AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
nema ni tamo vise starog programa,zvala sam referadu u Pozegi pa znam..mozda se tamo prebacim
u Pozegu? vidim da jos imaju rokove za stari program u OS, zadnji im je 30.9. ispit. gledam sve opcije, jos svakog zvat i pitat ako nemaju stari program kako se kod njih prebacuje na bolonju, s koliko ispita i za koliko para pa cu onda odlucit. :gaah:

Jasmina007

E ovak ja imam pitanje, kad bi se prebacili na socijalni jel bi imali pravo nastavak studiranja po starome ili po bolonji???
jel netko zna ??

Na socijalni možeš od mature, pa na dalje.. Po bolonji, naravno. A od ispita ne znam bi li išta priznali. Uglavnom, od početka. Pitala ja u referadi već prije..

Anchy 05

dobro kolegica Aurelija kaže treba ovo u javnost staviti , Nova tv je na strani obicnih ljudi ili koji drugi medij ..sigurno ima netko tko ima hrabrosti za to a garant im nece bit svejedno nasem cjenjenom vodstvu ako do toga dode jer ipak ovo je Pravni fakultet iliti elita , ali njihova nekorektnost i bahatost nema kraja, sta smo mi manje vrijedni od ostalih ...da uopce konkretnu obavjest nismo dobili , onda su jos u 7 mj trebali napisat starom programu vise nema produženja pa tako da znamo na čemu smo a ne ovako neodredeno igrat se s nasim zivcima , nesto je ovdje zakazalo ...tu nesto je cudno u cijeloj prici, ajmo ljudi pa nek se vidi kakva smo mi zemlja znanja tj nepravde , ljudi su putovali, trosili novce i sad jos da nam odulje ...trebamo bit jako ostri ovaj put

Jasmina007

može li mi netko odgovoriti(pojasniti) kakva zamolba za prelazak na bolonju,do kad to treba i koji je postupak...iako mi se ne da ni pomišljati na bolonju...ja još uvijek vjerujem da ,ako mogu drugi po starom,možemo i mi...
Imaš obrazac na stranicama Pravnog, pa si ga isprintaš i popuniš. U ponedjeljak je zadnji dan za predaju. Odneseš molbu i index. Ali da, nije gotovo dok god je ovak sve otvoreno, i sve se doznaje nešto iz treće ruke. Da ne pričam o kontradiktornim informacijama koje smo ovih dana dobivali iz referade.

lanna

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dobro kolegica Aurelija kaže treba ovo u javnost staviti , Nova tv je na strani obicnih ljudi ili koji drugi medij ..sigurno ima netko tko ima hrabrosti za to a garant im nece bit svejedno nasem cjenjenom vodstvu ako do toga dode jer ipak ovo je Pravni fakultet iliti elita , ali njihova nekorektnost i bahatost nema kraja, sta smo mi manje vrijedni od ostalih ...da uopce konkretnu obavjest nismo dobili , onda su jos u 7 mj trebali napisat starom programu vise nema produženja pa tako da znamo na čemu smo a ne ovako neodredeno igrat se s nasim zivcima , nesto je ovdje zakazalo ...tu nesto je cudno u cijeloj prici, ajmo ljudi pa nek se vidi kakva smo mi zemlja znanja tj nepravde , ljudi su putovali, trosili novce i sad jos da nam odulje ...trebamo bit jako ostri ovaj put
ili ajmo ovako poslati ćemo na 24 sata pismo al ga treba sastaviti, zašto ne??

Anchy 05

pa zasto ne?realno ljudi nemaju niti financijskih mogucnosti bas platit bolonju kakvo je stanje u drzavi a i jos 5 6 ispita studirat ce jos tko zna koliko a ima puno ljudi sta imaju ispit dva do diplome...i stisnuli bi to jos i diplomirali

aurelija

Ja isto dijelim mišljenje da samo čekaju da prebroje i vide koliko nas je spremno prijeći na bolonju, a onda će viditi i stvarno je nevjerojatno da samo nama na istom fakultetu nisu odobrili.
Nikako ni meni nije jasno kako se o našoj molbi nije raspravljalo na sjednici nego su se tako dogovorili mimo sjednice jer da se je glasovalo ne vjerujem da ne bi bilo ljudskosti i za sve jednako odlučilo, ovako su ili pojedinac odlučio.
Ja uglavnom u pon. predajem molbu za nastavak studiranja po starom programu jer me stvarno boli nepravda pa nismo mi manje vrijedni od pravnog , socijalnog rada ili poreznog.
Baš me zanima tko će moju molbu pročitati.
Predaj draga, predaj...nemaš šta izgubiti...iskreno, ja ne vjerujem da oni čitaju te molbe:(
Znaš, jedne prilike, prije nekolicine godina, bila sam dugo i teško bolesna, trajalo je to punih godinu dana...pola godine bolesti, pola oporavka i slala sam molbu da me oslobode školarine za tekuću akademsku godinu...priložila sam apsolutno svu medicinsku dokumentaciju koja je bila i strašna, i stručna u isto vrijeme, mišljenje liječnika i naravno svoj tekst... Znaš li što se dogodilo?!
Tako jadnu, napaćenu i bolesnu, besramno su me optužili da PONOVNO i OPET tražim da me oslobode školarine, iako mi oni to svake godine rade???
E, nikad u životu ih to nisam tražila, a kamoli da su me financirali, ONI POBOGU, PA ŠTA SI UMIŠLJAJU??? uvijek sam uredno i na vrijeme, dosljedno svake j. godine! izvršavala svoje obveze, čitaj uplate...
I onda sam ti se ja još u tom stanju morala baviti dokazivanjem kako su oni mene s nekim zamijenili...na kraju su mi se ispričavali...
???
Bilo kako bilo, uistinu sam optimista do posljednjeg daha, ali NAŠ FAKS...PA NE ZNAM, NE ZNAM IMA LI MU PREMCA NA OVOM PLANETU.
Izšokira te, ostavi bez teksta, razočara...ma sve najgore, i to do daske...kak' bi neko tu reko', na najjače...
I da, da se ne pitate...osim one isprike glede krivog optuživanja nisam niš' dobila...i dalje je bilo, ak' nisi u stanju platit si školarinu, ko' te j.!
I nisam je platila te godine, nisam iz principa!!
I naravno, o meni je odlučivao naš Presvetli gazda, Gazda nad gazdama, sjedi s desne Bogu, ime mu je na K., ali ne, nije Krist, a ni ikakav Spasitelj...prije bi rekla da je Prodana duša...HA.
Kažu ovi s Pravnog...da njemu nitko ništa ne može...da ima neki prejaki štit Odozgor...da ga mrze kolege, studenti...ali eto, on ima Vlast i to je to, Život?!
Inače, ovaj info s Pravnog je došao iz privatnih krugova, od jednog profe...
I draga Filip M.:angel: bez obzira na moj tadašnji ishod s tom jadnom molbom...tebi želim uspjeh...da ti barem to netko otvori i pročita...ako već ništa drugo, NE ŽELI.
Sretno*

suzyc

Prof. Koprić ima konzultacije - petkom od 14 sati (ĆM 4, soba 28/I.), evo za informaciju curama da se znaju organizirati za razgovor

banana

ovo je vrhunac svega katastrofa, zivcani slom sam danas dozivjela, pazi morala sam predat 2 molbe jednu da mi odobre obranu diplomskog bez prebacivanja na bolonju i jednu da me prebace na bolonju isss e ja ne mogu vjerovat na zid robotskih glava na koji sam naletila
crno ili bijelo nema između, ne mogu vjerovat uglavnom ja sam za medije ne mogu vise bit na ovom faksu... fakat ak ima starog igdje jos idem onda u osijek diplomirat isuse boze koji treš svugdje se da dogovorit nes al ovo ... ne znam ...

aurelija

pa zasto ne?realno ljudi nemaju niti financijskih mogucnosti bas platit bolonju kakvo je stanje u drzavi a i jos 5 6 ispita studirat ce jos tko zna koliko a ima puno ljudi sta imaju ispit dva do diplome...i stisnuli bi to jos i diplomirali
Iako je većini nas ovaj financijski faktor gadan:( mislim da je još gadniji i demoralizirajući, i demotivirajući...da ne kažem ubitačan...ovaj s dodatnim ispitima:cry::cry::cry:
Pa vjerujem da bi većina ljudi lakše dala te pare, nego se suočila s novom agonijom produžetka na idućih par godina sa 5 do 6 ispita...koje redovnim, mladim i ažurnim studentima su peace of cake...ali, NAMA???
...sve znam dragi moji, sve...
Pa bolje da su nam i poskupili ove godine, ali da smo s ispitima i/ili diplomskim ostali na istom, nego ovako...
Mislim, opet si netko ne bi to mogao priuštiti, i opet si netko to neće moći priuštiti, kao vjerojatno i svake godine do sada...no ovako...puno će ih otpasti, puno...najviše zbog neiznalaženja više snage za cijelu ovu priču...koja se ionako sve ove godine odvija s posljednjim atomom snage, da ne kažem na kredit, kredit s ogromnim kamatama u Banci života. :(

lanna

ovo je vrhunac svega katastrofa, zivcani slom sam danas dozivjela, pazi morala sam predat 2 molbe jednu da mi odobre obranu diplomskog bez prebacivanja na bolonju i jednu da me prebace na bolonju isss e ja ne mogu vjerovat na zid robotskih glava na koji sam naletila
crno ili bijelo nema između, ne mogu vjerovat uglavnom ja sam za medije ne mogu vise bit na ovom faksu... fakat ak ima starog igdje jos idem onda u osijek diplomirat isuse boze koji treš svugdje se da dogovorit nes al ovo ... ne znam ...
U Osijeku su već prosli upisi i bili su 15.09, ja sam zvala i uostalom jedno možeš pisati molbu i treba ti prijepis ocijena s našeg faxa, a pitanje je dali će ti tu molbu odobriti za prijelaz, također sam zvala Požegu al zauzeto stalno :cry:
Užas...
jedino nama nisu produžili, mislim da su nam barem rekli u 7 mj. dosta bi se nas prebacilo i putovalo, ovak je koma...

malivibrufo

gdje se ta molba kupi...ili to ručno pišemo...ajmeeeeee...sad i index novi!!!i sto čuda...šta treba napisati...na koji račun treba uplatiti 300kn

snjegulja

:(

gdje se ta molba kupi...ili to ručno pišemo...ajmeeeeee...sad i index novi!!!i sto čuda...šta treba napisati...na koji račun treba uplatiti 300kn
Isprintaj molbu sa stranice faksa, popuni i odnesi u ponedjeljak sa indeksom u referadu. NE treba ti novi indeks ako imaš mjesta u starom, a 300 kuna ćemo plaćati tek kad nas pozovu da upisemo i uplatimo školarinu.
A upisne materijale kupuješ u TMT3 i popunjavaš kad te pozovu da dođeš i kad vidiš šta i koliko upisuješ

jadra

U Osijeku su već prosli upisi i bili su 15.09, ja sam zvala i uostalom jedno možeš pisati molbu i treba ti prijepis ocijena s našeg faxa, a pitanje je dali će ti tu molbu odobriti za prijelaz, također sam zvala Požegu al zauzeto stalno :cry:
Užas...
jedino nama nisu produžili, mislim da su nam barem rekli u 7 mj. dosta bi se nas prebacilo i putovalo, ovak je koma...
Ja poslala svima mail da vidim dal se moze kod ikog jos uvijek prebacit i to po starom programu. Da smo znali u 7.mj. sigurno bi puno ljudi razmotrilo tu opciju, barem ovi kojima je ostalo 1-2 ispita, ja cu radije platiti put negdje drugdje i sve ostalo za 1 ispit nego ovdje bolonju.

aurelija

I još me nešto zanima...pa tko zna, nek' piše!
Da li je moguće, odraditi sve poštom???
Dakle, da se ne ide tamo u ponedjeljak i godnuje u tom' redu koji će vjerojatno biti do Jelačić placa:shock::shock::shock: at least!
Nego fino da se danas, sutra ili u ponedjeljak sve skupa (indeks i damn it molbet'na!) spakiraju u kuvertu, pošalju preporučeno...i to je to...platiš ko'lko te dojde, žig je gore s datumom, a taj datum mora biti obavezno i najkasnije do 30tog i bok...jer dok ja platim kartu do grada i nazad, ubijem u najmanju ruku pola dana, ako ne i više vremena, a o živcima neću ni da zborim...:oops::oops::oops:
Jednostavnije mi je poštom...mmmda!
Pa evo, pomagajte, ako znate!!
Nema do shortcuta;) sam' prekasno to spoznaš;) a i u podosta stvari ne ide;) da ne spominjem ono di se mora i naokolo;);)

Jasmina007

Znači, u Osijeku se još moglo po starom? Ok, dodat ću i to u dopis. Dakle, da smo bili na neki način obaviješteni, mogli smo pokušati drugdje.

malivibrufo

Dakle, da se ne ide tamo u ponedjeljak i godnuje u tom' redu koji će vjerojatno biti do Jelačić placa:shock::shock::shock: at least!
Nego fino da se danas, sutra ili u ponedjeljak sve skupa (indeks i damn it molbet'na!) spakiraju u kuvertu, pošalju preporučeno...i to je to...platiš ko'lko te dojde, žig je gore s datumom, a taj datum mora biti obavezno i najkasnije do 30tog i bok...jer dok ja platim kartu do grada i nazad, ubijem u najmanju ruku pola dana, ako ne i više vremena, a o živcima neću ni da zborim...:oops::oops::oops:
Nema do shortcuta;) sam' prekasno to spoznaš;) a i u podosta stvari ne ide;) da ne spominjem ono di se mora i naokolo;);)
odlična ideja ...

Jasmina007

Pa sad, ja ispite prijavljujem poštom godinama.. Vjerujem da ne bi trebalo biti problema. Osim ako bi. Što je kod nas uvijek opcija.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks