AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

vava =)

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
:crazy:kakav uvjet.Bitno je da se ima 31 bod barem se tako sićam prošle godine.Nije važno dal nauka ili bilo koji drugi predmet samo trebaš imat 31 bod za parcijalu.
od ove godine umjesto 31, treba se imat 32..ostalo sve isto

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
molim vas da ko god nes sazna u vezi ispita ,dal ce bit pomaknut i to ..nek javi tu ..hvala :) makar mislim da nece bit pomaknut nismo mi te srece

Kalnik

Ako se negdje ponavlja ovo pitanje ispričavam se,ali zna li netko kakav je tip ispita,tj.koliko bodova ima sveukupno,koliko treba za prolaz,jesu li pitanja na zaokruživanje ili esejska,koliko ih ima i tako to...hvala...

vava =)

Ako se negdje ponavlja ovo pitanje ispričavam se,ali zna li netko kakav je tip ispita,tj.koliko bodova ima sveukupno,koliko treba za prolaz,jesu li pitanja na zaokruživanje ili esejska,koliko ih ima i tako to...hvala...
ukupno 20 bodova, 8 treba za prolaz, s tim da se na 4 pitanja ne smije dobiti 0 bodova. jer ako skupiš npr 10 bodova, a na 5 pitanja ne dobiš ništa bodova automatski padaš.

pitanja ima 5 s tim da svako pitanje ima a i b. prvo pitanje bude ugl iz prve lekcije, drugo iz druge, treće iz treće itd.

za potpuno točan odgovor dobiva se max 2 boda

Andrej21

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ukupno 20 bodova, 8 treba za prolaz, s tim da se na 4 pitanja ne smije dobiti 0 bodova. jer ako skupiš npr 10 bodova, a na 5 pitanja ne dobiš ništa bodova automatski padaš.

pitanja ima 5 s tim da svako pitanje ima a i b. prvo pitanje bude ugl iz prve lekcije, drugo iz druge, treće iz treće itd.

za potpuno točan odgovor dobiva se max 2 boda
:confused2:baš glupo kompliciraju nesmiješ skupit 10 bodova i padaš baš imaju glupe fore.Ne razumijem ovo sa 4 pitanja da ne smijem dobit 0 bodova jel to da moram imat 2 boda a i 2 boda b???

tanja6

:confused2:baš glupo kompliciraju nesmiješ skupit 10 bodova i padaš baš imaju glupe fore.Ne razumijem ovo sa 4 pitanja da ne smijem dobit 0 bodova jel to da moram imat 2 boda a i 2 boda b???
smiješ pustit prazno 2 pitanja pod a i b tj.cjela ali ako pored tih dva cjela pod a i b pustiš još i treči prazan pod recimo a onda automatski padaš.znači smiješ imaš 4 nule ilitiga 4 prazna odgovora

Andrej21

smiješ pustit prazno 2 pitanja pod a i b tj.cjela ali ako pored tih dva cjela pod a i b pustiš još i treči prazan pod recimo a onda automatski padaš.znači smiješ imaš 4 nule ilitiga 4 prazna odgovora
:crazy:ma i dalje ne kužim najbolje je da odem na konzultacije mi muški smo malo glupi hehe xd

tanja6

:crazy:ma i dalje ne kužim najbolje je da odem na konzultacije mi muški smo malo glupi hehe xd
haha ma kako ne kužiš. znači imaš 5 pitanja:
1. a) b) i tako do 5. a) b) i sad ako ti riješiš sve do 3.a) b) a pustiš 4.a) b) i 5. a) b) prazno to je ok.a ako pustiš uz to i recimo još i 3.b) prazno znači da ti ne gledaju uopće testi kažu vidimo se sljedeči put.nadam se da ti je jasnije sad? :tongue2:

LinaZG

očekujem sutrašnji štrajk jednako kao što očekujem i prolaz na ovom roku , znači ništa od toga :(

Andrej21

haha ma kako ne kužiš. znači imaš 5 pitanja:
1. a) b) i tako do 5. a) b) i sad ako ti riješiš sve do 3.a) b) a pustiš 4.a) b) i 5. a) b) prazno to je ok.a ako pustiš uz to i recimo još i 3.b) prazno znači da ti ne gledaju uopće testi kažu vidimo se sljedeči put.nadam se da ti je jasnije sad? :tongue2:
:crazy:Sad mi je puno jasnije mislim malo sjebano:sad: ima do toga vrimena u 11 misecu hhh...ali ipak hvala da budem informiran

LinaZG

onaj tko je napisao ovu skriptu od 69. strana treba ga par puta ošamarit jer stvarno ima takvih nebuloza i potpuno krivih riječi i rečenica da to nije istina, već sam mislila da je u meni problem da sam glupa i da ne mogu naučit neke dijelove, ali hvala dragom bogu da se ispostavilo da je problem u skripti , LJUDI KORISTITE KNJIGU DOK UČITE PO SKRIPTI JER JE LOŠE NAPISANA i ako vam rečenice nemaju smisla provjerite u knjizi jer stvarno nemaju smisla... dobro cijeli predmet nema smisla, ali nećemo sad u te detalje...

npr. kod planiranja fali taktičko i strateško

Maya2506

onaj tko je napisao ovu skriptu od 69. strana treba ga par puta ošamarit jer stvarno ima takvih nebuloza i potpuno krivih riječi i rečenica da to nije istina, već sam mislila da je u meni problem da sam glupa i da ne mogu naučit neke dijelove, ali hvala dragom bogu da se ispostavilo da je problem u skripti , LJUDI KORISTITE KNJIGU DOK UČITE PO SKRIPTI JER JE LOŠE NAPISANA i ako vam rečenice nemaju smisla provjerite u knjizi jer stvarno nemaju smisla... dobro cijeli predmet nema smisla, ali nećemo sad u te detalje...

npr. kod planiranja fali taktičko i strateško
ja imam onu neku od 62 stranice i super je, ništa ne fali, koliko sam ja skužila i sve je super napisano i rečenice su lijepo složene...

ivana23

ljudi, da li su vrijednosti u javnoj upravi samo političke i pravne ili tu spadaju i ekonomske?

bojana_kc

ja imam onu neku od 62 stranice i super je, ništa ne fali, koliko sam ja skužila i sve je super napisano i rečenice su lijepo složene...
napokon netko pametan se javi, , pa točno skripta je puuuna grešaka, ja sam uspoređivala sa knjigom i kao što sam rekla, izobličene rečenice i krive, , ljudi učite smo po knjizi!!!

chubelina

ja preporucam svima da po knjizi uce,jer skripta nije potpuna..ima dijelova koji su dobro napisani,ali jako puno pogresaka..i to je to! pa sad ko voli nek izvoli.nek nam bog sutra pomogne,nek nam se potrefe pitanja

tea_90

evo famoznih pitanja, nadam se prolazu =)

PITANJA S ROKA 28.6.2011. A GRUPA

1)TENDENCIJA PREMA PROFESIONALIZACIJI UPRAVE
a)koje su dvije komponente navedene tendencije
b) 4 sustava uzdržavanja (plaćanja) službenika i upravni aspekt nagrađivanja službenika

2)INDUSTRIJSKA KONCENTRACIJA
a)razlozi postupnog prijelaza djelatnosti u javni sektor
b)koje su negativne posljedice koncentracije moći i utjecaja i ekspanzije državne uprave (nešto oko toga, ne sjećam se baš tog pitanja)

3)NADZOR U UPRAVI
a)što je nadzor i kako se tijekom vremena mijenja sadržaj funkcije nadzora
b)objasni razliku između prethodnog i naknadnog nadzora

4)ODNOS GRAĐANA I UPRAVE
a)kako javnost uprave utječe na odnos građana i uprave
b)koja je razlika između uloge korisnika i konzumenata (potrošača) u javnim uslugama

5)ORGANIZACIJA
a)po čemu se razlikuju najmanji dijelovi od kojih je sastavljena organizacija i iz kojih se stajališta izvode
b)što znači organizacijska struktura i u čemu se razlikuje od upravne organizacije (isto nisam sigurna, al pitanje se vrti oko toga)

e, sad mene zanima PO ČEMU SE RAZLIKUJU NAJMANI DIJELOVI OD KOJIH JE SASTAVLJENA ORGANIZACIJA?

Lola A

daj nemoj zezat da su u srijedu tak kasno jeb...a ja misla bit če usmeni tek sljedeći tjedan :(((( ma krasno...:(( koma...sad opet ubrznao učenje, btv kaj ispituje lalička? samo ona il

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks