AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Poštovana,
zamolbe za prijelaz na odgovarajući studij na Veleučilištu Lavoslav
Ružička u Vukovaru predavale su u vremenskom periodu od od 23.9. do
27.9.2013., a što ste mogli pronaći na web stranici Veleučilišta
(www.vevu.hr).

Kako niste podnijeli zamolbu u navedenom razdoblju, nažalost za ovu
akademsku godinu se ne može više ništa učiniti.

Toliko o prelasku u Vukovar na javnu upravu, prošao rok za prijelaz, možete Kopriću napomenuti da su nas zeznuli što na vrijeme nisu ništa službeno stavili na naše stranice, nije mi jasno kako dr. ne specifični fakulteti to sve odrade i obavijeste svoje studente na vrijeme.
Pa super, zato valjda ni nismo dobili informaciju na vrijeme, da ne bi presli negdje drugdje jer je financijski i po brzini zavrsavanja sigurno razlika... i sad se kao svodi sve na izbor platiti ili ne, a znaju oni dobro da jedan apsolvent pri zavrsetku faksa odustati nece. Sah-mat.
Ali tko trazi, naci ce...

Btw, da je nas studij specifican, sigurno po mnogocemu je, ali ne po dobrome, ja mu vise nikakve prednosti ne nalazim, pa ni onu lokacijsku ili po ugledu.

Slazem se da je za ljude s 1-2 ispita jos teza situacija, podupirem svaku daljnju akciju, no vise se ne nadam nicemu s te strane jer izgleda da je gospodin Kopric odbacio svaku opciju ili mogucnost nekakvog kompromisa.
A ako se u diplomu nakon svih ovih zigova, potpisa, ocjena, ... moze posumnjati IKADA, onda za kojeg sam vraga pljunula uopce ikad pare za ovaj kvazi-faks?
:thinking:

Odisseya

mene zanima kaj se događa s forumom zašto mi se ne objavljuju postovi, a koliko vidim i drugi imaju problema jel to cenzura ili tehnički problemi

jadra

Rekli su prosle godine da je zadnja godina - kome? Gdje stoji to sve skupa, pa ta zakonska odredba na koju se pozivaju itd.?
Sto je s pravom na pravovremenu informaciju?

Anchy 05

Što se tice rupe u zakonu, skoro u svakom rupa ima samo treba znat protumacit...da dodemo do nekog dobrog odvjetnika koji se razumije u to podrucje i platimo njegov pravni savjet pa da kosta i ko svetog petra kajgana ...podrzavam takoder kolegicu zsurin , jer mi s ispitom dva do kraja zelimo diplomirat , a ovdje ima nelogicnosti kao sto u postovima prije i pise samo trebamo to pravno dobro srocit a ne kaj mi tu pokusavamo jadni ovak , jer jos nismo upravni pravnici i valjda smatraju da nemamo dovoljno pravnog znanja al ima onih koji imaju

Filip M.

Poštovana,

zamolbe za prijelaz su se zaprimale prošli tjedan. Naknadne zabmolbe se ne
zaprimaju.
S poštovanjem,
Vlatka Orešković
Studentska služba
Glete kako njihova referada radi, čak mi je ih dvoje odgovorilo na isti upit, da probamo kod nas, što mislite kada bi dobili odgovor?

ivana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
A što je s onima pod kojim uvijetima upišeš tako bi trebao i završiti???
pa već su nam sto čuda promijenili

suzyc

Poštovana,

zamolbe za prijelaz su se zaprimale prošli tjedan. Naknadne zabmolbe se ne
zaprimaju.
S poštovanjem,
Vlatka Orešković
Studentska služba
Glete kako njihova referada radi, čak mi je ih dvoje odgovorilo na isti upit, da probamo kod nas, što mislite kada bi dobili odgovor?
Koji upravni studij je ovako brzo odgovorio?

Vesna Vesnić

mene zanima kaj se događa s forumom zašto mi se ne objavljuju postovi, a koliko vidim i drugi imaju problema jel to cenzura ili tehnički problemi
mislim da je cenzura
jer ujutro kad sam nešto postala, bila je poruka da će post objaviti nakon provjere uredništva
toliko o demokraciji iliti vladavini naroda općenito

a dobro
da ne griješim dušu, možda su i tehnički problemi

martina_sk

Administrator
vezano za postove koji se ne pokazuju odmah. stvar je u tome što administracija foruma mora odobriti sve postove u kojima pišu ključne riječi ili nekad neka url adresa da bismo provjerili da netko ne dijeli skripte tim putem jer za to postoji skriptarnica.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
izgleda da sam samo ja cenzurirana?
ne razumijem zašto?
ili su svi?
Niste cenzurirani! Svi postovi su vam tu. Objavljaju se sa zadrškom dok forum prepozna određene ključne riječi koje bi se mogle ticati distribucije skripti koje ne idu preko Skriptarnice, jer se tako gubio smisao foruma.

Ako sumnjate na neke problme s forumom ili imate nejasnoća, javite se na uredništvu na [email protected], a ne širiti netočne infomraicje o tobožnjoj "cenzuri". Pa, tko bi vas cenzurirao? Ovo je studentski forum, a ne forum u vlasništvu faksa niti pod njegovim pokroviteljstvom.

Vesna Vesnić

Pa, tko bi vas cenzurirao? Ovo je studentski forum, a ne forum u vlasništvu faksa niti pod njegovim pokroviteljstvom.
ispričavam se onda
nisam ništa htjela širiti niti namjerno niti nenamjerno
valjda sam već skroz prolupala i bijele miševe vidim, umjesto da vidim štulića kao nekad
"kao jučer, iza zavjese"
a tko zna i što su mi u kavu (pivo) sipali kao mladoj ;)

jedino bih željela taj diplomski obraniti, imati taj papir u rukama, a ne otići u propast s prelaskom na bolognu (nisam diplomski stigla obraniti, di ću još 5-6 ispita i diplomski u jeseni svog života, lol)

jadra

Poslala sam jucer Kopricu moju molbu u kojoj sam pitala da li postoji nacin da se nekako ipak zavrsi po starom programu pa makar za studente koji su vec predali diplomske radove. Odgovor sam dobila brzo, da nazalost on tu ne moze nista jer su istekli zakonski rokovi.

Odisseya

mene zanima koji su to zakonski rokovi o kojima on priča pa kaj se ne pozove na taj dotični zakon, jer onda bi zakon sprečavao i druge fakultete u Hrvatskoj da nastave po starom programu, prije se tu radi o nekim pravilnicima PFZ a ne zakonima.
Mislim meni je ostalo još dosta ispita ali je krajnje bezobrazno ljudima koji su prijavili diplomski da im se ne omogući da to završe, nevjerojatno...

jadra

Sad kako su istekli rokovi za nas, a za druge nisu, ne znam. Ako nismo studiji iste naravi, zasto smo svi pod PFZG? Ako misle na razliku strucnih&sveucilisnih studija, kako je to jos dopusteno? Sto je s onim da bi se trebalo primjenjivati najpovoljnije za studenta?

Vesna Vesnić

Poslala sam jucer Kopricu moju molbu u kojoj sam pitala da li postoji nacin da se nekako ipak zavrsi po starom programu pa makar za studente koji su vec predali diplomske radove. Odgovor sam dobila brzo, da nazalost on tu ne moze nista jer su istekli zakonski rokovi.
kakvi tj. koji zakonski rokovi?
mislim ono, isključivo o dobroj volji fakulteta tj.odgovornih na njemu ovisi kako će prema nama postupiti
jer zakon na koji se pozivaju daje minimum godina, tj.broj godina ispod kojeg ne smiju ići, a maksimum je stvar njihove odluke, znači mogu ograničiti, ali i ne moraju, dakle - naglasak na mogu, tako da mogu po samostalnoj odluci bez problema produljiti rok:meh:
i kako su onda drugi fakulteti još odobrili završetak po starom programu?
znači trebali bismo nekakav kompromis postići, budući da izrijekom nije bilo jasno da daljnjeg produljenja nema, jer smo svi računali kao i svake godine na produljenje prava završetka po starom programu temeljem predane molbe, pa budući je to otpalo, tada barem da nam recimo prolongiraju rok do kraja tekuće godine i bok
naravno da nas to čekanje svake godine na odgovor na našu peticiju-molbu ne opravdava, ali ipak imamo brojne osobne razloge koji nas sputavaju, tako da izrijekom kada bi sada odlučili i napisali krajnji rok za diplomiranje po starom programu da je npr. 28.02.2014. i da nikakvih daljnjih produljenja neće biti,pa da shvatimo da neovisno o maloj djeci, velikoj djeci, ogromnom stresu na poslu, stresu zbog bolesti, bolesti zbog neimaštine, neimaštine zbog nikakve politike, čekanja dobitka na bingu itd., dakle da shvatimo da nam je to zadnja šansa!
i da lijepo onda to ko ljudi završimo
nadam se takvoj humanoj noti još, jer zakonska postoji:):confused:

koliko ja znam temelj tj.zakon na koji se pozivaju bi bio Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, gdje se člankom 116, stavak 2. i 3. daje ovlast visokim učilištima da samostalno odrede krajnji rok za završetak "predbolonjskih" studijskih programa, gdje je i taj pojam mogu, mogu ovo, ali i ono

Odisseya

Sad kako su istekli rokovi za nas, a za druge nisu, ne znam. Ako nismo studiji iste naravi, zasto smo svi pod PFZG? Ako misle na razliku strucnih&sveucilisnih studija, kako je to jos dopusteno? Sto je s onim da bi se trebalo primjenjivati najpovoljnije za studenta?
tako je prave razlike između stručnih i sveučilišnih studija...
sve je to odluka samo Pravnog fakulteta u Zagrebu, a oni su tako odlučili i ne odstupaju to je jedina istina ovo sa zakonskim rokovima je samo izvlačenje tek toliko da nam da do znanja da on tu ne može ništa.

Vesna Vesnić

znate ljudi
jako bi mi bilo žao da uz toliko boli i patnje oko nas, jer skoro svaki dan čujemo da je neki mladi vozač poginuo, tj.da je bila neka teška prometna nesreća ili se skupljaju novci za neku obitelj jer je siromašna ili je pred zidom zbog teške bolesti, jer je sve oko nas u takvoj apatiji, jer svi mi bismo voljeli putovati, redovno plaćati režije, školovati se u roku, ali većini su teška vremena, dakle
u svemu tome da se ne bi moglo još malo dati svjetla na kraju tunela, malo moguće radosti nama da to završimo, da sami sebi uz sve nevolje dokažemo da smo uspjeli
jednostavno ne mogu vjerovati da se ne bi željelo nam pomoći, kažem, da nam zadnji put, izrijekom zadnji put produlje
ljudi, profesori, doktori znanosti, političari, bilo tko, ako ovo čitate, shvatite nas, pomozite nam, jer :cry::cry::cry: tako nam malo treba da budemo sretni:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks