AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Jelchy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kako javnost uprave utječe na odnos građana i uprave ?
jel odg. na to može biti da je s jedne strane nužno da se što većem broju građana omogući uvid u organizaciju i rad upravne org., a s druge da upr. org. bude upoznata sa željama, stavovima i mišljenjima građana i upr. org.

tamchika

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kako javnost uprave utječe na odnos građana i uprave ?
jel odg. na to može biti da je s jedne strane nužno da se što većem broju građana omogući uvid u organizaciju i rad upravne org., a s druge da upr. org. bude upoznata sa željama, stavovima i mišljenjima građana i upr. org.
E to sam i ja odgovorila jer stvarno nisam znala na što se tu točno misli???

vava =)

ljudi kaj se dogodi ak sam dns išla na komisiju i zaboravila index kod kuće? nisam im se javila ni niš...nekako mi bilo bed... :(
bude problema ak prođem pismeni? ima tko iskustva?

Lola A

a kaj če njima index unaprjed uopće i kad se on daje kad se
polaže 4ti ili 8mi put?

jelmože neko reč pitanja iz b grupe od dns?

najmanji djelovi org.-posao, radno mjestoi radna jedinica...razlikuju se po aspektu znači to su valjda stajališta ta iz kojih se izvode -telološki, materijalni i strukturni...i onda objasniš razlike...PA NISU SVI JEDNAKI NE...mislim da ti je to to...zapravo nema kaj drugo biti.

vava =)

a kaj če njima index unaprjed uopće i kad se on daje kad se
polaže 4ti ili 8mi put?

jelmože neko reč pitanja iz b grupe od dns?

najmanji djelovi org.-posao, radno mjestoi radna jedinica...razlikuju se po aspektu znači to su valjda stajališta ta iz kojih se izvode -telološki, materijalni i strukturni...i onda objasniš razlike...PA NISU SVI JEDNAKI NE...mislim da ti je to to...zapravo nema kaj drugo biti.
neznam kaj će im index, al znam da ga uvijek traže ak ideš na komisiju:proud:

vava =)

pa jel ga onda vrate kad ga vrate?
pa da...normalno da ti ga vrate!
tek kad dođeš po njega saznaš dal si prošel pismeni ili ne...ak jesi ostaješ na usmenom, ak ne vračaš se kući s indexom...

MalaMravic

Zar nije nekakvo pravilo da kada izlaziš pred komisiju moraš imati priliku usmeno odgovarati bez obzira na rezultat pismenog?
Znam da su takvu praksu imali iz Sociologije, pa me sada zanima da li netko ima takvih iskustva iz Nauke, da su ga pitali usmeno kad je polagao 4-ti put a da pismeni nije dobro riješio? :unsure:

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
da da ako imaš 5 nula na komisiji i 8 bodova, ,il 4 nule i 7 bodova onda pitaju te, ,tak je bilo meni!!

Lola A

e sad u vezi tog bodovnja javne...jel 4 nule dobijemo ako recimo pod 3 a) i B) niš ne odgovorimo jer svaki a i b nosi 2 boda...jel to onda 4 nule za samo taj jedan zadatak ili su to dve nule za a i b bezobzira kaj svaki nosi po dva boda?

i daj enk neko objavi za b grupu pitanja...

Sara1987

e sad u vezi tog bodovnja javne...jel 4 nule dobijemo ako recimo pod 3 a) i B) niš ne odgovorimo jer svaki a i b nosi 2 boda...jel to onda 4 nule za samo taj jedan zadatak ili su to dve nule za a i b bezobzira kaj svaki nosi po dva boda?

i daj enk neko objavi za b grupu pitanja...
ne ne, ako npr ne odgovoriš na 3. pod a i b, to su ti dvije nule...znači ukupno možeš imati 4 nule, ili dva netočka zadatka pod a i pod b :)))

Mali medo

B grupa
što je vođenje u upravi i zašto sve više slabi aspekt vlasti, koje su dužnosti vodstva, neš je bilo za upravljanje (što je upravljanje, što obuhvaća), teritorijalizacija, funkcionalizacija (razvoj), kolektivnost (što je kolektivnost, koje su dvije osnovne skupine, razlika između višestrukosti i kolegijalnosti, pod koju skupinu sredstava spada kolektivnost), planiranje tijeka rada... to je sve čega se sjećam, ako sam neš krivo napisala slobodno me ispravite

dianica

ja bio na komisiji al me nema na popisu :S kako to? pa zar ne stave sve ljude na popis koji idu na komisju pa se tamo sazna dal si prošo ili ne? :mad:
Možda su te zaboravili napisati. Idi sutra pa vidi :)

slonica-ne

ej ljudi, pošto nikak da stignem do referade, molim vas da mi pomognete.. na 1. sam godini, 2. put, i ostala su mi još uvijek 4 najgora ispita, zanima me ako ne dam sve, dali se moram prebacit na vanredno ili... jer sam sad bez plaćanja, onda gubim sve, ili... hvala unaprijed!

tanja6

ej ljudi, pošto nikak da stignem do referade, molim vas da mi pomognete.. na 1. sam godini, 2. put, i ostala su mi još uvijek 4 najgora ispita, zanima me ako ne dam sve, dali se moram prebacit na vanredno ili... jer sam sad bez plaćanja, onda gubim sve, ili... hvala unaprijed!
meni je rekla teta iz referade da se druga godina može upisat redovno ako daš i uvjete i da se može prenijet samo jedan predmet koji nosi do 10 esct bodova.a mene isto zanima šta ako mi ostanu dva premeta za prebacit dali mogu upisat parcijalu prve i druge redovno ili je onda to vanredno bez obzira što je parcijala a ne ponovo pad godine?zna li itko šta o tome? tnx :dry:

chuchi

ako ne stekneš uvjete za paricijalu druge, ili za čisti upis druge, upisuješ izvanredno i gubiš studentska prava... znam iz iskustva :(

šta ako mi ostanu dva premeta za prebacit dali mogu upisat parcijalu prve i druge redovno ili je onda to vanredno bez obzira što je parcijala a ne ponovo pad godine?zna li itko šta o tome? tnx :dry:
parcijala se upisuje sa min 31 bodom...ako upišeš parcijalu- i dalje si redovan,,,

vava =)

ako ne stekneš uvjete za paricijalu druge, ili za čisti upis druge, upisuješ izvanredno i gubiš studentska prava... znam iz iskustva :(

parcijala se upisuje sa min 31 bodom...ako upišeš parcijalu- i dalje si redovan,,,
ček...znači ja sam ponavljač trenutno i kaj ak ne uspijem upisat čistu nego parcijalu? ja sam i dalje redovan?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks