AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Jasmina007

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ma ne vjerujem da u takvim situacijama ne bi izasli u susret.. Pitaj mentora. A ja imam jos Opce upravno, i nemam napisan diplomski. Pa perje cu si pocupat ako dam ispit, a ne produze :S Btw.ocito nas je dosta da smo pri kraju i zbilja bi to rijesili da nam daju jos vremena, pa ce nas se rijesiti konacno. Razlog vise za produzenje.

Mani10

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Barem da nam odobre dekanski, već bi i to nešto značilo. Zar se još uvijek ne zna kad je sjednica?

jadra

a bilo bi im vise posla, al i vise para... pod uvjetom da su svi spremni prijeci na bolonju.
da, ako se ne odobri produzenje onda nemamo pravo ni na dekanski.

irenas

što se tiče diplomskog ne brini nema roka da ti to propadne.moj diplomski je prijavljen još 2010 i lani sam pitala tetu Željku dali mi to ikada može propasti,rekla mi je da ne,da ako u indeksu imam žig da mi je prijavljen diplomski,a to imam ,da to vrijedi dok god imam pravo studirat.Što se pak tiče dekanskog mislim da mi imamo pravo izić na njega jer se on ukoliko se odobri uračunava u ovu akademsku godinu jer se sječam prošle godine ja sam normalno predala prijavnicu za dekanski i primili su mi je,a još tada nisam produžila prava i platila onih 1950 kn,to sam tek u 10 mjesecu.Što se tiče diplomskog, ako daš ispit sada,navodno se to plača 500 kn ako ti je samo diplomski ostao jer napominjem u onom žigu piše :regulirano PRAVO POLOGANJA ISPITA DO 30.9.2014.a ne piše regulirano pravo diplomiranja do tada.Bilo bi stvarno glupo da netko položi sve ispite do 30.9 pa da ga onda prebace na bolonju jer nije riješio diplomski.Ja sutra izlazim na postupovno i ako ga položim trčim dogovorit za 10 dana obranu,možda 29.9 diplomiram.:)ako ne onda molim za dekanski,molim da mogu izić na njega i molim za sve nas da se produže ta prava jer vidim da nas je puno sa 1 ili 2 ispita pa će se to riješit.i eto ,svelo mi se 10 godina studiranja na sutrašnji dan,,hehe,biti ili ne biti.sretno ekipica

da htjela sam reć da ako odobre da onda imamo pravo na dekanski i bez plaćanja onih 1950 kn

Mani10

Ajde super, sad mi je malo lakše, jer ako mi diplomski propadne, onda stvarno gotovo. A ništa, ostaje nam samo čekati.

anaya

Što se pak tiče dekanskog mislim da mi imamo pravo izić na njega jer se on ukoliko se odobri uračunava u ovu akademsku godinu jer se sječam prošle godine ja sam normalno predala prijavnicu za dekanski i primili su mi je,a još tada nisam produžila prava i platila onih 1950 kn,to sam tek u 10 mjesecu.
da htjela sam reć da ako odobre da onda imamo pravo na dekanski i bez plaćanja onih 1950 kn
Pozz, što misliš onda jel ima šanse ako nam odobre produljenje i ako bude dekanskog da bi mogli izaći na njega i prije nego platimo za sljedeću god? :)

zajedničko

ima nas dosta da s samo jednim ispitom još za položiti , meni je još samo ostalo zemljišnoknjižno pravo -izborni , i psiholoski bi nas to poprilicno srusilo nakon svih ispita koje smo polozili , zato nadajmo se da ce nam odobriti a onda zapeti i napokon dobit tu diplomu koju svi zelimo
ideš li ti na zk u pon?

irenas

Dakle stari moji ja sam uspjela riješiti zadnji ispit i imam obranu sljedeći tjedan tako da sam se izvukla u zadnji čas kako mi je jučer na postupovnom rekao prof.Turudić ,ali sam 100 posto uz vas da vam odobre produljenje !!!

snjegulja

Čestitam :)
Imam pitanje ako dođe do najgoreg (čitaj ako nam ne produže). Ne bi htjela coprati ali me stvarno zanima. Pročitala sam ovu temu od prve stranice i ima nešto slično, ali pitanje glasi: ako nam ne produže dobivamo 6 ispita, šta to znači za nas u smislu polaganja ispita?
Kužim da prvo moram položiti politologiju s prve godine pa onda dalje, ali da li moramo slušati predavanja i polagati tek nakon što odslušamo ili?

Jasmina007

Čestitam :)
Imam pitanje ako dođe do najgoreg (čitaj ako nam ne produže). Ne bi htjela coprati ali me stvarno zanima. Pročitala sam ovu temu od prve stranice i ima nešto slično, ali pitanje glasi: ako nam ne produže dobivamo 6 ispita, šta to znači za nas u smislu polaganja ispita?
Kužim da prvo moram položiti politologiju s prve godine pa onda dalje, ali da li moramo slušati predavanja i polagati tek nakon što odslušamo ili?
Ne, samo moramo polagati redom po godinama. Ma da ne bi nakon svega jos i na predavanja.

Anchy 05

s obzirom da su produžili prava da završe pravnici i studenti socijalnog rada po starom programu do 2014 , socijalni rad -studenti koji imaju za položit 3 i manje ispita plaćaju 1950 kn a oni koji imaju 4 i vise 3600 kn , tako pise na njihovim stranicama , bilo bi stvarno nepravedno da nas bace na bolonju a i mi smo sad dio Pravnog fakulteta i s tim dodatnim ispitima nam jos vise produze studiranje

Vesna Vesnić

da, to bi bilo nepravedno
i to jako, tako da vjerujem da će se rok za diplomiranje po starom programu prolongirati
moj slučaj je recimo vrlo kompleksan, da tako kažem, naime sve ispite sam položila točno prije 4 godine! imam u indeksu prijavljen diplomski, onaj žigić, dakle imam i temu i sve, ali, život me samljeo, totalno sam psihofizički pukla od stresa na poslu i ne znam, ne znam više ima li u našoj domovini išta smisla, jer već sada radim tako mnogo dijametralno suprotnih poslova, izgaram u nadi da će pamet, točnost, trud biti naplaćeni, ali to se ne događa, tako da sam došla u totalnu krizu jer se bojim da kad donesem diplomu u firmu, bit će kao i prije, jer ja jednostavno nisam jedna od odabranih, po kojem već kriteriju se ljudi biraju da napreduju, a da to nije znanje i stručnost
uglavnom, pokušavam sebe radi, iako već odavno znam da po znanju i sposobnosti sam već diplomirala, dakle, pokušala bih doći do tog papira
i da
bojim se da ako bi se mijenjao program, ne bih više smogla ni atom snage za taj (ne)dragocjeni papir, a onda, onda se mogu i u Savu baciti
molim vas dragi dekani, profesori, ljudi, dajte šansu još 1 godinu svima
a ionako sve je isto, je li program ovaj ili onaj, il' je šija il' je vrat, važan je stav osobe prema učenju i radu i valjda, valjda će se promijeniti nešto u rodnoj nam zemlji
sorry narode na mojoj dešperaciji, ali to je samo u vezi mene same
a vjerujem da će biti ok, ok za sve nas :hm:

Anchy 05

draga Vesna Vesnić, potpuno te shvaćam jer i moja priča je jako kompleksna također , pitanje nezavrsavanje faksa ranije nije bilo lijenost ilil tako nesto , nego zdravstvene prirode , i ja imam zig o prijavljenom diplomskom radu i jedan samo jos za polozit ispit al nekad zivot uplete svoje nepravedne ruke da tako kazem , i stvarno kao sto i ti kazes smo zasluzile diplomu , ali ako nam ne produlje snaga za jos ispita je upitna...taj dragocjeni papir tj diploma bi nam ako nista drugo dala malo sunca na kraju tunela jer u ovoj drzavi nije bajno niti ce uskoro biti ali bi kao sto je meni jedan profesor rekao barem sami sebi mogli rec da smo nesto postigli u zivotu zato se i ja nadam da cemo dobiti jos jednu šansu

Vesna Vesnić

da
istina
sve potpisujem i hvala na razumijevanju
jer, kao što kažeš, razlog nije lijenost il' nešto slično, već to životno plivanje, pa bolest, dobivena zbog stresa, a i zbog toga što sam jako emotivna, tj.nemam kameno srce i dušu ili jednostavno ne znam i ne mogu masku navući, želim svima dobro, želim dobro raditi, što je najvažnije i radim dobro, ali radim u tišini, pa me natrpava se sa poslom, a kad nešto kažem tada trebam biti sretna jer uopće radim i to boli, jako boli, da netko ko ima pa gotovo 10 puta veću plaću i ostale beneficije, a do beneficija došao recimo privatizacijom tipa niti kune dao, sve sada imam, te živi dalje na teret tvog poštenog rada, smatra te robom
i kad ti pošteno, u oči gledaš i govoriš, to sve ne vrijedi, ALI DA, papir na koncu kad bih dobila, mislim da bih mogla poglavlje zatvoriti, čak želim i dalje ići i učiti, sve me zanima, ali rekoh, nepravda, na poslu, u državi, pa ta apatija sviju nas, sve to me ubija
ali, rekoh, vjerujem, moramo i hoćemo - uspjet ćemo:palacgore:

aurelija

Dragi moji ljudi, baš su bolne ove vaše priče, naše priče...:(
Još 10tak dana i isteći će nam, kako je već tu netko napisao, pravo polaganja ispita...čestitke svima koji su uspjeli:rolleyes: velika je to stvar, jer se iz običnog, da ne kažem bezveznog studija pretvorila u životnu školu...:meh:
A nama koji ostajemo, u ovoj neizvjesnosti posljednjih dana...želim sreću, da barem kraj ovog mjeseca dočekamo s olakšanjem...i pozitivnom odlukom Suda;)
Drš'te se ljudi, fighteri ste vi*

MAURITIUS

curke drage, i ja nam držim fige da produže još jednu godinu...meni je također ostao jedan ispit, postupovno, diplomski napravljen ,prijavljen. stvarno faks za koji sam se nadala da će trajat tri godine produžio se na 10,ne kažem da je faks znanstvena fantastika ali nije ni lagan, pogotovo uz posao, još kada ti misli lete na 100 nekih drugih stvari... čujem okolo da su na svim fakultetima produžili starim studentima još za godinu dana ,pa se nadam da će se i naši smilovat...ne znam iskreno ni gdje ću iskopat novce za bolonju...a volja je na 0

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks