AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
e da, to nisam znala, napisala sam nešto sasvim deseto :laughing:

sretno nam bilo sutra :wink5:

bianca

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
mali ispravak 1.pitanja:
koliko znam, pitanje je bilo "upravni akt u hrvatskom zakonodavstvu".

i jedna molba- ako netko može ukratko napisati najvažnije o - uknjižbi prava vlasništva i dr. stvarnih prava na izvlaštenoj nekretnini,
fali mi ta strana u knjizi...
Puno hvala!

ivana4

ljudi...pliz mi recite gdje sutra u ĆM točno objave rezultate,koja soba,kabinet?? :unsure::unsure:
i otprilike kako doći do te sobe? :unsure:

sabinaaa

u 11 i 30 i to ti je odmah u prizemlju na dvorištu ( svježi zrak ) he he uživat ćemo čekajući...;)

e da tako je bianca mene je isto ova uknjižba malo zezala...neću sad pisat da nebi krivo uostalom...vidjet ćemo danas:(

xxx

današnja pitanja:

1. definicija upravnog akta u hrvatskom zakonodavstvu
2. greška u činjeničnom stanju
3. podzakonski općenormativni akt prema posebnom ovlaštenju u hrvatskom zakonodavstvu
4. kada se može, a kada se mora odbiti izdavanje putne isprave
5. odgovornost države za štetu bez greške
6. prestanak državljanstva odricanjem
7. uknjižba vlasništva kod izvlaštenja
8. krajnja nužda prema prekršajnom zakonu

Samo mala dopuna :happy:

moja pitanja na usmenom kod Lane Ofak
- slučajevi nezakonitosti + izabrati jedno i objasniti - ja odabrala grešku u proceduri i formi - tu je potpitanje bilo što se događa sa bitnim i manje bitnim greškama koje se ovdje mogu javiti...
- odgovornost države za štetu, pretpostavke, tko odgovara, kada i pod kojim uvjetima, subj. i obj. odgovornost i koja je u RH ...zatim neko pitanje ne sjećam se kak je točno glasilo ali odgovor je bio uzročna veza... i to je to dvojka je u indeksu, a skripta u smeću
SRETNO SVIMA!

Jadranka15

Hvala za pitanja, Kada je usmeni i koja su pitanja? Hej, nemoj skriptu baciti jer će Ti trebati u III godini. Pozdrav

xxx

Hvala za pitanja, Kada je usmeni i koja su pitanja? Hej, nemoj skriptu baciti jer će Ti trebati u III godini. Pozdrav
Skripta je bila u poluraspadnutom stanju tako da nije bilo drugog izbora (teško mi palo.:hihi:), ali imam knjigu i skriptu u elekt. obliku...tako da nije da sam se toga zauvijek riješila

rezultati su bili jučer u 11.30h, a usmeni u 12.15h - na ovom roku je jako malo ljudi izašlo na ispit svega više-manje 15-tak od ukupno 60 prijavljenih. Bile su 3 komisije (sve pozitivne) i nas 7 koji smo prošli pismeni - za usmeni ne znam koliko nas je prošlo

Jadranka15

Možda Ti ne bude samo trebalo u III godinu već i jednoga dana na Stručnom ispitu, ako budeš radila u državnoj službi.

bianca

ok, ali i dalje ne kužim za koji predmet u III. godini?
možda za upravno postupovno, jel se gradivo ponavlja?

Jadranka15

da ponavlja i nastavlja, moraš znat dobro opće upravno pravo da bi shvatila nastavak postupovnog prava tako je nama rekao na predavanju prof.Medvedović, a asistent prof.Medvedovića je doc.dr.Marko Šikić.A sam predmet Upravno pravo ili Opće upravno pravo imaš na stručnom ispitu ako budeš radila upravi i pravosuđu, zato ti je moja preporuka da takvu dragocjenu literaturu ne bacaš. Pozdrav

blabla

jel zna netko kad je prvi kolokvij iz oup-a ?
krajem 1.mj...

a jel netko zna, kakvi su kolokviji??
mislim jako zahtjevni, koliko otprilike treba vremena za proć gradivo (za 1.kolokvij)...

hvala:happy:

EDIT: našla :(

Jennifer

htjela bi si kopirati knjigu iz upravnog ali neznam koje točno stranice treba, jel netko možda zna... hvala puno

Andreja

htjela bi si kopirati knjigu iz upravnog ali neznam koje točno stranice treba, jel netko možda zna... hvala puno
od 3. stranice do 189., pa od 202. do 208., pa 230. do 261., pa od 357. do 399., i od 585. do 619.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks