AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru raspisalo je dodatni jesenski izvanredni upisni rok. Prijave 1.-3.10. do 18,00 sati. Objave rezultata 3.10. u 20,00 sati, primaju još 32 studenta na Upravni studij, trošak razradbenog postupka 150 kn, upisnina 300 kn, a školarina je 5.500,00 kn.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Studentskoj službi Veleučilišta u Vukovaru, na tel. 032/444-693.
Upiti se mogu potražiti i elektronskim putem na adresi: [email protected]

Mani10

Slažem se, nek povise školarinu, i to ću lakše izgurati nego nove ispite, ne smijemoo odustati, ali zaista ne znam šta još možemo napraviti

macak

A kad bi to oni nas trebali obavijestiti koliko tko još dobiva ispita i koliko mora platiti i u kom roku? Zar će za svakog ponaosob zbrajati? Puno je novaca za one kojima su ostala 3 i manje ispita (+ ako još dodaju 5) puta 100, a što onima kojima je ostalo više, npr. 7? To su tisuće i tisuće kuna, a naš fax ne vrijedi toliko. Još da i to moram platiti, ajde de, ali još ispita... Pa zar mi s 1 ili 2 ispita i prijavljenim diplomskim ćemo imati isti tretman kao i ostali (mislim glede plaćanja)?

Vesna Vesnić

Poslala sam email u Split, Rijeku i Osijek sad čekam odgovor, ako mi odgovore i idobre prijelaz idem po index i put u drugi grad
da
i mene interesira kakav mail si poslala, da li općenito u smislu bi li, da li, ili si pobrojala ispite položene, kako

Jasmina007

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Prof.Koprić nam je odgovorio na mail još u nedjelju nakon što sam mu poslala molbe, pokušala 2 put napisati post bezuspješno. Pa molim administratore da naprave nešto.

lanna

Što si im točno napisala u mailu? Jel kasno da im sutra pošaljem mail? I da li je pametno da predam samo jednu molbu da mi odobre da završim po starom programu ili da ipak predam i za bolonju??? Tnx unaprijed...
Napisala sam da sam izvanredni student po starom programu i da molim nastavak studiranja po starom programu kod njih.
Poslala sam emal jučer al oko 14 sati pa ako mi danas odgovore javim vam što su mi rekli.

zsurin

Neka imamo svi isti tretman glede plaćanja (pa i da platimo cijelu apsolventsku godinu po starom programu kad nam je rečeno da smo prešli sve rokove za produženje), samo neka nam odobre još ovu godinu po starom programu. Neki će diplomirat, a ostalima će ostat manje ispita po bolonji. Ne, nisam za prijelaz na drugi faks. Pa zar pred diplomom se selliti na drugi faks.
To je stamota
za nas i za faks. Svaki tretman po bolonji odužit će nam studij, a zašto kad se stari program gasi sigurno iduće apsolventske godine. Tko nas predstavlja i gdje je? Halooooo !!!

Filip M.

Kolegica mi javila da nam je prof. Koprić odgovorio na i veli da su Studij na koje se pozivamo druge vrste i naravi (pravni i socijalni). Da za studij po ovom programu više ne postoji valjana osnova pa bi neki tzv. nastavak studija po takvom programu mogao dovesti u pitanje pravnu valjanost diploma. Zakonski rok za dovrsenje studija po tom programu je istekao. Zato nije moguce molbu ni dati na 'odlucivanje'. Zbog specificne situacije, Uprava Fakulteta je prosle godine omogucila da se studij dovrsi po tom progrmau i jasno je receno da nikakvog daljnjeg produzivanja nece biti. Jednostavno zato sto prema zakonskom uredjenju ni ne moze biti.
Svima na znanje!!!

Vesna Vesnić

izgleda da sam samo ja cenzurirana?
ne razumijem zašto?
ili su svi?

upitna pravna valjanost diplome?
pa onda bi netko tko je diplomirao 1967.po nekom xy programu trebao dalje nove ispite polagati, tj.svakim izmjenama se nanovo doškolovati
ne razumijem
zar bi takav zakonski propust bio dati još jedan jedini semestar za završiti studij ljudima,ili pola jednog semestra, znači do 31.12.2013.-ljudi to vam je ta godina za završiti i bok, a iznimno jer nismo bili dovoljno jasni na obavijestima da daljnjeg produljenja neće biti
jer u uputama za plaćanje piše - studenti koji žele preći na bolognu, znači pretpostavlja se da bi neki studenti to baš željeli, radi daljnjeg nastavka studija ili što god imaju napraviti to i to, a nije izrijekom navedeno - vi ostali onda otpadate, već proizlazi da možemo nastaviti po starom programu
što će se u svim zakonima naći rupe, samo kad ubogim studentima uz rad, obitelj, bolesti, treba pomoći, onda ne?

Jesu produžili su 100% , ja sam danas predala dvije molbe kao i većina, baš nam je taj frajer uzeo indexe..
Poslala sam email u Split, Rijeku i Osijek sad čekam odgovor, ako mi odgovore i idobre prijelaz idem po index i put u drugi grad
draga ianna, mene isto interesira kakav si mail poslala, tipa, da li bi, kako bi te primili, ili si baš navela sve položene ispite i kakav bi ti bio kod njih tretman?

zsurin

Prof. Koprić je bio jasan, ali diplome onih koji su završili trogodišnji studij po starom programu i onih koji su ga završili po bolonji su iste, samo mi koji završimo po starom programu ako želimo nastaviti dalje studirati moramo položiti razliku po bolonji.
Slažem se da smo mi specifičan studij. OK. Vjerovatno i "stariji" od pravnog i socijalnog. Međutim, specifična je situacija da nas ima dosta pred diplomom, pa sad, možda postoji ipak neka rupa u zakonu, da nam omoguće završetak studija po starom programu još ovu godinu i da diploma bude valjana. Dakle, samo mi u Zagrebu smo specifični - Stručni upravni studij u Zagrebu. Po tome, nije isto diplomirati u Osijeku i u Zagrebu. Njima su produžili kao i ostalima. Neznam, što tu više reći.

lanna

ne razumijem zašto?
ili su svi?

upitna pravna valjanost diplome?
pa onda bi netko tko je diplomirao 1967.po nekom xy programu trebao dalje nove ispite polagati, tj.svakim izmjenama se nanovo doškolovati
ne razumijem
zar bi takav zakonski propust bio dati još jedan jedini semestar za završiti studij ljudima,ili pola jednog semestra, znači do 31.12.2013.-ljudi to vam je ta godina za završiti i bok, a iznimno jer nismo bili dovoljno jasni na obavijestima da daljnjeg produljenja neće biti
jer u uputama za plaćanje piše - studenti koji žele preći na bolognu, znači pretpostavlja se da bi neki studenti to baš željeli, radi daljnjeg nastavka studija ili što god imaju napraviti to i to, a nije izrijekom navedeno - vi ostali onda otpadate, već proizlazi da možemo nastaviti po starom programu
što će se u svim zakonima naći rupe, samo kad ubogim studentima uz rad, obitelj, bolesti, treba pomoći, onda ne?

draga ianna, mene isto interesira kakav si mail poslala, tipa, da li bi, kako bi te primili, ili si baš navela sve položene ispite i kakav bi ti bio kod njih tretman?
Vidjet ću nemam pojma ako mi odgovore al ako mogu tamo kod njih nastaviti studirati po starom programu, zašto ne??
Bolje platiti kod njih 2000-3000 kn, nego samo za neke ispite koje nose i po 10-12bodova, na kraju krajeva zbog razlike mislim da mi je bolje kod njih upisati npr. dva ispita više nego ovdje 5-6...
Svatko ima svoje mišljenje...
Ako mi uspije super ako ne nastavak studiranja po bolonji i to je to, uglavnom ODUSTATI NEĆU...

Kaka

Podržavam te zsurin. Treba o tome razgovarati u četiri oka sa prof. Koprićem. Možda se nađe nekakvo rješenje, jer prema onome što je mailom odgovorio prof. Koprić, onda nema zakonskog uređenja ni u Osijeku ( i bilo gdje ga još ima ) za produženje upravnog studija po starom programu. Zar u Osijeku kad završe po starom, njihova diploma neće doć u pitanje pravne valjanosti? Pa zakon i njegovi propisi vrijede za područje cijele RH.

Kaka

Podržavam te zsurin. Treba o tome razgovarati u četiri oka sa prof. Koprićem. Možda se nađe nekakvo rješenje, jer prema onome što je mailom odgovorio prof. Koprić, onda nema zakonskog uređenja ni u Osijeku ( i bilo gdje ga još ima ) za produženje upravnog studija po starom programu. Zar u Osijeku kad završe po starom, njihova diploma neće doć u pitanje pravne valjanosti? Pa zakon i njegovi propisi vrijede za područje cijele RH.

anaya

ne razumijem zašto?
ili su svi?
Izgleda da su nas sve pomalo cenzurirali zadnjih dana pa nakraju ipak dopustili postove od kojih su neki dupli sad!! ;)
Ja uspjela predat danas molbu u zadnji čas da mi dopuste da završim po starom jer imam još samo 2 ispita i prijavljen dipl. te da nemam financija za nastavak studiranja po bolonji, a ako me ipak prebace onda ću barem zasad odustati jer je takva f. situacija...
Možemo se samo nadati da će se smilovati barem nama nekima koji ima 1-2-3 ispita dokraja ili pogotovo onima koji imaju već i diplomski gotov i pred obranom su!!

Vesna Vesnić

da
ovo s cenzuriranjem mi nije jasno
ali dobro, čovjek se uči dok je živ:meh:
i stvarno
nekakva mogućnost za nas koji smo pred diplomom bi se trebala iznaći
Džoni bi rekao: "prokleta mogućnost izbora mora da postoji"

zsurin

Ajmo se dogovoriti, kad ćemo do prof. dr. sc.Koprića. Danas sam pitala kad se vraća s puta, ali nisu ništa znali. U petak ima konzultacije. Morali bi svakako do njega ovaj tjedan. Po njegovom odgovoru stoji da je zagrebačka diploma na Stručnom upravnom studiju u Zagrebu drugačija od one u drugim Hrvatskim gradovim (možda više vrijedi po specifičnostima).
Eto, Studij nam je specifičan, mi smo dugovječni specifični studenti koji volimo svoj specifičan faks i želimo na njemu diplomirati, pa se iskreno nadam da postoji neka rupica u zakonu kroz koju bi se mogli provući još ovu godinu po starom kao i studenti u drugim gradovima na Stručnim upravnim studijima. Dakle, ovi u drugim gradovima kojima su produžili studij po starom programu još ove godine imat će upitnu diplomu. Ma, ajde nemoj me ...

Vesna Vesnić

Prof. Koprić je bio jasan, ali diplome onih koji su završili trogodišnji studij po starom programu i onih koji su ga završili po bolonji su iste, samo mi koji završimo po starom programu ako želimo nastaviti dalje studirati moramo položiti razliku po bolonji.
ovo je ključni podatak!
diplome su iste, prema tome

Petra V.

bok,ja mislim da ako im ozbiljno ponudimo placanje pune godine da bi mogli pristati..svima je potreban novac ,pa i njima.Drzmo se zajedno i mozda uspijemo!!!

Filip M.

Poštovana,
zamolbe za prijelaz na odgovarajući studij na Veleučilištu Lavoslav
Ružička u Vukovaru predavale su u vremenskom periodu od od 23.9. do
27.9.2013., a što ste mogli pronaći na web stranici Veleučilišta
(www.vevu.hr).

Kako niste podnijeli zamolbu u navedenom razdoblju, nažalost za ovu
akademsku godinu se ne može više ništa učiniti.

Toliko o prelasku u Vukovar na javnu upravu, prošao rok za prijelaz, možete Kopriću napomenuti da su nas zeznuli što na vrijeme nisu ništa službeno stavili na naše stranice, nije mi jasno kako dr. ne specifični fakulteti to sve odrade i obavijeste svoje studente na vrijeme.

Odisseya

Slažem se da smo mi specifičan studij. OK. Vjerovatno i "stariji" od pravnog i socijalnog. Međutim, specifična je situacija da nas ima dosta pred diplomom, pa sad, možda postoji ipak neka rupa u zakonu, da nam omoguće završetak studija po starom programu još ovu godinu i da diploma bude valjana. Dakle, samo mi u Zagrebu smo specifični - Stručni upravni studij u Zagrebu. Po tome, nije isto diplomirati u Osijeku i u Zagrebu. Njima su produžili kao i ostalima. Neznam, što tu više reći.
ovo bi trebalo lijepo sročiti i poslati Kopriću na mail da vidimo kaj će nam odgovoriti na to

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks