AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

cocci

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
mislim da ne..:// cula sam samo kad se ide osmi put...i ja sam komisija...uzas...
dosad je bila praksa da vraćaju kad prvi put padneš komisiju, nadam se da se to nije promijenilo.

Andreja

poslala sam pitanja u skriptarnicu, tako da si svi sad mogu skinuti od tamo.
sretno svima :D

elena10

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da, vraćaju...meni bar jesu a i svima koji su bili 4. put u to vrijeme :) nije bilo tak davno...tak da je jos uvijek to praksa koliko znam !

ethna f

Evo ja sam upravo poslala mailom svoju skriptu oko koje sam se bas potrudila pa se nadam da ce ju odobrit i stavit da i nekom drugom pomogne. Nije prevelika razlike od skripte one od 69 strana, samo nema neke greske koje je ona imala i ja sam isla po knjizi skroz i trudila se nekim normalnim rijecima i recenicama objasnit sve. Tako da je negdje mozda malo duza a negdje kraca, nema razlike neke po kolicini texta. Samo sam se dosla pohvalit tu sa dobrim djelom hehehe ;) Sretno svima s ovim predmetom, nije pretezak samo ga treba malo desifrirat i shvatit pa onda puno uciti eto! :D

studentca

ja bi molila neku dobru dušicu da mi pomogne odgovoriti na neka pitanja, za neka znam odg ali nisam sigurna.. evo pitanja :) ima ih nažalost puno, možda i na neka već ima odgovora tu na forumu ali nemam više vremena to sve tražiti
1.koja je točna razlika između suvremenog teritorijalnog i funkcionalnog upravnog sustava
2.koje su skupine resora nastalih vertikalnom diferencijacijom i kako se prinuda održava između njih
3.koje su pretpostavke za participaciju građa u javnoj upravi
4.zbog čega dolazi do smanjenja prinude u upravi, zašto se danas ne koristi jednako često kao prije
5.segmenti okoline upravne organizacije? tu se mislin na ona tri područja,kaj ne
6.zašto birokratska vlas nije vlast uprave
7.značajke birokratske vlasti i zašto do nje dolazi
8.koje ogranizacije obuhvaća TUS i po kjem su kriteriju povezane organizacije
9.kako se grupiraju radna mjesta i koji su ciljevi u toj grupaciji
10.matrična organizacija-di je to uopće :)
11.kako utječu praktične orijentacije službenika na organizacijske strukture
12.razlika konzumenta i korisnika- znam ali hoću čuti drugo mišljenje ak nije problem :)
13.funkcija vodstva u odnosu na druge organizacije
14.koje ustanove obuhvaća TUS a koje FUS
15.zašto funkcija vodstva gubi obrise vlasti s vremenom
16.što je birokratska vlast
17.od kojih se uprava sastoji industrijska koncentracija
18.zašto postoje upravni sustavi :)
19.koji je najnoviji problem u odnosu uprave prema građanima
20.o kojim pitanjima u svezi s programom odlučuje politički organ
21.idealni ciljevi pri formiranju organizacijskih jedinica
22.koje su strukturalne promjene javnim menadžmentom
23.razlika između odlučivanja i sudjelovanja-dal je to dovoljna samo definicija i jednog i drugog
24.uzroci nastanka javnog internog tržišta
25.zašto su potrebne promjene u upravi
26.napiši sve o programu rada upravne organizacije i objasni
27.napiši kje značajke programa rada se donose političkom odluke a koje odlukom uupravne organizacije
28.uravnoteženost i pravodobnost nadzora

bila bi jako zahvalna kad bi mi netko pomogao s odgovorima.. odužit ću se nekako :) :)

malatina

Ne znam jesam li luda al ne mogu nigdje naci STRATESKO I TAKTICKO PLANIRNJE? u skripti to ni nemam,a ne snalazim se bas u knjizi. Help ://

lola

Ne znam jesam li luda al ne mogu nigdje naci STRATESKO I TAKTICKO PLANIRNJE? u skripti to ni nemam,a ne snalazim se bas u knjizi. Help ://
KNJIGA: Planiranje str.275, strateško planiranje (planiranje programa djelatnosti)str.278, taktičko planiranje (planiranje tijeka rada)str. 289.

tamchika

da, to je česta zabuna, ima u skripti samo što ne piše strateško i taktičko nego planiranje programa djelatnosti i planiranje tijeka rada :)

vuk

dal mi može netko objasniti zašto je tendencija opadanja prinude nestabilinija od ostalih tedencija?
thanx

elena10

dal mi može netko objasniti zašto je tendencija opadanja prinude nestabilinija od ostalih tedencija?
thanx
na 99.str. u knjizi s točkama ti je odgovor...
Na sredini strane...počinje: "Ipak od svih tendencija u razvoju uprave, ova je najproblematičnija, a njezina pouzdanost relativna..." i onda su najbrojani razlozi...ima dosta pa mi se ne da pisati :)

Koje su pretpostavke za participaciju gradana u javnoj upravi?
to i mene zanima...

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Koje su pretpostavke za participaciju gradana u javnoj upravi?
e ovaj odgovor je na stranici 23. u knjizi nastavni materijali naslov: OD KLASIČNE JAVNE UPRAVE DO SLOŽENOG JAVNOG SEKTORAto vam je kod uloga građana:podanici korisnici , , na kraju svega , a odg je : Potrebno je ostvariti nove pretpostavke za osiguravanje participacije građana :1. osiguravanje čvršće pravne zaštite građana i razvoj novih pravnih sredstava u odnosu na djelovanje uprave, 2.osiguravanje otvorenosti, javnosti rada uprave, informacijske ravnoteže između građana i uprave, 3. osiguravanje senzibilnosti javne uprave za inicijative, želje, interese i prijedloge rješenja koja građani mogu ponuditi za javne probleme.

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Danas pitanja na nauci ako koga zanima : kolektivnost, upravni pregled, režim političke uprave, org. kultura, razlika između poduzetničke i upravljačke, i što je upravljanje! to je A
grupa

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks