AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kak to misliš da se ne može doći do skripta na ovoj stranici? Misliš na probleme u downloadanju ili... Jer ja sam upravo skinul skriptu za OUP bez problema

mila21

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Znam da se ponavljam ali molila bi da još netko potvrdi da li izvanredni studenti mogu ići na kolokvij. Hvala!

ivana4

Znam da se ponavljam ali molila bi da još netko potvrdi da li izvanredni studenti mogu ići na kolokvij. Hvala!
koliko ja znam ne mogu jer nam na predavanjima nisu ništa rekli...ALI možda postoji mogućnost,ako si npr. bila i na redovnim predavanjima,onda uhvatiš na predavanjima ili konzultacijama profesora i pitaš ga osobno za sebe...nikad ne znaš,možda ti i dopusti :wink5:
al općenito izvanredni studenti nemaju kolokvij iz ovog predmeta

bianca

dal netko zna - da li pitaju i povijesne lekcije tipa:
"uzakonjavanje državljanstva u hrv. pravu",
"odgovornost države za štetu prema prije važećim propisima" i sl.
ili da to jednostavno preskočim?

Jadranka15

Ova dva pitanja koja si navela, često dolaze na ispitima, ja sam slušala ispit kod prof,.Šikića i bila na ispitu, ovo pitanje uzakonjavanje državljanstva u hrv. pravu",
"odgovornost države za štetu prema prije važećim propisima" (općenito pita sve štete) su česta pitanja i na pismenom i na usmenom, kao i odricanje i otpust iz hrv. državljanstva, u stvari pitanja su iz naslova knjiga tj. mora se znat državljanstvo, ovlasti suda, prekršaji od 1-81, pismeni se mora napisati za 20-24 boda, onda je to okey, katkada prizna i bodove sa pismenog 19 bodova, a to sve ovisi, ovaj ispit je štreberski i mora se znat. Toliko, pozdrav

:marina:

Bok! Jel mi može neko od vas ko je bio na ovom ispitu reč dal treba učit i ove zakone što su u vodiču navedeni pod izvori ili su to samo izvori koji su poslužili ko materijal za knjigu? Jer neki su tu na forumu napisali da uz knjigu treba i to, a neki da od svih treba samo prekršajni zakon..

Tihana I.

Bok! Jel mi može neko od vas ko je bio na ovom ispitu reč dal treba učit i ove zakone što su u vodiču navedeni pod izvori ili su to samo izvori koji su poslužili ko materijal za knjigu? Jer neki su tu na forumu napisali da uz knjigu treba i to, a neki da od svih treba samo prekršajni zakon..
bitni su ti zakoni koji su nabrojani pa tako i prekršajni zakon

Jadranka15

Prvi rok prijave za II mjesec je:
19.i 20.siječnja 2010 - za 1.-5.veljače 2010. i
2. i 3. veljače 2010. - za 15.-19.veljače 2010.

:marina:

bok! jel mi može neko reć kak izgleda pismeni iz ovog predemeta. u pon izlazim prvi put i voljela bi znat šte će me dočekat? zanima me se pišu eseji, jel nešto na nadopunjavanje, na zaokruživanje ili sve to troje zajedno? :az:

Jadranka15

U ponedeljka je ispit iz OUP u 13,45h , sa zadnjeg ispita nisu prozivali, nego uđeš unutra i sjedneš gdje te dopadne. Obično su 8 pitanja, dobiš papir na kojemu napišeš svoje ime i prezime, i ostalo što te traži te onda asistentica Lana Ofak izdiktira pitanja, moraš brzo pisati da stigneš napisati pitanje. Prakticiraju da na svako pitanje odgovoriš 5 rečenica, ako se ih sjetiš. Pitanja su naslovi literature iz koje polažeš. Bolonjci imaju pitanje iz Prekršajnog zakona (NN 107/07). Svako pitanje nosi 5 bodova, tj. 8 pitanja x 5= 40 bodova za odličan, za prolaz moraš sakupiti 22-24 bodova, katkada pitaju na usmenom i one kandidate koji imaju bodove 18/19 a to su negativni bodovi, to nije za prolaz, ali sve ovisi o sreći. Ako dobro napišeš pismeni, manje te rešetaju na usmenom, a ako loše napišeš pismeni možda te uspije pitati, ali u protivnom za prolaz moraš sakupiti više od 20 bodova. Obično ponedeljak je pismeni, a srijedu je usmeni. Sa zadnjeg roka se pitanja nisu ponavljala, ali moraš znat definicije napamet.Očekujem da mi napišeš pitanja sa pismenog ispita iz OUP -11.siječnja. Pismeni se polaže u D1 i piše se 60 minuta. Sretno.
Zaboravih reći, da stvari koje imaš sa sobom npr.torba (mobitel - isključiš) staviš kraj sebe na stolicu.

Andreja

jel zna netko odgovor na pitanje odnos upravne znanosti i znanosti o upravi, ili mi bar recite gdje se nalazi u knjizi pliiiiiiiiiizzz :)

Jadranka15

ODNOS ZNANOSTI UPRAVNOG PRAVA I ZNANOSTI O UPRAVI

Znanost upravnog prava jest normativna disciplina čiji je zadatak usustavljenje i sređivanje normi upravnog prava.

"Predmet upravne nauke je uloga upravnih organizacija u društvu i ponašanje ljudi u tim organizacijama i u odnosu na njih. Nauka o upravi nije, poput pravnih nauka, normativna već empirijska disciplina, nauka o određenoj vrsti društvenih pojava"

Prema tome, iako te dvije znanstvene discipline proučavaju dijelom istu društvenu pojavu – upravu – postoji osjetna razlika u pristupu predmetu proučavanja.

Njihovo razgraničavanje (znanosti upravnog prava i znanosti o upravi) počiva na razlici između normativne znanstvene discipline i empirijske znanosti.

Inače imaš na stranici 61 Upravno pravo - Borković

Dopuna - sa web stranice za ispist OUP

Ispit se polaže pismeno i usmeno.

Pismeni dio ispita sastoji se od 10 pitanja, a piše se 75 minuta. Na svakom pitanju može se postići od 0 do 5 bodova (maksimalan broj bodova = 50).

Za pozitivnu ocjenu potrebno je sakupiti 26 bodova, međutim usmenom dijelu ispita mogu pristupiti i studenti s 24 i 25 bodova.

Pitanja na pismenom dijelu ispita su uglavnom podnaslovi u poglavljima iz udžbenika.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks