AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Trebaš učiti po literaturi koja je propisana u vodiču 2009/2010
Literatura za spremanje ispita iz Opće upravno pravo po vodiču 2009-2010
Obvezna literatura:
Borković I, Upravno pravo, VII izdanje, Narodne novine 2002, i to slijedeće glave:
I-IX, XI (samo t.I), XIII-XIV, XVII, XXI-XXII
Izvori:
Ustav RH, i to čl.1-20; 70-116, 125-140
Ustavni zakon o Ustavnom sudu RH, i to čl. 35-38; 55-58; 62-64; 75-77, 81-82.
Zakon o sustavu državne uprave, i to čl. 1-35, 61-65, 73-86.
Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, i to čl. 1-10; 53-56, 73-83.
Prekršajni zakon (NN 107/07), čl. 1-81.
i plus predavanja koja se održavaju za izvanredne studente 8.03.2010.

Jadranka15

Koliko je meni poznato, ove godine u 3 mjesecu 2009. predavanje nam je držao prof.Šikić i asistenti Lana Ofak i Frane Staničić, a za predavanje 8.3.2010. predviđen je predavač
OUP prof.Šikić. Toliko

blabla

jel mi moye netko reci do kuda ste dosli sa gradivom , thanks!
zadnje smo radili tj.počeli izvore prava...

Mene zanima što bi sve trebalo napisati kao odgovor na pitanje "izvori prava"???
pa ustav RH, međ.ugovori, zakoni, poslovnici i dr.opći akti RH, opći akti predsj.RH, opći akti Vlade RH i ministara...itd. ili??

str. 89 u knjizi
:wink5:

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel mi može neko reci ako je profesor reko koje ce gradivo biti u 1 kolokviju?
Rekao je profesor danas da za I.kolokvij trebamo naučit glave: 4,5,6 i 17, a kolokvij će se održati zadnji put kad ćemo imati u 1.mjesecu, i tko prođe i I. i II. kolokvij, na usmenom samo odgovara gradivo II.kolokvija.

marina2

zanima me ako ne idem na kolokvije vec na obican ispit dali ucim isto gradivo?i dali mogu ici sad na kolokvij ako sam prosle godine bila na predavanjimai skupljala potpise?

blabla

zanima me ako ne idem na kolokvije vec na obican ispit dali ucim isto gradivo?i dali mogu ici sad na kolokvij ako sam prosle godine bila na predavanjimai skupljala potpise?
naravno da se uči isto gradivo! (dakle u ispitu su sve lekcije predviđene za ovaj kolegij, dok za 1.kolokvij treba 4,5,6,17 lekcija, za 2.k. sve ostale...plus propisi i sve one cake-tipa, ne prođeš 1.kolokvij onda u 2.kolokviju imaš pitanja iz 1. i 2. pa pišeš sva pitanja, a ako prođeš 1.kolokvij u 2.onda pišeš samo pitanja koja se tiću 2.kolokvija itd...usmeni je obavezan-tko prođe kolokvije odgovara samo 2.dio gradiva...)

za ovo drugo-opet neznam:laughing:

laminat

Dakle,ak sam ja to dobro iskalkuliral,a vjerujem da jesam,za prvi kolokvij treba naučit samo 105 stranica,a za drugi "čak" 185!!!

I da,jel ima kakva pouzdana skripta za ovaj predmet?

malivibrufo

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav,da li mi netko može odgovoriti zašto se više ne može doći do skripta na ovoj stranici?probala sam i upravu i radno,ali ništa!hvala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks