AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

martina_sk

Administrator
Zna netko kak to ide sa onima koji izlaze na ispitni rok i riješili su 1. kolokvij? Onda na ispitu samo riješavam taj 2. dio pitanja koji se odnosi na 2. kolokvij ili treba prije to reći profesoru da npr. ne bi mislio da sam 1. dio ostavila prazno jer ne znam? :hm:
Ili ćemo jednostavno dobit samo pitanja koja se odnose na 2. dio gradiva?
Malo me to zbunjuje pa ak netko zna bila bih zahvalna.
na ispit napišeš da polažeš samo 2. kolokvij lijepo veliko da se vidi :) budu oni to rekli prije početka ispita.

dali netko zna kad je usmeni ako prodemo ispit preko kolkvija ???
skupa kad je i usmeni ostalima, dan ili dva nakon pismenog, ovisno o broju studenata.

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Korisna informacija
Dana 1. lipnja 2013. godine Stupio je Novi Prekršajni zakon - NN 107/07 i 39/2013.

Izmjene će se uglavnom primjenjivati na prekršaje počinjene prije 1. lipnja

Novost je i da se osobi koja prvi put čini neki prekršaj, može 'oprostiti' tj. ne pokrenuti prekršajni progon ako otkloni posljedicu, plati štetu ili propisanu obvezu. Tužitelj i okrivljenik moći će pregovarati o uvjetima priznavanja krivnje i sporazumijevati se o 
sankciji i drugim mjerama.

Kako bi se pak demotiviralo okrivljenike na podnošenje neutemeljenih prigovora (koji su nerijetko dovodili do zastare), uvodi se određivanje paušalne svote troškova postupka za drugostupanjsko odlučivanje kad je utvrđena prekršajna odgovornost okrivljenika. Tako prigovori i žalbe više neće uvijek biti isplativi.

Novost je i da se u manje složenim predmetima uvode drugostupanjska vijeća na prekršajnim sudovima u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, a ovlašteni tužitelji bit će dužni pribaviti adresu prekršitelja prije podnošenja optužnog prijedloga sudu, tako da suci neće na to gubiti vrijeme.
Kazna se mijenja za rad za opće dobro

Onaj tko kaznu plati na mjestu izvršenja prekršaja, od 1. lipnja platit će upola manju kaznu. Isto tako, tko kaznu plati u zakonskom roku, smatrat će se da je platio puni iznos kazne ako plati samo dvije trećine izrečene novčane kazne.

Prekršajne kazne bit će ovršne isprave pa će se naplaćivati po ovršnim propisima, a ako ne ide, mijenjat će se za rad za opće dobro (svakih 300 kuna za dva radna sata). Tek ako prekršitelj na to ne pristane, išao bi u zatvor (svakih 300 kuna dan zatvora).

marinaulam

Pitanja s oup-a danas, rok 3.6.2013: objasni ekscepciju ilegalnosti, početak djelovanja akta, opći akt vlada i ministarstva, kazne po preksrajnom zakonu, privremeno izvlastenje-eksproprijaciju, javnu ustanovu-pravni status, njemacku teoriju javnog domena i hrvatsko drzavljanstvo tko vodi nj. evidenciju i kako se dokazuje.

brineta12

što ako smo na pismenom jedno pitanje krivo zapisali i odgovorili na to pitanje, a zapravo nije bilo ni postavljeno??? jel se to računa sa 0 bodova??

ines09

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
što ako smo na pismenom jedno pitanje krivo zapisali i odgovorili na to pitanje, a zapravo nije bilo ni postavljeno??? jel se to računa sa 0 bodova??
:/ da, praktički ispada da si samoj sebi postavila pitanje i odgovorila na njega :// sumnjam da ce ti dat bodove

i jesam dobro pročitala rezultati su u srijedu u 9.15?

brineta12

Da znam krivo sam čula i uopće nisam shvatila da sam krivo zapisala pitanje dok ih nisam sve vidla kasnije :-/
rezultati su u srijedu, ali mislim da u 9

jeja

a di je bila obavijest za rezultate i gdje će biti objavljeno ko je prošao,prvi put sam bila na pismenom iz ovog predmeta pa neznam baš sve informacije. Unaprijed hvala na odgovoru! :)

ines09

Inace kazu ili pise na ploci, dakle.moras doc u srijedu u 9 u Cirilometodsku na objavu rezultata i odmah nakon su usmeni onome.ko je prosao

Ana0305

Pitanja sa današnjeg roka: 1. ekscepcija nezakonitaosti ilegalnosti 2.vrsta kazni prema prekršaju 3.opći akti vlade i ministarstva 4.vođenje evidencije i dokazivanja državljansatva 5.posebni pravni satus položaj javnih ustanova 6.njemačka teorija javnog domena 7.privremenouzimanje zemljišta u posjed 8.početak djelovanja akta.

miška

Mene muči što ne znam dal ću moći doći radi posla, dal je imao tko s njima iskustva što se tiče nedolazaka u to vrijeme? dal dozvoljavaju koji drugi dan usmeni ako se prošlo ili telefonski dogovor! mada iskreno i sumnjam da sam prošla jer me zbunjuje njihov raspon bodova od 1-5!:whistling:

Lola A

Dali če itko odgovorit ovdje curi na post šta je napisala iz čega da se ovo uči ??? Mislim šta knjiga nije dovoljna... hvala !

filmar

Dali če itko odgovorit ovdje curi na post šta je napisala iz čega da se ovo uči ??? Mislim šta knjiga nije dovoljna... hvala !
Uglavnom je knjiga dovoljna.Koncesije i ustanove sam skinuo sa katedre,premda je za ustanove dovoljna i knjiga. Iz zakona."Prekršajni zakon" i "Zakon o hrvatskom državljanstvu" . Prošao obadva kolokvija bez problema...

Just smile

Mene muči što ne znam dal ću moći doći radi posla, dal je imao tko s njima iskustva što se tiče nedolazaka u to vrijeme? dal dozvoljavaju koji drugi dan usmeni ako se prošlo ili telefonski dogovor! mada iskreno i sumnjam da sam prošla jer me zbunjuje njihov raspon bodova od 1-5!:whistling:
Jako su korektni i ljubazni na katedri stoga svakako stupi s njima u kontakt pojasni situaciju. Ukoliko su u mogucnosti sigurno ce ti izac u susret. Sretno!

martina_sk

Administrator
i ljubazni su što se tiče bodovanja, nisu škrti :)

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
evo ja ću ;) knjiga označena poglavlja,koncesije iz prezentacije objavljene na netu katedre, prekršajni zakon (ak stigne pročitati sve ili bar članke kaj su se većinom ponavljali jer to je 1 pitanje uvijek iz PZ-a) i ona četiri članka iz zak.o sustavu državne uprave ne bi bilo loše znati (50-54) eh da, na katedri je i prezentacija o sudu EU..kak funkcionira,tko koga tuži i tako to..to su radi unije novi dijelovi gradiva koji će ziher početi biti aktualni pa ne treba zanemariti. Dakle da sumiramo..razvaliti knjigu, prekršajni zakon onak...i koncesije dobro naučiti (samo iz prezentacije!) i ona prezentacija osnove europskog upravnog prava.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks