AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Može mi netko tko je položio ispit reći kaj je najbitnije iz prekršajnog zakona da znamo i
koja se najčešće pitanja iz tih članaka 1-81 pojavljuju na ispitu? Hvala! :)

jeja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
vrijeme i mjesto počinjena prekršaja,nužna obrana i krajnja nužda,nehaj i namjera,poticanje i pomaganje,prekršajna neodgovornost djeteta,nemogućnost primjene prava,zabluda,samoiskrivljena neubrojivost,kazna zatvora,uvjetna osuda,oduzimanje predmeta,rehabilitacija,zastara prekršajnog progona... čl.7., 13,29,46,47,49,69,to je što ja imam sakupljeno od prijateljica,ali pogledaj još u prijašnjim postovima.

petar11

Može li mi netko odgovoriti na pitanje "objasni problem pravne prirode koncesije?"?
Unaprije zahvaljujem :*

zorro

Može li mi netko odgovoriti na pitanje "objasni problem pravne prirode koncesije?"?
Unaprije zahvaljujem :*
Rješenje o koncesiji donosi državno tijelo kao autoritativan,jednsotran akt,a onda ugovor o koncesiji potpisuju 2 strane, koncedent i koncesionar.

petar11

Rješenje o koncesiji donosi državno tijelo kao autoritativan,jednsotran akt,a onda ugovor o koncesiji potpisuju 2 strane, koncedent i koncesionar.
Nisam u potpunosti razumio tvoj odgovor zorro,možda zato što sam glup ili sam oglupavio od silnog učenja pa te molim da mi malo jasnije objasniš ili ako netko drugi zna? bio bih mu zahvalan :* :stovanje:

zorro

Nisam u potpunosti razumio tvoj odgovor zorro,možda zato što sam glup ili sam oglupavio od silnog učenja pa te molim da mi malo jasnije objasniš ili ako netko drugi zna? bio bih mu zahvalan :* :stovanje:
taj odgovor ti je najbolje sročen u onoj skripti od 100njak stranica,ne znam sad tko je autor skripte

Stefan

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ljudi, da li mi netko može pomoći oko ovog pitanja: "Praksa upravnih organa kao izvor upravnog prava" ?? Barem reći di se nalazi u knjizi? Hvala puno :))

Paris

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kaj je bilo jucer na predavnjima ??? koju ste lekciju obradivali ??? :) ...

građanstvo EU,sud EU,podjela suda... koja je to lekcija ???

LuckyIvana

pitanja s današnjeg ispita:
OBJASNI SUBJEKTIVNU I OBJEKTIVNU PRAVOMOĆNOST
OBJASNI ODUZIMANJE IMOVINSKE KORISTI OSTVARENE PREKRŠAJEM
OBJASNI ŠIRINU KONTROLNIH OVLASTI
OBJASNI NAČELA JAVNE SLUŽBE
OBJASNI OTPUST IZ DRŽAVLJANSTVA
OBJASNI KOD SLOBODNE OCIJENE DRUGE VRSTE SLABIJE PRAVNE VEZANOSTI
OBJASNI OSLOBOĐENJE OD ODGOVORNOSTI DRŽAVNOG SLUŽBENIKA
jednog se ne sijećam...

LuckyIvana

i bilo je pitanje koji je razlog izvlaštenja i predmeti izvlastenja

a rezultati su sutra u 11.30...mada nije rekao kad treba komisija doc...
krasno, znači to pitanje sam totalno preskočila u odgovoru a što je najžalosnije znam ga...dođe mi da si kosu počupam!

andry

joj i meniii neka pitanjaaaa sam napisala i znam da je krivo a kad sam izasla onda sam se sjetila ...ma nemres sve popamtit kolko toga ima fakat punooooo

LuckyIvana

joj i meniii neka pitanjaaaa sam napisala i znam da je krivo a kad sam izasla onda sam se sjetila ...ma nemres sve popamtit kolko toga ima fakat punooooo
ma ne znam što reći, da bar nisam znala pa mi ne bi bilo krivo, 6 sam odgovora napisala, nadam se prolazu iako ne znam na koji način oni boduju, što im je dovoljno za 5 bodova...

današnji rezultati - 7 osoba prošlo pismeni, svi prošli usmeni...sreća pa sam među tom brojkom ;) :D
pitanja s usmenog kod asistenta Turudića - običajno pravo, pravno na posjed nekretnine i ne znam što me još pitao, kolegu koji je samnom odgovarao pitao ga je vrste pravomoćnosti, vodno dobro...

andry

danasnja pitanja sa komisije...ustanove i njihova tijela,vrste izvlastenjaa i upravno-pravni odnos..sretno svimaaaa!!!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks