AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Ljubica007

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Poz ljudi:crying2:
Dal mi netko može objaniti kako izgleda pismeni na Nauci, tko, asistenti, profesori, usmeni, tko, šta kad??

Hvala unaprijed, bez vas bi nam živci bili puno tanji:)

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ako dobim pitanje nabroji i ukratko objasni elemente javnosti funkcioniranja..ako ja elemente samo nabrojim a ne objasnim dal dobim kakav bod... dal neko zna

bojana_kc

Pitanja grupa A: 1.decentralizacija, što je i u koja sredstva spada, teritorijalna dec, 2. teritorijalni upravni sustavi, 3.nadzor u upravi, 4.načelo suodgovornosti i pogrešivosti uprave, i 5.nešto za tendencije u društvu kako utječu na tendencije u razvoju, na koji način!!

ana1234

Bgrupa-
horizontalna diferencijacija, razlika između klasičnih resora i javnih službi i nabrijot ih, nadzor u upravi i kako se mijenja u fazi koncentracije i dekoncentracije, problem funkcionalnih upravnih sustva i od čega se sastoje/kako se povezuju, komunikacijski sustav,nabrojati i opisati ukratko sustavni kontakt uprave i građana, načelo odgovornosti uprave, razlika između komunikacijske mreže i organizacijske struktute... eto, koliko se ja sjecam :)

Lola A

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
načelo odgovornosti...hm. bilo je prema kojem kriteriju se nešto s fusom? ne kužim... i da ovo osobni kontakti na kaj se odnosi..i razlika između komunikacijske i org struktrue...ma jel zna neko točen odgovore? test je bio težak ili kako vama?

Sybille

imaš dio gradiva na koji se pitanja odnose i onda pod a i b pitanja iz tog dijela gradiva
i tako pet puta :) :crazy:

Mike7

može mi reći tko na koji način prof Lalić ispituje? dal je jako stroga?
Teško je odgovoriti je li stroga, ovisi kako ti to gledaš.
Uglavnom, trebaš znati kod nje, ali voli kada se priča s razumijevanjem.
I pomaže potpitanjima i nastoji te navesti na točan odgovor.
Kad sam ja bio, smišljala je pitanja, a za zadnje pitanje je otvorila knjigu.
Mislim da postavi tri pitanja.
Inače je ugodna osoba i atmosfera na ispitivanju je dobra.
To je moje iskustvo, ali ne mora biti pravilo.
Nadam se da ćeš položiti!:happy:

Andreja

da li tko slucajno zna kakva jee Tijana Vukojičić Tomić??
super je, ja sam kod nje položila nauku, sama sebe nebi pustila, ali mi je dala šansu, pomogla mi je kad se nisma mogla sjetit..ma zakon je :amen:

Lola A

Teško je odgovoriti je li stroga, ovisi kako ti to gledaš.
Uglavnom, trebaš znati kod nje, ali voli kada se priča s razumijevanjem.
I pomaže potpitanjima i nastoji te navesti na točan odgovor.
Kad sam ja bio, smišljala je pitanja, a za zadnje pitanje je otvorila knjigu.
Mislim da postavi tri pitanja.
Inače je ugodna osoba i atmosfera na ispitivanju je dobra.
To je moje iskustvo, ali ne mora biti pravilo.
Nadam se da ćeš položiti!:happy:
što se tiče lalićke ja sam bila i pala kod nje..iskreno najbolje je valjda odgovarat među prvima...jer ovako među zadnjima pita bezveze šta joj apdne na pamet nekeko bubne...i čim vidi da neznaš definiciju prekida te i ide s primjerima...ono...i nekako mi je sva arogantna i strah me jako bilo odgovart takod a sam vjeojatno zato zablokirala jer su ljudi prije mene dobili i 3...kao pomaže ti...ali msilim da pomaže samo onima koji su na testu ostvarili više od 8 bodova..ili 10 jer kolko znam ja sam imal 8 i ništa mi nije pomagala. već je očekivala da ti sam se trudiš...tako da eto...iskreno meni je profa neznam nije mi sjela. i eto. sad neznam kakva su druga iskustva...ali mislim da baš treba znat definicije da bi vidjela da si učio da znaš pa te primjerima neče gnjavit...eto..najneugodnije iskustvo do sad. :(

chubelina

ja sam dns odgovarala kod šrp.tomic vukojcic i stvarno je super.pomaze full. pitala je najvise planiranje. demokr dekoncentraciju... tendencija profesionalizacijje...i uglavnom gleda po testu

inna

ja sam danas odg nauku,i pala sam...odg sam kod tomic vukojcic,i hocu reci svima koji budu kod nje odg da je zenska stvarno super... puno pomaze,ceka da se sjetis.. sve POHVALE.

Sybille

poslala sam pitanja ani1234 a sad za vas od jučer nisam sigurna tko ih je već dobio, tko nije?! pa ak nekome još trebaju, pošaljite mi pm pa vam pošaljem. :)

dea0703

pitanja s usmenog kod tea sa zadnjeg roka: sredstva pol.nadzora uprave, razlika izmedju odlucivanja i sudjelovanja gradana, u koju skupinu pol. sredstava spadaju i zasto,
faze u razvoju pol. sustava-sve o fazi dem.dekon. -kad je nastala, koje su njene karakteristike, koje su se institucionalne promjene dogodile u dem. dek.
što sve čini okolinu upravne organizacije, što je problem sa pol. sustavom?
što je reorganizacija, zbog ceg dolazi do nje?
koja je razlika izmedju javnog sektora i javne uprave(podanici, korisnici, potrosaci...)
koja je razlika izmedju formalne i neformalne org.strukture?što bi bili neformalni odnosi?
efekti suvremenih menandžerskih reformi, pod utjecajem kojeg pokreta su nastale?
povelje javnih sluzbi(sto su, kad su prvi put donesene..)
učinci na metode djelovanja (efekti suvr.men. reformi)
što sve znate o postupku(primjer postupka, koje su vrste postupaka u upravi, koji su pokazatelji kvalitete postupka...
vođenje u upravi, kakva treba biti funkcija vodstva izmedu organizacija, koji su to poslovi koje vođa u nekoj organizaciji treba ispunjavati?
podanici i građani(koja je razlika, da li se danas nalazimo u ulozi podanika prema upravi)
što karakterizira ulogu potrošača?
metode utjecaja predstavništva građana (svih 6)...
i to bi bilo to:laughing:

realistica

Ako netko ima skriptu sa pitanjima za pismeni, molim da mi pošalje neki link na PP
ili da mi se javi na PP pa vam dam mail na koji da pošaljete...

bila bi zahvalna kada bi se to što prije riješilo... :)

Unaprijed hvala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks