AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

LuckyIvana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ma ne znam što reći, da bar nisam znala pa mi ne bi bilo krivo, 6 sam odgovora napisala, nadam se prolazu iako ne znam na koji način oni boduju, što im je dovoljno za 5 bodova...

današnji rezultati - 7 osoba prošlo pismeni, svi prošli usmeni...sreća pa sam među tom brojkom ;) :D
pitanja s usmenog kod asistenta Turudića - običajno pravo, pravno na posjed nekretnine i ne znam što me još pitao, kolegu koji je samnom odgovarao pitao ga je vrste pravomoćnosti, vodno dobro...
pitao me i načela uprave ;)

raznolikost

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
prekršajni zakon 1 - 81 članka
zakon o prekršaju moraš znati od 1-81 članka...
Je li ovo sto posto sigurno?
Na njihovim stranicama od katedre piše ovo:

Sljedeći članci Prekršajnog zakona ne ulaze u ispitnu literaturu za ispit Upravno pravo:

čl. 15. - 30.

čl. 63. - 75.

čl. 104. - 107.

čl. 117. - 121.

čl. 124. - 126.

čl. 138. - 140.

čl. 145. - 150.

čl. 223. - 227.

čl. 251. - 258.
Ili se to odnosi samo na pravnike?
http://www.pravo.unizg.hr/UPRP?@=5pbt#news_14417

Ne razumem da se sve nije moglo staviti u knjigu, nego ovako okolišati treba.

LuckyIvana

Je li ovo sto posto sigurno?
Na njihovim stranicama od katedre piše ovo:

Ili se to odnosi samo na pravnike?
http://www.pravo.unizg.hr/UPRP?@=5pbt#news_14417

Ne razumem da se sve nije moglo staviti u knjigu, nego ovako okolišati treba.
na zadnjem predavanju u 3 mjesecu nam je rečeno da učimo članke od 1-81...
za sve naše predmete bilo bi dobro nove knjige tiskati jer su sve zastarjele zato moramo gomilu zakona popratno učiti...na žalost...

nauči dobro članke koji se spominju tu na forumu ostale zanemari, obavezno i ovaj sa zadnjeg roka kojeg sam ja učeći preskočila pa me baš taj potrefio na ispitu...oduzimanje imovinske koristi - predzadnji članak iznad rehabilitacije...mislim da je 76...

genius

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Da li mi je dovoljno da kopiram samo poglavlja koja nam trebaju??ne znam dal moram i ona poglavlja gdje se spominje da ucimo iz zakona,a dio iz knjige tj par stranica ili ne moram tih par stranica nego mi je dovoljan zakon..Hvala :)

SUZANAV

Da li mi je dovoljno da kopiram samo poglavlja koja nam trebaju??ne znam dal moram i ona poglavlja gdje se spominje da ucimo iz zakona,a dio iz knjige tj par stranica ili ne moram tih par stranica nego mi je dovoljan zakon..Hvala :)

Možete li mi reći, gdje ste nabaviti knjigu iz upravnog prava, 2002.
Nigdje je nema za kupiti.

genius

Ovako, zanima me dal je netko odgovorio na ona pitanja što je kolegica bila svrstala po poglavljima, pa ako fale još koja ja bi ih drage volje odgovorila pa da imamo sve onda..Jer sam si nadobudno kopirala knjigu, al u knjizi ima toliko toga nevažnog bar po meni..a pitanja su mi se činila čisto ok..Čitala sam postove prije i shvatila sam da je pola odgovoreno al neznam šta je s drugom polovicom, pa ako mi netko može poslat tu prvo polovicu pa bi ja odgovorila na ovu drugu :) Jer se očito jedino tako mogu natjerat da krenem učit na vrijeme :/ Hvala :)

Dancy11

Ovako, zanima me dal je netko odgovorio na ona pitanja što je kolegica bila svrstala po poglavljima, pa ako fale još koja ja bi ih drage volje odgovorila pa da imamo sve onda..Jer sam si nadobudno kopirala knjigu, al u knjizi ima toliko toga nevažnog bar po meni..a pitanja su mi se činila čisto ok..Čitala sam postove prije i shvatila sam da je pola odgovoreno al neznam šta je s drugom polovicom, pa ako mi netko može poslat tu prvo polovicu pa bi ja odgovorila na ovu drugu :) Jer se očito jedino tako mogu natjerat da krenem učit na vrijeme :/ Hvala :)
I mene to zanima, dajte ljudi ko ima odgovorena pitanja da pošalje.. ako nisu sva odgovorena ne veze. Evo i ja se javljam pa da se to završi. Svim nam bude lakše...

tea_90

Planiram prvi put izaći na ovaj ispit 17.6. Podignem si knjigu dns i dođem na forum da otprilike vidim što se točno traži iz literature i znači ništa mi nije jasno. Negdje piše uči iz knjige, negdje iz prezentacija, negdje iz zakona, pa onda da treba i 18. i 19. glavu, a u onoj brošuri piše drugo -.- Na kraju kao što sam i već rekla nije mi ništa jasno. Toliko od nas izvlače novaca za fax i ne mogu napisati knjigu kako spada sa svim mogućim promjenama. Razumijem da se zakoni mijenjaju, al šta ne mogu objaviti knjigu u kojoj će biti pojmovi, definicije il šta već koji se ne mijenjaju i onda lijepo dodatnu literaturu koja se odnosi na promjene pa makar to izdavali svake godine jer i mi svake godine uplaćujemo na račun divnog faxa. Ugl ako mi netko zbilja može točno napisati što trebamo učiti (molim vas bez onoga odi na post taj i taj jer sam već to sve to pročitala i naravno piše uči to i to, pa onda drugi post e to ne moraš i bla bla). Molila bih za pomoć samo one studente koji su zbilja u ovom kolegiju i snalaze se u cijelom ovom neredu. Zahvaljujem! :)

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Zna netko kak to ide sa onima koji izlaze na ispitni rok i riješili su 1. kolokvij? Onda na ispitu samo riješavam taj 2. dio pitanja koji se odnosi na 2. kolokvij ili treba prije to reći profesoru da npr. ne bi mislio da sam 1. dio ostavila prazno jer ne znam? :hm:
Ili ćemo jednostavno dobit samo pitanja koja se odnose na 2. dio gradiva?
Malo me to zbunjuje pa ak netko zna bila bih zahvalna.

Paris

Zna netko kak to ide sa onima koji izlaze na ispitni rok i riješili su 1. kolokvij? Onda na ispitu samo riješavam taj 2. dio pitanja koji se odnosi na 2. kolokvij ili treba prije to reći profesoru da npr. ne bi mislio da sam 1. dio ostavila prazno jer ne znam? :hm:
Ili ćemo jednostavno dobit samo pitanja koja se odnose na 2. dio gradiva?
Malo me to zbunjuje pa ak netko zna bila bih zahvalna.
kad ce bit ispit, on ce pitat ima ko za drugi ili prvi kolkvij !!!

zna neko mozda ako sam padnemo 2. kolokvij dal na ispitu pisemo samo drugi dio gradiva ili sve?
samo drugi !!!

dali netko zna kad je usmeni ako prodemo ispit preko kolkvija :) ???

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks