AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Nema obavijesti da se današnje konzultacije odgađaju kod prof. Koprića.
Onda, tko ide sa kolegicom zsurin, treba biti što više ljudi?
Gdje ste?

Vesna Vesnić

U koliko točno sati bi se išlo?
Mislim da bih mogla ja doštartati, ali bih trebala znati točno kada.
Da li bismo mu pismeno što uručili, ili bi sad prvo išli na apeliranje, nazovimo to tako, za razumijevanje? Kakva strategija se planira?

marijakc

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ne razumijem zašto nisu stavili neku obavijest,ja ih zovem već par dana i nitko se ne javlja.Imam jedan ispit i sad da se zbog toga prebacujem,ne smijemo odustati...nisu normalni...

Filip M.

U koliko točno sati bi se išlo?
Mislim da bih mogla ja doštartati? Da li bismo mu pismeno što uručili, ili bi sad prvo išli na apeliranje, nazovimo to tako, za razumijevanje? Kakva strategija se planira?
Treba otići kod njega i razgovarati, jer već tri puta su se urudžbirali dopisi i molba, slalo sve mailom, sve to g. Koprić , g.Lice, g. Parač i naša predsjednica(koja nas uopće baš ne zastupa jer se nije ni na jednom dogovoru pojavila) ima, treba ga nekako osobno uvjeriti, kolegica zsurin (Željka) rekla je ići.
Stvarno su nas zeznuli, ne možemo se više nigdje prebaciti na javnu upravu po starom, prošli rokovi za prijavu. Oatavila sam kolegici br. mob. ali mi se ne javlja.
Ja ne mogu iza 12h izaći.

Anchy 05

nisu normalni...to je vec svima jasno ...pa ljudi moji na pravu ima ljudi koji su upisali 1986 g pravo i jos nisu zavrsili ...pa koliko je to godina...onda su ih trebali vec izbacit s fakultata kao da nisu sposobni to zavrsiti, ko tu koga da ne kazem sto?al nije u redu, bez obavjesti o ukidanju konkretne ...lako njima , lijepe place , lijep posao a tko sisa ostale male ljude ...ma pravi su primjer...al ne odustajmo

banana

ja se slazem da bi se trebalo nes napraviti i da bi nam trebali produzit bar nama kaj imamo malo ispita ili samo diplomski(jos gore) neugodno mi je ikom rec da cu dobit 5 ispita vec sam slavila na poslu kaj sam dala zadnji ispit ... :S u zescem sam soku .. mislim mozemo probat.. al nekako ja osjecam njihov gušt, ne znam zasto, na dr faksovima ne prebacuju ak imas samo diplomski, to je ludilo i bezobrazluk, evo samo od pisanja ovog posta mi se poceo dizat zeludac ... ne znam ..

Vesna Vesnić

ja se slazem da bi se trebalo nes napraviti i da bi nam trebali produzit bar nama kaj imamo malo ispita ili samo diplomski(jos gore) neugodno mi je ikom rec da cu dobit 5 ispita vec sam slavila na poslu kaj sam dala zadnji ispit ... :S u zescem sam soku .. mislim mozemo probat.. al nekako ja osjecam njihov gušt, ne znam zasto, na dr faksovima ne prebacuju ak imas samo diplomski, to je ludilo i bezobrazluk, evo samo od pisanja ovog posta mi se poceo dizat zeludac ... ne znam ..
razumijem te u potpunosti, isti slučaj sam
želudac, tj. cijeli abdomen, glava, koža-flekovi, sve reagira na to
i ne mogu prihvatiti da bi takav zavšetak bio za ozbiljno :cry::cry:

zsurin

Ja sam bila osobno na faksu u 12,30 sati. prof. Koprića nije bilo, s posla sam zvala referadu Bog zna koliko puta i nitko se ne javlja. Ispred sobe 8 je bio red, i zamolila sam kolege da me puste jer se moram vratiti na posao. Gospođa Željka mi je odgovorila da uopće ne zna da li je bio na faksu. Nevjerojatno. Sve gore i gore, nitko ništa ne zna... Ah, krhko je znanje. Možda je trag istine ušao u me, a možda su sanje. Ovo je ravno očaju. Zatim pitam kad će biti otprilike obavijesti u vezi molbi studenata po starom programu. Rekla mi je ljutito da smo svi na bolonji i sve će biti objavljeno na webu. Kada? Nezna se?

Ja sam drugi tjedan na slobodnim danima. Ajde, da se nekako pokušamo dogovoriti, ako bi nešto još mogli napraviti. Nek nas obračunaju, ali ne moramo im platiti ništa do 15.10. 2013.
Kako doći do informacije o ukupnom broju studenata po starom programu na našem faksu i koliko nas ima pred diplomom ?
Kolegica Anchy 05 ima dobru informaciju. Na Pravnom faksu ima studenata iz 80-tih godina, nisu ih izbacili već su in produžili još za ovu akademsku godinu. Jednog od njih poznajem osobno. Mislim da to ipak nije najveći razlog. Smatram da smo toliko zaslužili da nam kažu pravi razlog. Ma, zlo mi je više od tih nebuloza.
Razgovarala sam s jednim našim pacijentom (odvjetnikom), i on mi je rekao da ako nas ima više od 50% koji su premašili sve rokove studiranja nisu nam više mogli odobriti zbog EU. Mislim da je u Hrvatskoj naš Stručni studij javne uprave najstariji i vrlo lako bi to moglo biti moguće. Ove godine smo u EU i odlučili su studentima po starom programu onogučiti da sa razlikom predmeta dobiju diplomu kao da su od početka studirali po bolonji. Ali nas pred diplomom su dotukli.

Anchy 05

onda su nas trebali obavjestiti ranije o tome a ne ovako...pravnici neka studiraju 30 g i vise nema frke ...pare su u pitanju naravno , a nas pred diplomom s ispitom, dva do kraja dotuci bez da unaprijed znamo sto nas slijedi..u eu smo od 1 srpnja ovi dva ostali studiji su odma u 7 mj bili obavjesteni da im se produzuje a o nama sutjeli ...krajnje bezobrazno i sad se svi odjednom prave ludi ...nista neznaju ...do informacije koliko nas je pred diplomom jedino mozemo od referade saznat vjerojatno zeljka soba 8 , ali neznam valjda bi s nalogom za tu informaciju trebali doc da nam ju daju a reci ce imamo iovako previse posla...eee da javno se sazna za to , ok neke stvari stoje al puno toga u ovoj prici nije korektno, od ljudi koji rade na tom fakultetu do jos puno toga drugog

Vesna Vesnić

nisu nam više mogli odobriti zbog EU
pa ne znam što bi EU, ako mi pred diplomom dobijemo dodatnu mogućnost da konačno i diplomiramo, uvela Hrvatskoj sankcije?! I gdje je tu činjenica da je taj studij s 2-godišnjeg postao 3-godišnji, da se je iz okrilja Pravnog fakulteta "odmetnuo" u Društveno veleučilište, pa opet vratio na PFZG, znači trebao bi taj naš tzv. stari program se zapravo "pubertetskim" zvati i od 2000.godine računati a ne od Franz Josepha, lol.. Što bi Hrvatska propala više nego zbog recimo "lex Perkovića" ili općenito zbog nikakvih investicija u zemlji, mi upravni pravnici bi totalno upropastili državu, što?
ma, stvarno mi dođe da se bacim u kotao pun vruće čokolade

zsurin

Tu se jednostavno neke stvari nije moguće povezati, samim tim sto je studij po starom programu produžen za ovu akademsku godinu kako pravnicima tako i drugim studijima. Svi ovi odgovori koji su nam dati na naše molbe koje "nisu bile vrijedne rasprave", "niti je navodno u njima bilo navedeno kome poslati odgovor" ne opravdavaju činjenicu da se u srpnju nije za nas mogla staviti obavijest poslije sjednice : Studenti Stručnog studija javne uprave koji studiraju po starom programu od 01.listopada. 2o13. izgubili su pravo studiranja po tom programu. Ako žele završiti studij mogu prijeći na bolonjski program studiranja.
Svatko tko nije uspio završiti imao bi vremena odlučiti što će dalje.
Sve te priče kako je naš studij specifičan, a mi smo premašili sve rokove studiranja, ulazak u EU i sl. ne opravdavaju činjenicu konkretnog odgovora na molbe studenata koji su ostavili svoje vrijeme i novac na ovom fakultetu, a mnogi stigli do samog kraja studija. Imamo pravo znati zašto baš nama nije data ta posljednja apsolventska godina završetka studija.
Idemo tražiti svoje studensko pravo. Zar još uvijek nismo na pravnom smo fakultetu? Hoćemo li se pomiriti sa ponuđenom "opcijom" koja nam je data"uzmi ili ostavi"? Ako je po ovome što je nama napravljeno naš studij specifičan onda mogu jasno reći da je naša pravna država još "u povojima".
Iskreno se nadam da će prof. Koprić od ponedjeljka biti na faksu. Trebali bi mu poslati e-mail da bi željeli razgovarati s njim (možda pronađe malo vremena za nas). Čekam odgovor na e- mail Studenskog javnog pravobranitelja Matije. Ako ga ne dobijem do utorka poslat ću mu drugi jer s njim bi također trebali porazgovarati. Možda nam je vrijeme "iscurilo", ali trebamo pokušati. Nismo na bolonji dok se god ne upišemo, a nisu nas još uvijek obavijestili.

hazi

Da li se vama netko javio iz referade i rekao što morate položiti i koliko platiti?Meni još nitko a danas je petak sljedeći tjedan u utorak se ne radi a 15 je sve bliže.Mislim ja barem osobno nemogu naći par tisuća kuna za 2 dana.

zsurin

Da li se vama netko javio iz referade i rekao što morate položiti i koliko platiti?Meni još nitko a danas je petak sljedeći tjedan u utorak se ne radi a 15 je sve bliže.Mislim ja barem osobno nemogu naći par tisuća kuna za 2 dana.
Poštovani kolega Hazi, pa zar bi poslje svega ovoga Vama bilo čudno da nas obavjeste dva dana prije isteka roka za upis. Vi kao i mnogi drugi recimo ne bi mogli doći na upis iz nekih razloga, pa ako se želite naknadno upisati izdvojit će te još koju kunu. Uče nas da zadane rokove treba poštivati i oni će nas na vrijeme obavijestiti.

Anchy 05

da uce nas da rokove treba postivati a oni su u ovoj cijeloj prici zafrknuli puno toga ...mi kao pravna drzava stvarno smo sramota, istina da se neke stvari napokon pokusavaju ispravit ...ali ovaj nas primjer nije primjer da pravna drzava funkcionira ...nego je poprilicno zastekala ...bas me zanima jel se u uredenim zemljama gdje zakonodavstvo funkcionira kako treba dogadaju ovakvi propusti, tamo svaki euro ako neko zafrkne i bude zakinut za neku informaciju ili pravo se podizu jako velike tuzbe...a mi smo njima svake godine uredno platili skolarinu i nismo im prakticki nikakav teret bili osim sto im je duznost bila ispitivat nas na ispitima ...a na kraju tako neprofesionalno se ponasat je stvarno sramota.njihova.

Vesna Vesnić

Drage kolege, mene interesira priča o Društvenom veleučilištu!?
Da li netko zna zašto je ono 1998. godine osnovano (znam priče da su htjeli dobiti na stručnosti studija, ovo, ono), da bi 2011. prestalo postojati (taj dio mi nije jasan:surprised:), te je pripojeno natrag Pravnom fakultetu, kao što je bilo i prije 1998...
Dakle prije '98. i nakon '11. se studij za upravnog pravnika iliti studij javne uprave izvodio na Pravnom fakultetu, te vjerojatno je tu neka igra u smislu nemogućnosti završetka programa učilišta koje ne postoji???:confused:
Svi mi, tzv.stari program smo upisali pod okriljem Društvenog veleučilišta? Stvarno me interesira koji je pravni ili bilo koji drugi razlog da je ono ugašeno, a recimo samim tim mi zaribani, tj.generalno zaribani jer smo položili predmete kojih na ovom bolonjskom programu u sklopu Studija javne uprave - nema, kolko vidim sad brzinski to bi bila arhivistika, uredsko poslovanje, javni odnosi u upravi, te ja još imam od prije 2000.mali milion položenih predmeta, tako da, ok!! ako bi nas prebacili na bolognu, da nam bude valjana diploma, kako kažu :)confused:), neka nam poistovjete položene predmete s ovim novonazvanim, te eventualno!!! 1 ili maksimum maksimuma 2 predmeta dodaju, za koja ne bi bili nabrijani da nas ruše! znači, kao posebno zaribani studenti zbog njihovog kemijanja s veleučištem neka nas iztoleriraju, tj.riješe na poseban način, uz minimalne vremenske, materijalne, psihičke, moralne, itd. stresove, rokove, troškove
ali, kažem, jako me zanima zašto je veleučilište prestalo postojati!!!

ljudi, dalje sam "čačkala"
sve mi je jasno, pročitajte nalaz revizije s veze u dodatku:

http://www.revizija.hr/izvjesca/201...uciliste/drustveno_veleuciliste_u_zagrebu.pdf

nas se tiče od stranice 9, 10 pa nadalje, morali su prestati postojati jer nisu udovolji dovoljnom zakonski traženom broju stalno zaposlenih
pa se sad to preko nas slama!!!:eek::eek:

jadra

Da je razlog pripajanje, odnosno rad pod okriljem PFZG-a to bi valjda odlucili te godine..i opet, onda nema smisla da uopce u sklopu tog fakulteta postoji stari program.
No kolegica ima pravo, mi cemo imati I vise polozenih predmeta, potpuno nepotrebno.
A da se mi obratimo samom celu Pravnog fakulteta posto nas bivse Veleuciliste bas I ne dozivljava?

zsurin

Svi mi, tzv.stari program smo upisali pod okriljem Društvenog veleučilišta?
Da, upravo u tome je bit problema, mnogi imaju dovoljan broj predmeta ili čak višak za završetak studija ( ja imam 29 položenih ispita ), neki su sa Društvenog veleučilišta, i neki od njih su vrlo slični i mogli bi ih poistovijetiti s bolonjskim, ili se drugačije zovu. "Loptali" su se s nama dok su mogli i dodavali nam ispite tako kako su se "loptali", a sad bi bilo pošteno da nas riješe na poseban način. Diplomu sa zvanjem upravnog pravnika više po novom na na ovom studiju ne možemo dobiti, a za zvanje Stručnog prvostupnika javne uprave po novom izgleda ne možemo dobiti bez razlikovnih bolonjskih predmeta. Svi predmeti koje smo do sada položilli naložio nam je faks, a nismo ih donjelli s nekog drugog fakulteta.
Kolegica Jadra odlično se sjetila da se obratimo Pravnom fakultetu.
Ne znam kako Vama, ali meni ova naša situacija još nikako nije jasna. Možda je Pravni fakultet mjesto gdje bi dobili pravovaljanu informaciju.

Vesna Vesnić

Da, upravo u tome je bit problema, mnogi imaju dovoljan broj predmeta ili čak višak za završetak studija ( ja imam 29 položenih ispita ), neki su sa Društvenog veleučilišta, i neki od njih su vrlo slični i mogli bi ih poistovijetiti s bolonjskim, ili se drugačije zovu. "Loptali" su se s nama dok su mogli i dodavali nam ispite tako kako su se "loptali", a sad bi bilo pošteno da nas riješe na poseban način. Diplomu sa zvanjem upravnog pravnika više po novom na na ovom studiju ne možemo dobiti, a za zvanje Stručnog prvostupnika javne uprave po novom izgleda ne možemo dobiti bez razlikovnih bolonjskih predmeta. Svi predmeti koje smo do sada položilli naložio nam je faks, a nismo ih donjelli s nekog drugog fakulteta.
Kolegica Jadra odlično se sjetila da se obratimo Pravnom fakultetu.
Ne znam kako Vama, ali meni ova naša situacija još nikako nije jasna. Možda je Pravni fakultet mjesto gdje bi dobili pravovaljanu informaciju.
Apsolutno se slažem. Dakle, da zaključimo, problem je u tome što se više ne može izdati diploma za upravnog pravnika s oznakom Društvenog veleučilišta(?), već bi se morala izdati nova pod okriljem Pravnog fakulteta za stručnog prvostupnika, iako i oni koji su diplomirali upravno pravo još davnih godina na Pravnom fakultetu mogu dobiti potvrdu koja im vrijedi kao da su sada završili studij, tj.normalno dobiju potvrdu o izjednačavanju zvanja. Budući da smo mi položili hrpu nametnutih predmeta i sve kako je kolegica zsurin navela, znači formiranje predmeta tipa "nije šija, već je vrat", što je "loptanje" u punom smislu riječi, trebali bi nas po posebnom postupku riješiti ("odloptati"), unatoč tome što smo sve, recimo to tako, doveli studij do krajnjih granica. Neka, nas prebace na bolognu, neka nam priznaju ispite koje smo položili, a koji sada po novom ne postoje za neke od "novo" nazvanih, eventualno dodaju 1 ispit i bok. Također, sve više smatram da se trebamo obratiti "vrhovništvu" Pravnog fakulteta, te također i Ministarstvu.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks