AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Jasmina007

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
poludit cu,šta sada koliko platiti, do kada, puno pitanja bez odgovora, koji predmeti, bez ikakve volje sam. zar bi propali za tu jednu godinu, znam dobro da sam si sama kriva ali neznam, užas i užas.
Ako si predala molbu, nazvat ce te i objasniti. Odrediti ce neki rok za nss. Tak sam ja shvatila. Oko 6 novih imas. Jedan sim ili tam.

jadra

Presli smo svaki rok kad se dodje do godina studiranja, al na bolonji s 5-6 dodatnih ispita uopce necemo nastaviti u tom smjeru :)
Sve to stoji, al ako se kao o tome tak brinu, morali bi biti svjesni da je lakse I brze zavrsiti BEZ ispita razlike.

Filip M.

Gundulićeva 10
Ured predstojnika
Telefon 01, 48 90 218
Fax 01, 48 30 249
Predstojnik studijskog centra: prof. dr. sc. Ivan Koprić
ili Ćirilometodska 4, soba 28/I
tel. 4895 628
Gospon je petkom u uredu iza 2h ako se ne varam, ako se mogu skupiti barem tri duše i otići kod njega na razgovor da probaju se izboriti za olakotne okolnosti, ja ću dogovoriti ili hoće netko drugi?, saznati da li će biti u uredu.
Ja ne mogu garantirati da mogu iza 12h doći.
???

Anchy 05

pa sta nije Kopric u inozemstvu, jel znamo kad se vraca , jel su se uopce to udostojili reci , trebalo bi probat ...svi pricaju zagovara javnu upravu a sta je sad ovo , jel zele ljude s diplomama il kaj,da ovdje su studentske predstavnice zakazale, gdje su one? jel su se javile na ovom forumu?one su onda nekaj znale pa su nam mogle konkretno nesto napisat nema produljenja i amen ...kako se one zovu i gdje su, jellto tko zna?

zsurin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Problem smo im mi sa 1,2 ili 3 nepoložena ispita jer nam s tako malim brojem ispita ne mogu naplatiti punu školarinu. Nisu problem promašeni rokovi nego lova. Prošle godine smo svi imali više ispita pa je to prošlo, ali ove godine situacija se promijenila pa su jednostavno procjenili da je bolje da nas prebace na bolonju, pa tko ove godine uspije dobro, a tko ne, platit će i sljedeće.
Recimo moj slučaj. Upisivala bi jedan ispit i diplomski po starom programu. Da li je to zakonski dopustivo ? Mislim da ne. Kaj vi mislite?

Vesna Vesnić

Problem smo im mi sa 1,2 ili 3 nepoložena ispita jer nam s tako malim brojem ispita ne mogu naplatiti punu školarinu. Nisu problem promašeni rokovi nego lova. Prošle godine smo svi imali više ispita pa je to prošlo, ali ove godine situacija se promijenila pa su jednostavno procjenili da je bolje da nas prebace na bolonju, pa tko ove godine uspije dobro, a tko ne, platit će i sljedeće.
Recimo moj slučaj. Upisivala bi jedan ispit i diplomski po starom programu. Da li je to zakonski dopustivo ? Mislim da ne. Kaj vi mislite?
ne kužim
zašto ne bi bilo dopustivo
pa zar nije uvijek bilo tko ima manje od 3 ispita je 1950 kn, znači to bi to bilo, platiš to + onda za diplomski još 250 ili 500 ak hoćeš promociju, tak nekak
na što misliš kada kažeš puna školarina?

zsurin

Predstojnika prof. Dr. Sc. Koprića iza 14 sati. Eto, samo me zanima zašto nam nisu produžili. Kao dugovjećni studenti po starom programu očito rušimo ugled faksa. A lovica koju su svih tih godina primili, nema veze. Ajde više da čujemo neki pametan odgovor. Sad će nas baciti "na reciklažu starog otpada", a to se zove prijelaz na bolonju.

Vesna Vesnić

pa još više će se srušit statistika ako uopće ne diplomiramo
da
treba do koprića, drito, oči u oči
pa ionako smo izvanredni, mahom, ne razumijem u čemu je problem
nešto treba još skontati

zsurin

Ma, ne žele s nama više imati posla za 1950 KN. To je to. Ima nas sada dosta takvih sa 1,2 ili tri ispita i to im je neisplativo. Onih koji imaju više od 3 ispita je očito puno manje nego prošle godine pa im je to ove godine neisplativo.
Eto, jedino nam je još ostalo da odemo do Koprića i čujemo što će nam on reći.

Danijela3

ne kužim
zašto ne bi bilo dopustivo
pa zar nije uvijek bilo tko ima manje od 3 ispita je 1950 kn, znači to bi to bilo, platiš to + onda za diplomski još 250 ili 500 ak hoćeš promociju, tak nekak
na što misliš kada kažeš puna školarina?

Po bolonji ti svaki ispit ima nekoliko bodova 2-7 i onda ti se to za nas množiš sa 100 kuna.
Politologija i ona 2 ko Koprića su ti 7 bodova znači to ti je već 2100 kn
a još ima 2 ili 3 razlike i još to pribrojiš i diplomski i cifra ne bu mala i još ispite koji su ti ostali zato o svakom odlučuju posebno

Znači da prijeđe 50 ljudi puta u najboljem slučaju 4000 kuna TO TI JE ZA FAKS 200 000 kuna čisto muženje

zsurin

Pa ušli smo u EU i "mužnja" se više ne obavlja na stari - klasičn način, već EUROPSKI,a mi smo "oni dobri stari" koji svake godine im uredno pune blagajnu, pa ih svakako treba još zadržati, a ako neće nek se ispišu i popiškiju na indeks.

Jasmina007

Nisu rekli kad se vraca. Ako netko ima volje i vremena, idite. Ja zbog posla ne mogu, a i vidim da jednostavno nema smisla. Curama sam proslijedila peticiju i zamolbu (makar ga bude docekala na mailu). Pa se mozda dogodi cudo. Makar, velim, on ssm ne odlucuje. A ostatak ekipe veli da je gotovo.

Vesna Vesnić

Znači da prijeđe 50 ljudi puta u najboljem slučaju 4000 kuna TO TI JE ZA FAKS 200 000 kuna čisto muženje
ili 100 po 2000 kn
na isto im dođe, uz vjerojatno bolji statistički završetak, mislim s više diploma
ah
i aaahh

jadra

Ma bas njih briga dal bi placai godinu za 1 ili 6 rokova. Pa nek podignu cijenu I nama posto su ih podigli opcenito, al vracat ljude pred diplomom da polazu raziku pocevsi s 1.god. je suludo.
Neki bi zavrsili u godini, drugima bi se mozda opet oduzilo pa bi opet pokupili pare, kako god okrenes - njima se isplati. I ako se svodi sve na pare, izabrala bih manje od 2 zla - platit vise, al rijesit ono sto imam umjesto dobit jos toga...opterecivat profesore I referadu na novim I strasno brojnim ispitnim tokovima :D
Al hej, po bolonji bismo cak bili ...ah da, opet bez studentskih prava, al bi nam bar imena bila na popisima za ispite online :D mozda to zato toliko kosta :D

Odisseya

Ma bas njih briga dal bi placai godinu za 1 ili 6 rokova. Pa nek podignu cijenu I nama posto su ih podigli opcenito, al vracat ljude pred diplomom da polazu raziku pocevsi s 1.god. je suludo.
slažem se!

Jasmina007

Neki bi zavrsili u godini, drugima bi se mozda opet oduzilo pa bi opet pokupili pare, kako god okrenes - njima se isplati. I ako se svodi sve na pare, izabrala bih manje od 2 zla - platit vise, al rijesit ono sto imam umjesto dobit jos toga...opterecivat profesore I referadu na novim I strasno brojnim ispitnim tokovima :D
Al hej, po bolonji bismo cak bili ...ah da, opet bez studentskih prava, al bi nam bar imena bila na popisima za ispite online :D mozda to zato toliko kosta :D
E ovo zadnje kaj si napisala, mi je oduvijek bila zelja! Neprocjenjivo:):)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks