AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

tanja6

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ako ne stekneš uvjete za paricijalu druge, ili za čisti upis druge, upisuješ izvanredno i gubiš studentska prava... znam iz iskustva :(

parcijala se upisuje sa min 31 bodom...ako upišeš parcijalu- i dalje si redovan,,,
da ali ja sam pala već jednom godinu.znači sad ponavljam prvu godinu i ako upišem parcijalu sam redovan još uvijek ili?

cocci

da ali ja sam pala već jednom godinu.znači sad ponavljam prvu godinu i ako upišem parcijalu sam redovan još uvijek ili?
ček...znači ja sam ponavljač trenutno i kaj ak ne uspijem upisat čistu nego parcijalu? ja sam i dalje redovan?
nažalost budući da ste obje upisale pad prve godine sad morate upisati čistu 2.godinu. parcijalu ne možete jer se i parcijala druge godine računa kao pad prve godine. a to bi značilo da upisujete treći put prvu godinu što znači da gubite prava redovnog studenta.

misty

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
koja je najbolja skripta za učenje, a da je prolaz siguran? :) i koliko vam je otprilike trebalo da to naučite?
ili u našoj skriptarnici to je skripta od 69 strana od kolegice martine 28 (zadnja po redu), zaista dobro napisana. ne znam za vrijeme, ovisi o pojedincu koliko mu treba da sve nauči...meni jedno 10 dana...:wink5:

maleenaa

Ljudi..izgubila sam se u svim ovim stranicama,pa molim ako netko ima volje da mi napise koja je literatura tocno potrebna za ispit u 9 mj.hvala :)

Dolla

Miss Gates
Ljudi..izgubila sam se u svim ovim stranicama,pa molim ako netko ima volje da mi napise koja je literatura tocno potrebna za ispit u 9 mj.hvala :)
Iz knjige 'Nauka o upravi' (Eugen Pusić, 2002, Školska knjiga, Zagreb) trebaju ti točke 1-55, 67-72, 89-109. To ti je cca 81 točka. Samo krupni slog.

Iz druge knjige (Javna uprava nastavni materijali, grupa autora, 2006, DVZ, Pravni fakultet u Zagrebu) trebaš ove stranice:
3-6, 19-23, 25-33, 37-43, 47-98, 145-158, 327-328 (LoL :D), 336-341

I usput to sve piše u vodiču kroz studij kojeg se može kupiti u našoj skriptarnici na tmt3...Nije skup a sve piše u njemu...I program studija, i literatura, i rokovi za prijave, termini konzultacija...A ne da moraš svaki put nekoga žicat da ti nešto kaže...

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja sam nekak skeptična prema toj od 69 str.,
nekak mi se to čini premalo za tak opsežno gradivo pa zato pitam..:laughing:

peroz

Uloga podanika i da li se možemo danas nać u toj ulozi ?
Pretpostavke za participaciju građana u javnoj upravi ?
Vođena grupa - nešto o njoj ?
načela zakonitosti, pogrešivosti , odgovornosti ?
baza organizacijske podjele ?

Ako netko zna, pa da odgovori, Hvala !

ivana23

može se proći po skripti od 69.str. ali ako imaš sreće. Kod nekih se pitanja traži da puno dublje i temeljitije objasniš s razumjevanjem. i kad sam bila na usmenom profa je pitala neka pitanja koja nemaju veze direktno ni s knjigom ni skriptom nego bi nam to trebalo biti pod normalno da znamo. npr. tko su ministri.?-šefovi resora, tko kome odgovara? itd. ali to su stvari kod kojih ni knjiga ni skripta ne mjenja na znanju... Moj zaključak je da se može proći po skripti ali uz savjet da si ipak uzmete knjigu i u skripti nadopunite što smatrate da bi trebalo malo bolje objasniti. i ima grešaka u skripti tako da na taj način i to eliminirate. ja sam po skripti učila ali sam nadopunjavala iz knjige i bila na konzultacijama. profa je super, stvarno.

nikita

Ej ljudi, imam neka pitanja pa ako mi možete pomoći. Naime, pauzirala sam ovu godinu, a od jeseni mislim ponovo upisati (teta u referadi mi je rekla da mogu odmah 1.9. ponovo upisati i polagati ispite već od 9. mjeseca). Prvi rok za nauku je 06.09., a prijave su sad u 7. mjesecu pa me zanima da li bih mogla doći samo sa prijavnicom na ispit???
A otišla bih i na konzultacije prof. Goranki Lalić-Novak pa ak ima netko njezin e-mail da se dogovorim prije i nju bih isto to pitala? I još jedno, da li fax počinje raditi koji dan prije 01.09.? Hvala :)

andry

450 ljudi sto znaci da moras imat vrhunski napisan test da prodjes...ahhh bas utjesnoooo...:( :/

Lola A

e ljudi jel ko zna kak to s pauziranjem godine vidim da je neko gore napisao nešto o tome?? hmm..i jel se isplati parcijala zbog recimo jednog predmeta kojeg je nemoguče proči? ili pad i u padu studirat samo taj jedan prEDMET ? danke schon.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks