AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi II.

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
nova literatura bi trebala biti u primjeni od lipnja. dok redovni odslušaju do kraja predavanja.

MardyBum

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
NAUKA 2
1a- 3 stajalista promatranja organizacije
b- razlika izmedu formalne i neformalne org strukture
2a-sluzbenicka etika i kako se usvaja
b-pravila u odnosu sluzbenika prema pol.zajednici
3a-politicki sustav kao okolina up.org
b- temeljni problem u odnosu sa drustvenom okolinom
4a-vodenje u upravi na na cemu se temelji
b- poslovi koje voditelj obavlja spram okoline zajednice
5a- 2 ucinka menaderskih ref.na osoblje
b- kako se mijenja org kultura ili tak nesto

rez u 7 na webu

tinchy2205

Dal zna netko odgovor na pitanje kako se mijenja organizacijska kultura?
Kolegica iznad je kopirala moj post s fejsa sa današnjim pitanjima. To zadnje nije točno tak glasilo al se nemrem sjetit...po meni je odgovor NM 154.str

REZULTATI!! https://www.pravo.unizg.hr/veleuciliste/studij/strucni_studij_javne_uprave/1._godina

Zeljaa

Dal zna netko odgovor na pitanje kako se mijenja organizacijska kultura?
Ako se mjenjanju kulture pristupi samo tako da se umjesto pravnih,politickih i socijalnih vrijednosti vise naglasavaju ekonomske vrijednosti, vjerovatnost je da ce se postici losi rezulati. Umjesto poduzetnicke razvit ce se upravljacka kultura.. Strana 154 u nastavnim materijalima

Sve pohvale za asistenticu Petru Djurman koja je danas odrzala usmeni, nije puno zahtjevala, postavila je svakom po 3 naslova i pricali smo sto znamo, nije postavljala podpitanja. Prosle smo sve 4 cure koje smo bile na usmenom
Neka od pitanja: suprotnosti organizacijske strukture, tipovi koorperativnih sustava, sluzbenicki sistem, strukturalni efekti u javnoj upravi, ucinci na metode djelovanja, organizacijska kultura

0066233667

Suprotnosti organizacijske strukture (nabrojati i objasniti), razvoj službenika kroz povijest, organizacijska kultura (nabrojati tipove kulture te kako nastaju), te menadžerske reforme usmjerene na rad (2 funkcionalna učinka).

krisp09

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo kratki dojam sa usmenog asistentice Durman; ugodna atmosfera, u smislu da je opustajuca. Asistentica da vremena da se saberes, sjetis, razmislis, ako se negdje zapne, usmjerava, pripomaze, i za ocjenu npr. dovoljan moras bar nesto znati. 3 smo usle i neka pitanja: reorganizacija, uloga upravnih sluzbenika kroz povijest, menadzerske reforme s obzirom na upravno osoblje, strukturalni efekti, tipovi ljudske suradnje... Pita po 3 pitanja!!! Gud lak svima:)!!!!!!!!!!!

Majoli

Sve pohvale za asistenticu Đurman! Slažem se sa Krisp09.
Neka pitanja sa usmenog iz moje grupe: formalna i neformalna organizacijska struktura, centralizacija kao jedna od suprotnosti, komunikacije u upravi (nabroji kanale i objasni), organizacijska kultura (upravljačka, autoritarna), strukturalni efekt smanjenja uprave, vrijednosti u upravi.

kristinac

nisu oni to zaključili nego im se jedna "draga" naša kolegica požalila na usmenom da kako su mogli dati tako lagani pismeni. dali su isti pismeni kao u rujnu jer im se nije dalo smišljati nova pitanja za zadnji ispit po tadašnjoj literaturi. i onda je profesorica na usmenom ispitivala detalje detalja nakon te opaske i puno više ih je palo na usmenom nego što inače padne.

tako da još jednom ovim putem se zahvaljujem kolegici koja je rekla profesorici na usmenom da su dali prelagani pismeni i da je bilo jednostavno bez teških pitanja. to je inače nešto što se govori profesorima, bravo.
"Srašna" je ta kolegica, trebamo se povlačiti po komisijama to je njoj ok, nema pojma što se u državnoj upravi događa zato neka bolje šuti.

mix

Bok ljudi . Molim vas ako ima koja dobra duša da na nekom primjeru objasni formalnu i neformalnu organizacijsku strukturu , npr., na nekom tijelu iz državne uprave.

Maree

Ekipa, jel netko zna jel za ispitni rok u travnju još vrijedi stara literatura?

maremiha

17.10.2014. je na službenim stranicama fakulteta objavljena službena literatura za akademsku godinu 2014/2015 na NJII:
Citiram:
Ispitna literatura za predmet Nauka o javnoj upravi II
Obavezna literatura
1. Blažević, R (2010) Upravna znanost. Zagreb: Društveno veleučilište. Stranice: 59-102, 113-181
2. Javna uprava: Nastavni materijali (2006). Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu, Pravni fakultet u Zagrebu.
a. I. Koprić: Upravna organizacija
Pojam i tipovi organizacijske strukture – str. 58-69
Organizacijska okolina – str. 72-75
Organizacijska kultura – str. 84-98
b. I. Koprić: Kriza socijalne države i menadžerske reforme javne uprave, str. 145-158
c. V. Đulabić: Povelje javnih službi: pokušaj podizanja kvalitete i jačanja uloge građana, str. 327-330, 336-341
Sanja Storjak

Ja ću se ovoga držati prilikom spremanja ispita i na roku u travnju 2015. Ako sam previdjela kakvu službenu obavijest sa weba, molim ispravak netočnog navoda.

minnie92

Cijenjena kolegice,

tako je, NJU II ce se promijeniti kada zavrse predavanja za redovne
studente u ljetnom semestru (dakle od rokova u lipnju 2015.)

Meni je tako prof. Lalic odgovorila kad sam ju pitala otkad vrijedi nova literatura.

fakin

Super Moderator
pa da, literatura se mijenja tek kad oni koji prvi put su upisali taj predmet odslušaju ga.

znači pošto je ovo predmet ljetnog semestra ispit će se pisati po novoj literaturi od prvog roka u 6. mjesecu

minnie92

Jel velika razlika izmedu nove i stare literature, jel zna netko?
po meni koliko sam vidjela, je. dakle zaboravi staru literaturu i nabavi novu :D

Jel mi moze netko reci koja je nova literatura
imas sve na stranicama faksa, a i ovdje unazad par postova, kolege su stavili popis cak par puta mislim..tako da pogledaj malo.

ispricavam se tonka13, ja sam zaboravila da je rijec o nauci 2. mislim da je ovo sve isto ostalo.

sa3sa3, ima napisano negdje, pa svejedno pogledaj :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks