AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Lola A

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
nemora značit da moraš vrhunski napisat jer pola njih izlazi tek prvi put tak da...ni neznaju kaj ih čeka.

Juudy

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sad čitam prethodne postove i fkt mi nije jasno dal da učim samo po skripti, dal da se uhvatim knjige...ma ništa :D
nego...htjedoh pitati jel postoje negdje pitanja skupljana s rokova po kojima bi nam bilo dobro učit, jel ima to neko da pošalje il tak nešto :)

anita1989

pozz ekipo.. ja bih samo molila odgovore na ova pitanja koja sam našla da su bila u pismenom, a neznam baš konkretne odgovore :sad: :
1. da li se ideja da se država ne miješa u živote građana još uvijek održala i zašto?
2. položaj građana nakon demokratskih revolucija?
3. kakav je odnos uprave i građana i na temelju čega to zaključujemo?
4. kakva je kultura kod nas?
5. zašto se teži prebacivanju iz privatnog u javni sektor?
6. uloga uprave u društvu?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.. :happy:

andry

ja mislim da se moze proc po toj skripti od 69 stranica jer sadrzaj nista nije izmisljen tj sve sta pise u knjizi pise i u skripti tak da...ja tu skriptu ucim fakat napamet i nadam se da cuu ovaj put proccc

Sara1987

jel mi netko može odg. na ovo pitanje:
PROCES HORIZONTALNOG RAŠČLANJIVANJA UPRAVNIH SUSTAVA
Najjasnije ga pratimo na razvoju državne uprave. Osnovni je cilj države održavanje određenog društvenog uređenja pomoću monopolizacije fizičke prinude što zahtjeva osnovnu vrstu upravne organizacije koja čini skupina naoružanih i relativno discipliniranih ljudi koji predstavljaju najjaču silu unutar zajednice te im je zadatak ostvariti unutarnju i vanjsku sigurnost - vojska.

Ponegdje je država vrlo rano provodila prinudnu mobilizaciju stanovništva za obavljanje javnih radova - građenje utvrda, vodogradnja i sl. Provodila je prinudno prikupljanje sredstava za financiranje državnih potreba.

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
po stoti put, ljudi skripta je puuna grešaka,, ima puno iskrivljenih riječi, neke riječi su iz rečenica izostavljene i rečenica odmah gubi smisao, i kad profesor vidi takvu rečenicu odmah križa odgovor jer zna od kud se uči, ,to je jako težak predmet, učite iz knjige, puuno bolje ćete proći, jer ja sam svaku rečenicu iz skripte uspoređivala sa istim iz knjige , začudili bi se koliko neizmjerno puno grešaka ima! i vidjela sam da se to ne isplati, , pa sam počela učiti iz knjige, nakon nekoliko vremena t. nekoliko padova na ispitu uvjerit ćete se i sami u ovo kao i većina studenata , ,istina je da su neki studenti prošli po skripti ali su imalii veelike sreće s pitanjima,, no to je rijetkost!!

Andreja

po stoti put, ljudi skripta je puuna grešaka,, ima puno iskrivljenih riječi, neke riječi su iz rečenica izostavljene i rečenica odmah gubi smisao, i kad profesor vidi takvu rečenicu odmah križa odgovor jer zna od kud se uči, ,to je jako težak predmet, učite iz knjige, puuno bolje ćete proći, jer ja sam svaku rečenicu iz skripte uspoređivala sa istim iz knjige , začudili bi se koliko neizmjerno puno grešaka ima! i vidjela sam da se to ne isplati, , pa sam počela učiti iz knjige, nakon nekoliko vremena t. nekoliko padova na ispitu uvjerit ćete se i sami u ovo kao i većina studenata , ,istina je da su neki studenti prošli po skripti ali su imalii veelike sreće s pitanjima,, no to je rijetkost!!
slažem se s tobom u potpunosti, ovo je jedan od onih ispita kaj jednostavno morate učiti iz knjige :/

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
moze pomoc--ugl ono objasni nadzor zakonitosti i nadzor svrsishodnosti-pise jedna recenica...aaa nije mi bas jasno.sta je svrsishodnost ako me pita

bukek

slažem se s tobom u potpunosti, ovo je jedan od onih ispita kaj jednostavno morate učiti iz knjige :/
ubijate me ljudi! ja se bas orijentirala na skriptu jer mi se fakat neda iz knjige. skripta mi je onak fino pojednostavljena. koliko vi to vec dugo ucite?

Andrej21

moze pomoc--ugl ono objasni nadzor zakonitosti i nadzor svrsishodnosti-pise jedna recenica...aaa nije mi bas jasno.sta je svrsishodnost ako me pita
podesnost, prikladnost, imaš kolegice u Hrvatskom rječniku tako ja radim i uspijeva ;) sretno

Andreja

ubijate me ljudi! ja se bas orijentirala na skriptu jer mi se fakat neda iz knjige. skripta mi je onak fino pojednostavljena. koliko vi to vec dugo ucite?
ja sam učila oko mjesec dana iz knjige, odavno sam već prošla... a žao mi je kaj je tak, al kod svakoga je drugačije, npr. moja frendica je učila po skripti pa je prošla, ovosi od svakoga do svakoga :proud:
ja kad sam prvi put izlazila isto sam po skripti pa sam pala, a drugi put po knjizi pa sam prošla..

sakica

Molim pomoć oko ovih pitanja :

1.efekti suvremenih menađerskih reformi ?
2.objasni strukturalne efekte ?

:sad:

Maya2506

trebam informaciju al za ljude koji su stvarno informirani u upisu na visu godinu...koji su to prosli..ugl upisala sam pad ove godine,znaci drugi put sam prva godina,i redovni sam student...sve sam dala osim nauke,,,ako ja nedam nauku dal ja mogu upisat parcijalu druge ili padam i idem u vanredne...ako mogu upisat parcijalu dal sam onda redovni ili vanredni...hvala! btw zvala sam referadu al one zene dole nema na godisjem je
ako si već jednom pala godinu i sada trebaš upisati parcijalu ili opet pad onda ćeš pasti na izvanredan studij tj gubiš pravo statusa redovnog studenta... i nauka nosi 14 ECTS-a, što znači da bez nje ne možeš upisati čistu drugu godinu tj, bez nje u tvom slučaju padaš na izvanredan studij...

Thug

Ljudi ja sam se ali abnormalno mucila sa naukom, toliko da ni ja, ni Lalicka ni dragi Bog nije znao zasto padam. Kad sam ga napokon prosla sam shvatila da imam krivi pristup ucenju...normalno da ti se neda ucit kad vidis koliko je nesto dosadno i koliko nista ne shvacas. Dala sam nauku iz 7. puta...Savjetujem svima koji ju nisu dali da OTIDU na konzultacije kod Lalicke-zena je super, mada izgleda straaaasno. Sve fino objasni, ispita, ohrabri. Sve sto god vas muci-pa ako vam se i place od muke, slobodno...I da uspije se upisati parcijala bez nauke, jer sam ja tak upisala (ostalo mi je bilo nauka, uvod i financiranje) ali za cistu godinu tj da vam ostane jedan ispit MORATE polozit nauku.
Eto sretno svima, potpuno Vas shvacam, glavu gore i da ako nekome trebaju skripte za ovu muku neka mi se javi na e-mail: [email protected]
:) :)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks