AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

andry

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
je je odi kod staničića pa mu objasni nekako da si mislila da je usmeni drugi dan...a najbolje ti je kad su konzultacije kod njega što prije to bolje... :)

scenadena

Postavi ti tri pitanja ti pričaš što znaš. Meni je bilo prvi put pa je i trema uradila svoje. Sretno svima sa učenjem upravnog prava

ivana23

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
prošla sam! prošla!
savjet svima koji će polagati. pismeni dio ispita-piši što god znaš u vezi s postavljenim pitanjem, kada sam vidjela test skužila sam da sam dobila bodove na pitanjima koja nisam znala,pisala sam što god mi je općenito palo na pamet.
usmeni dio ispita-pitaju ono što nije često u ispitu.mene je pitao-ratna šteta,zračno dobro,opći akti vlade kao izvori prava.
sretno svima i hvala svim forumašima na pomoći!!!

brineta12

Dal mi može tko reći u vezi objekta načela zakonitosti, jel su to samo ona 2 oblika pravne djelatnosti uprave?? I tko može modificirati načelo zakonitosti i pod kojim pretpostavkama za vrijeme ratnog stanja??? Dal to može samo predsjednik i ono sve u vezi njega što dalje ide

Lolita

pa da dobro si sve rekla, predsjednik i vlda zavisi kod kojih stanje imaš to u knjizi, a objekti da ta dva + tehničke operacije ( materijalne radnje) tipa u inspekcijskom nadzoru..

dali mi može ko reć koje to glave treba učit za drugi kolokvij ? MSILIM ENK MI NEKO ZNA KO JE SAD BIO NA PREDAVANJIMA HVALA

tea_90

koncesije i ustanove učimo iz prezentacija, jel tako? ostatak iz knjige ili još nekih dijelova? hvala :)

miška

Katyy, sad si me zbunila, jesi sigurna da treba Zakon o izvlaštenju. Nama ga nitko nije spomenuo na predavanjima (ako nisam pobrkala), a niti ne stoji na stranicama:
Obvezna literatura:
Borković I., Upravno pravo, Narodne novine, Zagreb, 2002, i to glave: I. – IX., XI. (samo t. I.), XIII.-XIV, XVII., XXI.-XXII
Pravni izvori:
Ustav Republike Hrvatske
Ustavni zakon o Ustavnom sudu Republike Hrvatske – NN 49/02 (pročišćeni tekst)
Zakon o sustavu državne uprave – NN 150/11
Prekršajni zakon – NN 107/07, čl. 1.-81.
Zakon o hrvatskom državljanstvu NN 53/91, 70/91 (ispravak), 28/92, 113/93 i 130/11

jeja

Hej ja mislim da treba zakon o izvlaštenju,čak se i u prijašnjim postovima spominju pitanja sa pismenog ili usmenog npr.vrste izvlaštenja, faze,isplata naknade...

zorro

Hej ja mislim da treba zakon o izvlaštenju,čak se i u prijašnjim postovima spominju pitanja sa pismenog ili usmenog npr.vrste izvlaštenja, faze,isplata naknade...
ne treba zakon,sve to ima u knjizi.
najvažniji je prekršajni zakon,jer ga nema u knjizi,i možeš baciti pogled na zakon o državljanstvu

LuckyIvana

Katyy, sad si me zbunila, jesi sigurna da treba Zakon o izvlaštenju. Nama ga nitko nije spomenuo na predavanjima (ako nisam pobrkala), a niti ne stoji na stranicama:
Obvezna literatura:
Borković I., Upravno pravo, Narodne novine, Zagreb, 2002, i to glave: I. – IX., XI. (samo t. I.), XIII.-XIV, XVII., XXI.-XXII
Pravni izvori:
Ustav Republike Hrvatske
Ustavni zakon o Ustavnom sudu Republike Hrvatske – NN 49/02 (pročišćeni tekst)
Zakon o sustavu državne uprave – NN 150/11
Prekršajni zakon – NN 107/07, čl. 1.-81.
Zakon o hrvatskom državljanstvu NN 53/91, 70/91 (ispravak), 28/92, 113/93 i 130/11
i iz ZUP-a treba naučiti Upravni ugovor čl. 150-154 mislim...(to nigdje nisu napisali a mi bi kao trebali znati)...

brineta12

Dal mi može ko reći za koja poglavlja treba Ustav RH, Ustavni zakon o Ustavnom sudu i Zakon o sustavu državne uprave??

LuckyIvana

Dal mi može ko reći za koja poglavlja treba Ustav RH, Ustavni zakon o Ustavnom sudu i Zakon o sustavu državne uprave??
kroz tekst kako učiš budu ti se spominjali određeni članci iz zakona i ustava...zakon o prekršaju moraš znati od 1-81 članka...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks