AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Dolla

Miss Gates
ej ljudi šta je sa izvlaštenjem? dali se to po zakonu uči i jeli se što mjenjalo?
Ja sam učila po skripti i OK je prošlo. Samo nemoj učiti plan izvlaštenja jer to više ne postoji i onaj postupak pred županijskim sudom isto nemoj, malo potraži u starijim postovima, na nekoliko je mjesta objašnjeno što i kako s izvlaštenjem ;)

igorf

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Drage kolege i kolegice, jel mi može netko,molim vas, napisati ili poslati skriptu iz koje učiti..odnosno gdje postoji sve na jednom mjestu.. jel se da naučit u 2 tjedna ??
Unaprijed hvala !

Dolla

Miss Gates
Drage kolege i kolegice, jel mi može netko,molim vas, napisati ili poslati skriptu iz koje učiti..odnosno gdje postoji sve na jednom mjestu.. jel se da naučit u 2 tjedna ??
Unaprijed hvala !

Uzmi iz skriptarnice skriptu od anci, po njoj uglavnom svi uče i prolaze... I pročitaj savjete s početka teme jer moraš malo popraviti skriptu (ustanove&koncesije po profesorovim prezentacijama, upravne ugovore u hrvatskom pravu iz Zakona o općem upravnom postupku, prekršaje iz Prekršajnog zakona provjeri ima li grešaka u skripti). A to u koliko se vremena da naučiti, to je svakome drugačije... Mislim da je meni bilo dovoljno (kad zbrojim vrijeme učenja za oba kolokvija, mislim da ispadne tako negdje dva tjedna) a ti vidi kako će biti tebi.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Mislim da je meni bilo dovoljno (kad zbrojim vrijeme učenja za oba kolokvija, mislim da ispadne tako negdje dva tjedna) a ti vidi kako će biti tebi.
Meni je trebalo okruglo 15 dana. Svaki dan po šest-sedam sati. Skripta + zakoni, a knjigu sam pročitao čisto da shvatim "kontekst" materije.

saga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolegice, kolege!

Usmeni kod Lane Ofak.

Trajalo je oko 10-tak minuta. Asistentica je iznimno ugodna kao ispitivač.

Pitanja: Nabrojati slučajeve nezakonitosti, objasnite materijalnu povredu zakona, razlika između ekscepcije ilegalnosti i obustave od primjene propisa (tko to obustavlja), Koje državno tijelo može staviti propis ili zakon odnosno pojedinu odredbu van snage, Razlika između poništavanja i ukidanja.

Uglavnom, dala mi je ocjenu 4, a ja njoj 5 kao ispitivaču...eh da su i drugi takvi...

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Neke zakone poput ZUP-a mozes copy-pejstat sa Zakon.hr,ali neke tipa Zakon o lokalnoj i podrucnoj(regionalnoj) samoupravi ili Zakon o zemljisnim knjigama ne mozes nego moras platit preko moba sifru pa onda downloadat
ne može se c/p sa stranice www.zakon.hr, a tamo su jedino pročišćeni tekstovi, sa svim zadnjim izmjenama... uostalom probaj, ako uspiješ javi!
Isključite JavaScript u svojem pregledniku i kopi pejstajte do mile volje.

jope

Veliki pozz svima... Imam jedno pitanjce,posto sam u stisci s vremenom,knjigu samiscitavala pa me zanima da li je dovoljna skripta od 118 str za ucenje ovog predmeta? Da li je ta skripta dobra i da li se moze iz nje uciti??? Hvala unaprijed...pozz

jasmin

Veliki pozz svima... Imam jedno pitanjce,posto sam u stisci s vremenom,knjigu samiscitavala pa me zanima da li je dovoljna skripta od 118 str za ucenje ovog predmeta? Da li je ta skripta dobra i da li se moze iz nje uciti??? Hvala unaprijed...pozz
evo mogu ti ja reć da sam učila po njoj..istina preko kolokvija sam polagala,al s obzirom da sam i na ispitni rok prošli izašla jer sam morala ponavljat 2.dio kolokvija,skripta je super samo j etreba naučit..ništa mimo toga nisam imala i super sam napisala..tako da podžavam skriptu ali uz učenje :) sretno

martina1

dal se može objašnjavaiti svojim riječima il je baš potrebno onako kako je u knjizi pisano?

jope

Jedno pitanje,pitanja sto su u nasoj skriptarnici jesu li dobra za ucenje isto? Da li su to pitanja koja se vrte na ispitnim rokovima ili ih ima jos? Da li se mora znati bas cijela knjiga? Hvala unaprijed:)

jelaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Drage kolegice i kolege, pitanja sa današnjeg roka su bila dosta lagana :) Evo koja su :
-Objasni individualne i generalne upravne akte
-Formalni i materjalni pojam javne službe i njihova načela
-Nenadležnost kao oblik nezakonitosti
-Načela stjecanja državljanstva
-Upravljanje javnim dobrom
-Naputak
-Odgovornost službene osobe za štetu nanesenu tijelu državne uprave
-Prekršajna neodgovornost djeteta

Da li su rezultati u utorak u 16 i 30 ili su u srijedu u 8 i 30, mislim da je prof nešto govorio za srijedu u 8 i 30, a s druge strane je na ploči pisalo utorak 16 i 30, pa sad nisam sigurna

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks