AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Kaka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Mogli su napisat crno na bijelo NEMA produživanja, pa tko želi na bolonju, a ne ovak... Da su nam barem produžili recimo samo ovaj semestar, recimo do 1. 3. do kad smo inače mogli plaćat 2. ratu, bilo bi sve drugačije. Ne vjerujem da nisu imali opcije. Na ovak način, bolonja mi se nikako ne sviđa i neću je sigurno upisat ove godine i točka.
Eto, sad i Osijeku, stvarno nije fer, zato sastavite argumentiranu molbu te sa predstavnicima faksa vodite razuman razgovor u pon.

Jasmina007

Mogli su napisat crno na bijelo NEMA produživanja, pa tko želi na bolonju, a ne ovak... Da su nam barem produžili recimo samo ovaj semestar, recimo do 1. 3. do kad smo inače mogli plaćat 2. ratu, bilo bi sve drugačije. Ne vjerujem da nisu imali opcije. Na ovak način, bolonja mi se nikako ne sviđa i neću je sigurno upisat ove godine i točka.
Eto, sad i Osijeku, stvarno nije fer, zato sastavite argumentiranu molbu te sa predstavnicima faksa vodite razuman razgovor u pon.[/QUOT

Svaka ideja je dobrodosla,mozes staviti na papir, pa da skupimo ideje na hrpu, a naravno da nam se svatko moze pridruziti u ponedjeljak ..

Anchy 05

treba navest da je nepravedno u odnosu na pravni i soc.rad posto smo i mi sad dio prava , u onoj odluci o cijenama nema cifre koju sad placaju soc.rad tj kad im je produzeno ,,,sta je to onda iznimka a pise kao odluka o cijenama na pravnom fakultetu, i neodredenost time sto su napisali oni koji zele prijeci cime su izazvali zbunjenost i nista konkretno nismo znali do jucer, i to da je drugima produzeno i da nas ima jos puno jer valjda na peticiji je bilo malo ljudi jer je odaziv bio mali , treba to smisleno i pametno napisat , da tom odlukom ce se studirat jos godinama a to im nije cilj i puno ljudi ce odustat a i to nije bas ohrabrujuce za zemlju znanja kakvu pod navodnicima vlada zeli

dborov 50

Re: Prekid studiranja, zamrzavanje godine, pauziranje, nastavak nakon prekida/pauze

Ako se ne prebacimo na Bolonju sa starog programa ove školske godine, da li se to možemo učiniti sljedeće školske godine (izvanredni studenti)?

Vesna Vesnić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dragi moji, meni imunitet pao i završih u temperaturi, sve od živciranja
dakle, ja sam kao i banana, ispite sve imam položene, trebam diplomski dati i obraniti
moje mišljenje je, tako ću ja napraviti, tako bih napravila i da imam koji ispit, dakle predati osobnu molbu za nastavak studija po starom programu, odnosno za odobrenje diplomiranja bez prelaska na bolognu
jer, mislim da uistinu ako će biti puno tih za prijelaz onda je to njima - ono, ne znam kaj da velim
ja, ko što rekoh već, nemrem više ni frtalj, ni frtalj frtalja učiti, a kamoli još 5-6 ispita, jer nisam mladi student početnik, sa snagom i voljom, već sam totalno ubijena u pojam od naše države, preko našeg faksa i lokalno posla
ništa nam tu ne valja, žao mi je prijatelja koji su nestali u ratu
što smo svi u neku Švicarsku vjerovali
od zdravstva gdje 10 godina čekam da mi dijagnozu postave, pa me krivo liječe ili ne liječe, do posla gdje 10 godina čekam radeći ko crv, da bih dobila smanjenje plaće jer je recesija i jer treba solidarno svima smanjiti, jednako i radniku i muljatoru
i što još hoću reči, da, da li postoji kakva analiza, kako bi se to moglo postaviti, tu silnu lovu što su za nas izvanredne studente pokupili, kamo i kako to ide
ljudi
ne znam
ja ću se fakat baciti u Savu
svima hvala i za sve se nadam da će biti razuma
jer stvarno, ŠTO SE POSTIŽE UBIJANJEM U POJAM LJUDI KOJI SU PRED CILJEM, PA DA UMJESTO DA STATISTIKU POPRAVE U STATISTICI ĆE BITI OPET JOJ
i to Bologna ne Bologna
2000.kad su s 2-godišnjeg mijenjali na 3-godišnji, što je to bilo???
nek mi to onda rastumače
premjesti se ispit s 2. na 3.godinu i doda nešto tralalal i to je ono promjena programa koja vrijedi 3600 kn
tako i sada valjda hoće to
hoće svoj proračun popuniti, kao država sa skidanjem penzije braniteljima
recimo, što ne skinu i ne naplate Todoriću i kompaniji koji su ...
ne ne nemogu ja više ovo
idem još malo skidate tempričur
:twisted::eek::wtf::(:mad::shock::gaah::gaah:
vesele me ovi smajlići razni

suzyc

Pa mislim da su i u Pozegi produzili
Ne, Požega ima samo program po bolonji, prelazak starih je moguć kod njih s time da prilikom upisa predmeta ne priznaju predmete s drugih starih programa koji su položeni prije 10 godina. Nisam provjerila do kada su bili upis kod njih i da li možda još uvijek traju. Znam da su tete u njihovoj referadi vrlo susretljive

NINA 2

Ne, Požega ima samo program po bolonji, prelazak starih je moguć kod njih s time da prilikom upisa predmeta ne priznaju predmete s drugih starih programa koji su položeni prije 10 godina. Nisam provjerila do kada su bili upis kod njih i da li možda još uvijek traju. Znam da su tete u njihovoj referadi vrlo susretljive
do 15.10. im se može poslati zahtjev za prelazak sa svim potrebnim dokumentima

Ako se ne prebacimo na Bolonju sa starog programa ove školske godine, da li se to možemo učiniti sljedeće školske godine (izvanredni studenti)?

ovo i mene zanima,pa ako netko zna

aurelija

Re: Prekid studiranja, zamrzavanje godine, pauziranje, nastavak nakon prekida/pauze

Ovako, ja ne znam sa sigurnošću odgovor na ovo pitanje...ali sjećam se...kada su 2000. ukidali dvogodišnji studij Upravnog prava pri Pravnom fakultetu i od njega ustrojavali trogodišnji studij Javne uprave pri Društvenom veleučilištu...ista je bila shema, urnebes pravi...znam da smo se okupljali na faksu i da je čak i telka došla...i ništa ljudi moji, ništa...sve su nas bez da su trepli, frknuli na novi program...koji je gle čuda zar opet već zastario:meh:...ah ti naši novi programi, kako li su samo skupi i stresni, a tako malo OD ZNANJA DAJU!!
Onog najvažnijeg!
Odnose da i ne spominjem.
To uopće ne postoji na našem faksu...mora da se negdje dodatno plaća, more'bit na neke tajne račune:wtf:
Sve se očito kod nas u kunama mjeri:(
Dakle, tada, svi ljudi koji nisu mogli ili htjeli preći s dvogodišnjeg na trogodišnji studij, konkretno te godine...uz molbu i iste uvjete mogli su to učiniti u 9tom mjesecu iduće ili neke druge godine...
Tako da...mislim da će se moći prebaciti na Bolonju i kasnije...no budući da sa sigurnošću ipak ne znam:hm: provjerite!
A onda i objavite...jer vjerujem...da svi, ako do toga dođe, neće ovu godinu na Bolonju...netko će iduće ili idućih, a netko nažalost ili na sreću:confused: nikad?

I još nešto, onaj mail koji je Jasmina007 ostavila da joj šaljemo potpise (ime, prezime i broj indeksa)...nemoguće je poslati, vrati se...očito zbog prebukiranosti pucaju veze...pa, ja joj poslah na pp, a i vi koji još niste možete za mojim primjerom;)

Mani10

Možda je glupo, ali šta ako nitko ne preda zahtjev za bolognu, možda bi vidjeli da neće dobiti ni lipe, a ovako onih 1950 svatko bi negdje isčupao?

aurelija

Pa ni te molbe za Bolonju nisu sigurna stvar...barem što se mene tiče...ja ću je predati tj. poslati poštom, čisto da vidim koja je situacija za dalje i zapravo ne samo stog tj. najmanje stog:mad:, j. mi se za Bolonju, ne podnosim ni stari program, a kamoli novi:mad: nego da do daljnjeg ne izvisim tj. ne ostanem u nekom zrakomlatnom prostoru...jer na neki drugi faks, negdje drugdje ja do ponedjeljka ne mogu, za naš nesretni stari program se još ništa ne zna ili je sve već unaprijed odlučeno bez nas...bilo kako bilo, u nezavidnu situaciju su nas doveli...5 do 12 opća pomutnja...a onda kad dobijemo taj njihov čuveni:wub: individualni:stovanje: pisani:grin: odgovor!!!:mad:...onda bumo se odlučili, take it or live it:cool:
Oke, sigurno i sada ima ljudi koji sa sigurnošću znaju da bez obzira na uvjete idu ili ne idu dalje...ja eto nisam ta...ja ne znam, molim Boga da produže stari, a na novom i o novom ću odlučivati, ako i kad za to dođe vrijeme...ah:(
Uostalom, neki ljudi su već i predali molbe...ovo već malo zvuči debilno jer je zapravo za to još ostao samo jedan dan*
Fantastično!
Da nema našeg faksa, trebalo bi ga izmislit!!!
I tko nije studirao na njemu, kao da ni nema diplomu*****
Nečuveno.

aurelija

I tamo su svugdje stari programi odobreni, produženi?
Ajde please, tko se bude detaljnije raspitivao o tim studijima u drugim gradovima (i ne samo detaljnije raspitivao, već i prebacivao)...ajd' nek' nas obavijesti...pa, ako se možda može prebaciti i tijekom listopada...vjerojatno bi se netko i prebacio...nemam pojma...sve što saznate, dijelite...kad nam već mačem drugi rade o glavi:(:(:(

Anchy 05

ljudi vi cete svi predat molbu za prelazak na bolonju ? mozda kad bi im ljudi predali molbu o zavrsetku po starom onda bi shvatili da nismo voljni jos se mucit s dodatnim ispitima, al opet tko zna sta bi onda odlucili ...oni samo cekaju da vide koliko ce bit molbi za bolonju jer ocito ovdje se o parama radi , da sto vise izmuzu od nas ...i to nakon tako krajnje bezobraznog ponasanja od njih a puno nas je na samom kraju i imamo malo do diplome

Jasmina007

Evo i ja sam se vratila nakon 2,5 sata čekanja u redu.
Uzeli su molbu i index. Rekli su da će zvati svakog ponaosob i da ćemo tada dobit sve informacije što točno moramo upisati i koliko će to sve skupa koštati. To će biti u terminu upisa za izvandredne od 2-15.10, a možda će ostaviti jedan dan samo za nas.
Što se tiče ovih 300 kuna upisnine, rekao je: to se inače plaća ali vi ste posebni i to ćete riješiti skupa sa školarinom i može se platiti u dvije rate.
Ono što je bitno za sad, isprintajte molbe, popunite i u ponedjeljak ranom zorom skup sa indeksom tamo i naoružajte se strpljenjem.
E i rade od 9.
U sobu 8 si predala"

lanna

Ja cu pokusati sutra malo proguglalti ostale fakultete i dali su mi produzili stari program i do kad su upisi, uglavnom za Osijek su vec prosli upisi. Ja cu se definitivno prebaciti u drugi grad ako se moze. Ej samo politologija nosi 7 bodova tj. 700 kn a mogu misliti koliko tek drugi nose bodova ... uzas...

josipa12

Daj reci jel rade od 10 ili ranije? Btw.informaciju je dao onaj čovjek što nije znao kad je i dal je sjednica vijeća? Pa ajd, barem se potrudio nešto saznati..
referada radi od 9, ali navodno je već od 07:30 bio red

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks