AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Molim nekoga za pomoć...
Da li zakon o upr sporovima treba znati cijeli ili samo određene članke? Isto vrijedi i za zakon o sustavu drž uprave? molim nekoga da mi napiše koje članke iz tih svih zakona trebamo znati??
Hvalaaaaaaaaaaaaaa
zakon o upravnim sporovima ne trebaš učit za opće upravno,. taj zakon spada pod literaturu upravnog postupovnog prava :wink5:

Dolla

Miss Gates
Molim nekoga za pomoć...
Da li zakon o upr sporovima treba znati cijeli ili samo određene članke? Isto vrijedi i za zakon o sustavu drž uprave? molim nekoga da mi napiše koje članke iz tih svih zakona trebamo znati??
Hvalaaaaaaaaaaaaaa
Ne treba ti nijedan od ta dva zakona... Ovaj o upravnim sporovima ulazi pravnicima u literaturu jer oni za ispit moraju pripremiti i poglavlje upravni spor, ali nama ne...

marty1711

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
EJ ljudi samo da obavijestim ako tko ne zna... Svi koji su bili sad na zadnjem roku a pali su i za svaki slučaj su si prijavili ispit sad za sljedeći rok, teta u referadi vas je sve obrisala sa popisa. Vidjeh svojim očima i tako mi je i sama rekla. Naime... pošto imamo 3 roka ljetna, mi imamo pravo izaći samo na dva koja si odaberemo ali nemožemo prijavljivati dok smo još u proceduri polaganja. Eto to mi je teta detaljno objasnila i još mi je pokazala kak je obrisala sve sa popisa koji su si ispit prijavili. Rekla je da možemo ići tek u 7. mj. A ja lijepo iskopirala knjigu i sad mi nema druge nego da učim iz nje. U ispitu sam sve napisala ali sam učila iz skripte i zakona... i večina mi je bila prekrižena :((((

danijela k

EJ ljudi samo da obavijestim ako tko ne zna... Svi koji su bili sad na zadnjem roku a pali su i za svaki slučaj su si prijavili ispit sad za sljedeći rok, teta u referadi vas je sve obrisala sa popisa. Vidjeh svojim očima i tako mi je i sama rekla. Naime... pošto imamo 3 roka ljetna, mi imamo pravo izaći samo na dva koja si odaberemo ali nemožemo prijavljivati dok smo još u proceduri polaganja. Eto to mi je teta detaljno objasnila i još mi je pokazala kak je obrisala sve sa popisa koji su si ispit prijavili. Rekla je da možemo ići tek u 7. mj. A ja lijepo iskopirala knjigu i sad mi nema druge nego da učim iz nje. U ispitu sam sve napisala ali sam učila iz skripte i zakona... i večina mi je bila prekrižena :((((
ne razumijem, ja sam prijavila za ovaj rok, ali nisam izašla... znači li to da je i mene koja nisam izašla (a prijavila sam) izbrisala??? uopće, odakle nekome pravo da to napravi i da nam određuje kad ćemo izaći? rokovi su tu da se na njih izlazi zar ne? ili ja već godinama mislim krivo?

marty1711

ne razumijem, ja sam prijavila za ovaj rok, ali nisam izašla... znači li to da je i mene koja nisam izašla (a prijavila sam) izbrisala??? uopće, odakle nekome pravo da to napravi i da nam određuje kad ćemo izaći? rokovi su tu da se na njih izlazi zar ne? ili ja već godinama mislim krivo?

I ja sam se iznenadila, tj. Vise razocarala. Uglavnom, posto ti nisi ni izasla na ispit, na tebe se to ne odnosi. Rekla je jos da nitko tam ne radi svoj posao i da bi mi trebali znati statut fakulteta, da u njemu sve pise.

anastasia

Evo kolege s obzirom da nitko nije napisao dojmove s usmenog s ovog zadnjeg roka.. uglavnom ja sam odgovarala kod asistentice Ofak s još dvije kolegice i sve tri smo prošle.. pomaže maksimalno čak kaže gdje se u knjizi nalazi pitanje tj. pod kojim podnaslovom kako bi nam pomogla.. pita pitanja koja niste dobro napisali u ispitu... neka od tih pitanja su bila: karakteristike upravnog akta, javna dobra od interesa za RH prema članku iz ustava, nabrojat što sve spada pod zemljišno dobro ,odnos upravnog akta i POA i povezat s tim grešku u cilju i svrsi...

jasmin

šta stvarnooo??
svašta..sad moram tek u 7.mjesecu..koja budalaština ne mogu vjerovat!!!

martina1

Evo kolege s obzirom da nitko nije napisao dojmove s usmenog s ovog zadnjeg roka.. uglavnom ja sam odgovarala kod asistentice Ofak s još dvije kolegice i sve tri smo prošle.. pomaže maksimalno čak kaže gdje se u knjizi nalazi pitanje tj. pod kojim podnaslovom kako bi nam pomogla.. pita pitanja koja niste dobro napisali u ispitu... neka od tih pitanja su bila: karakteristike upravnog akta, javna dobra od interesa za RH prema članku iz ustava, nabrojat što sve spada pod zemljišno dobro ,odnos upravnog akta i POA i povezat s tim grešku u cilju i svrsi...
a iz čega si učila? i kolko ti je trebalo da se to sve nauči?

Melanie

Bakalar
Molim???

Ma od kud sad to? Kakva je to sad politika?

:smashfreakB:

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
informacija je potpuno netočna, mislim bezveze ljude plašite,ako je rok stavljen u raspored onda ga ima, bit će obrisani oni koji nisu dali sve ispite iz 1.godine što se i podrazumjeva, kako je i napomenuto u rasporedu!!!

marty1711

Ja sam napisala ono šta sam svojim očima vidjela. Žena u referadi mi je pokazala popis kako je sve prekrižila. Dakle one koji su bili na zadnjem roku sad za oup i pali a prijavili su se sad odma za drugi. Meni nije dala da se prijavim jer smo bili u proceduri polaganja. Možda je nekog izostavila... neznam, super za tebe. Ali zašto bi plašila ljude i pisala gluposti da se nisam sama uvjerila u to. I još je druga teta koja je bila s njom u referadi to potvrdila.

P.S. nisam ja napisala da roka nema, ima ga naravno , nego pojedini nemogu izaći na njega.

rita

to nije istinna jer sam ja isto prijavila nakon pismenog, za svaki slučaj, i kad sam položila usmeni sam zvala referadu da me ne stave na popis za slijedeći rok jer sam položila rekli su da to nema veze i kada su stavili raspored za 18.6 moje ime je tamo tak da ne znam ko tu koga!?

Inače na usmenom sam bila kod Turudića i pita svakoga 2 pitanja. Mene je pitao diskrecijsku ocjenu i što ne može biti predmet diskrecijske ocjene i još faze izvlaštanja. On je skroz ok samo što uopće ne sudjeluje - pusti te da pričaš i šuti. Sretno svima!

marty1711

to nije istinna jer sam ja isto prijavila nakon pismenog, za svaki slučaj, i kad sam položila usmeni sam zvala referadu da me ne stave na popis za slijedeći rok jer sam položila rekli su da to nema veze i kada su stavili raspored za 18.6 moje ime je tamo tak da ne znam ko tu koga!?

Inače na usmenom sam bila kod Turudića i pita svakoga 2 pitanja. Mene je pitao diskrecijsku ocjenu i što ne može biti predmet diskrecijske ocjene i još faze izvlaštanja. On je skroz ok samo što uopće ne sudjeluje - pusti te da pričaš i šuti. Sretno svima!
A Bože dragi, pa nemrem vjerovat, ma baš su smotani u referadi... Pa šta onda pričaju gluposti. Meni evo nije dala da prijavim ispit, a to mi je bilo prvo polaganje. Ma tu se nezna ko pije, ko plača! Aj drago mi je bar da vas nije izbrisala , ja moram čekat 7. mj. Neznam šta je onda glumila s onim popisom iskrižanim.

Tončica

A Bože dragi, pa nemrem vjerovat, ma baš su smotani u referadi... Pa šta onda pričaju gluposti. Meni evo nije dala da prijavim ispit, a to mi je bilo prvo polaganje. Ma tu se nezna ko pije, ko plača! Aj drago mi je bar da vas nije izbrisala , ja moram čekat 7. mj. Neznam šta je onda glumila s onim popisom iskrižanim.
ovo bi naši predstavnici stvarno trebali ukazati fakultetu/dekanatu/na sastancima da je nastao problem ili nerazumjevanje. po meni ne smiju spriječiti bilo koga da prijavi ispit, nikada to nisu radili pa ne vidim razlog zašto bi krenuli to raditi. žao mi je što si spušila rok, ali po meni to je stvarno dobra osnova da ih malo "piknemo" jel. :tongue2:

Bella

ovo bi naši predstavnici stvarno trebali ukazati fakultetu/dekanatu/na sastancima da je nastao problem ili nerazumjevanje. po meni ne smiju spriječiti bilo koga da prijavi ispit, nikada to nisu radili pa ne vidim razlog zašto bi krenuli to raditi. žao mi je što si spušila rok, ali po meni to je stvarno dobra osnova da ih malo "piknemo" jel. :tongue2:
slažem se s tobom, možda je brisala neke ako su imali više od 3 ispita prijavljena jer ima neko pravilo o max broju ispita koje prijavljuješ odjednom

Melanie

Bakalar
slažem se s tobom, možda je brisala neke ako su imali više od 3 ispita prijavljena jer ima neko pravilo o max broju ispita koje prijavljuješ odjednom
Ja nikad čula za to pravilo?

Ja svake godine uredno u 9 mjesecu prijavim minimalno 4 ispita!!!

:cool:

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja sam prošli rok pisala, i nisam prošla, znači dok sam prijavljivala bila sam još u procesu polaganja, a na popisu sam za ovaj rok, tako da mislim da je možda brisala one koji nisu dali sve iz prve godine, drugih razloga nevidim

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks