sve gotovo, ostao je još diplomski i to je to. Kad se sad osvrnem na ovih nekoliko prethodnih mjeseci, činilo se neizvedivo, ali danas mi se čini da i nije bilo tako strašno. Tako da i ja potpisujem ovo da se zaista može! Sretno svima

teo

Hvala vam cure na podršci i svaka vam čast.Ja sam tako ljuta na sebe šta to već nisam završila i osjećam se jadno jer sam trebala prije učiti a ne uvijek u zadnji čas, i zato ima m građansko i postupovno još za 9 mj.uvijek sam se izvlačila na dijete i posao i to zapostavila,čini mi se da nitko od mojih ukućana više od mene i ne očekuje da to završim kad toliko odugovlačim.Ali meni je puko film i primila sam se pošteno građanskog, sad ste me još i vi ohrabrile da to riješim jednom zauvijek.

rsimac

To nam je i bio cilj...Da potaknemo sve one koji su pri kraju, a misle da je kraj tako daleko...Iznenadi sama sebe, iznenadi svoje ukućane, nije lako, ali može se...

Filip M.

Dobro ljudi sve je to lijepo što ste rekli i ja se nadam da ću sve stići i nakon 5g.što sam zapostavila učenje jer sam za to vrijeme dva puta rodila i sve ostalo,tako da ne bi rekla da se izvlačim na obaveze, jer ih imam jako puno. Uspjela sam samo od drugog mj. riješiti Radno ovaj tjedan, ostalo mi još GP i Upravno postupovno,.. pa saznam da moram još neki ispit umjesto Javnih odnosa uzeti itd.
Bilo bi lijepo od vas da pošaljete svoje podatke da vas stavimo na popis kao potporu, da i vi nekome pomognete da završi, kao što su prošle g. i vama neki to omogućili.

Bilo bi to lijepo od vas.

Nisam prije odgovorila jer sam išla slušati Građansko, od svih na popisu samo jedna cura od staroga programa je došla. Uglavnom vidimo se u 9 mj. nemojte da ja sama dođem na rok!!!

ivna

Dobro ljudi sve je to lijepo što ste rekli i ja se nadam da ću sve stići i nakon 5g.što sam zapostavila učenje jer sam za to vrijeme dva puta rodila i sve ostalo,tako da ne bi rekla da se izvlačim na obaveze, jer ih imam jako puno. Uspjela sam samo od drugog mj. riješiti Radno ovaj tjedan, ostalo mi još GP i Upravno postupovno,.. pa saznam da moram još neki ispit umjesto Javnih odnosa uzeti itd.
Bilo bi lijepo od vas da pošaljete svoje podatke da vas stavimo na popis kao potporu, da i vi nekome pomognete da završi, kao što su prošle g. i vama neki to omogućili.

Bilo bi to lijepo od vas.

Nisam prije odgovorila jer sam išla slušati Građansko, od svih na popisu samo jedna cura od staroga programa je došla. Uglavnom vidimo se u 9 mj. nemojte da ja sama dođem na rok!!!
Pridružujem se apelu kolegice,..skupljaju se potpisi,podaci,pa molim sve kolege koji studiraju po starom programu,da daju svoj doprinos i pošalju podatke da se uvrste na popis,dakle,oni koji još nisu diplomirali,bez obzira na broj preostalih ispita!
Čestitke onima koji su došli do kraja i sretno!

anita32

Ljudi molim vas pomoć...nakon sto godina vratila sam se na ovaj faks. Student sam starog programa i sa druge godine su mi ostali samo Arhivistika i Uredsko poslovanje. Da li netko nešto zna o tim ispitima. Za Arhivistiku sam tu našla neku skriptu, a o Uredskom nema ništa. Please help...

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ljudi molim vas pomoć...nakon sto godina vratila sam se na ovaj faks. Student sam starog programa i sa druge godine su mi ostali samo Arhivistika i Uredsko poslovanje. Da li netko nešto zna o tim ispitima. Za Arhivistiku sam tu našla neku skriptu, a o Uredskom nema ništa. Please help...
Popis literature za arhivistiku:

Luciana Duranti, Arhivski zapisi, Teorija i praksa, Zagreb 2000.

1. Zakon o arhivskom gradivu i arhivima, NN 105/97
2. Pravilnik o vrednovanju te postupku odabiranja i izlučivanja
arhivskog gradiva, NN 90/02
3. Pravilnik o predaji arhivskog gradiva arhivima, NN 90/02
4. Pravilnik o korištenju arhivskog gradiva, NN 67/99
5. Pravilnik o zaštiti i čuvanju arhivskog i registraturnog gradiva
izvan arhiva, NN 63/04

Literatura za Uredsko poslovanje:

1. Uredba o uredskom poslovanju, NN 7/09
2. Uputstvo o izvršenju Uredbe o uredskom poslovanju
3. ISO 15489 - Upravljanje spisima

Ne znam, ali treba provjeriti da li treba i Pravilnik o jedinstvenim i klasifikacijskim oznaka i brojčanim oznakama stvaralaca i primalaca akata-ranije je i to bio dio ispitne literature, ali mislim da je donesen novi Pravilnik pa potraži u NN.

Ovo je popis literature koji mi je mailom poslao netko iz Državnog arhiva gdje se polažu ovi ispiti. Javi se telefonom ili mailom gdinu. Jozi Ivanović ili gđi. Melini Lučić, tako sam ja napravila, jer su oni ispitivali kada sam ja to polagala.

anita32

Jel imaš možda e-mail od ovih iz državnog arhiva. Išla sam na njihove službene stranice ali nisam našla imena profesora koje si mi navela.

suzyc

Jel imaš možda e-mail od ovih iz državnog arhiva. Išla sam na njihove službene stranice ali nisam našla imena profesora koje si mi navela.
Jozo Ivanović, pomoćnik ravnatelja, Tel: 4801-984
Melina Lučić, Načelnica Odjela za novije arhivsko gradivo obitelji i pojedinaca, Tel: 4801-985, [email protected]

Probaj prvo kontaktirati naše tete u referadi Zdenku Dvojković, jer ona radi raspored ispita za arhivistiku i uredsko poslovanje, na tel. 4830-252 ili gđu. Željku Koščević, tel. 4890-218, jer ja sam 2010. to polagala, pa se možda nešto u međuvremenu promijenilo.

hrgolina

imam pitanje i ne znam gdje da ga postavim...ako je netko završio 2 god upravnog studija i ima 120 etc bodova, završeno pred 10 a možda i više godina...jel ta osoba može dobiti potvdu da je prvostupnik...tj, ta osoba bi išla dalje na one 2 god specijalističkog studija...jel treba polagati kakvu razliku pošto ima 120 etc bodova? hvala na odgovoru...

fikus321

imam pitanje i ne znam gdje da ga postavim...ako je netko završio 2 god upravnog studija i ima 120 etc bodova, završeno pred 10 a možda i više godina...jel ta osoba može dobiti potvdu da je prvostupnik...tj, ta osoba bi išla dalje na one 2 god specijalističkog studija...jel treba polagati kakvu razliku pošto ima 120 etc bodova? hvala na odgovoru...

Mislim da se treba položiti razlika po Bolonji, a to je najmanje 5 ispita (za dvogodišnji studij po starom programu i više), ali nisam siguran.

Najbolje bi ti bilo da provjeriš u referadi kod Sanje Storjak, ona će ti reći kako to točno ide.

Filip M.

Molba je predana prošli tjedan, sjednica vijeća je oko 26. rujna. tada ćemo sve znati.
Sretno svima u rujnu na ispitnim rokovima!

Štefica

Zanima me ovaj dio oko Radnog prava. Koliko dugo si ga spremala, jesi li detaljno učila i ove "manje" važene zakone?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks