AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

ivaanai

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam prosle godine ucila po skripti i samo po skripti i prosla pismeni i usmeni bez problema. i nisam iznimka, vecina ljudi uci i prolazi po skriptama. ako ne ucis kak spada i kolko treba, uzalud ti knjiga i sve... po meni je skripta sasvim dovoljna tako da nisam za plasenje drugih kako moraju uciti samo po knjizi da bi prosli. Skripta je dovoljno detaljna osim nekih primjera koji su , kako je rekla kolegica, bili navedeni na predavanjima.
jel ti bio tezak usmeni? mene bas strah sutra

monii

jel kad dođeš na usmeni jel ti daju da vidiš test kolko si imo bodova ? tak da vidiš oće te manje pitat il više :unsure:
Koliko ja znam, praksa te katedre je da kad sjednes prvo dobijes test i pogledas si... s tim da se dogada da te malo vise pitaju ako imas malo bodova... pogotovo 8. ne plasim nikog, ja sam imala 8 bodova i prosla usmeni... sretnoooo

jel ti bio tezak usmeni? mene bas strah sutra
Nije bio pretezak, vise stresan :) ma cim prodes pismeni, veći dio je odrađen... samo bez straha, to je samo jos jedan od ispita, nista posebno tezi od drugih, vjeruj mi! ima i gorih...

ivaanai

Koliko ja znam, praksa te katedre je da kad sjednes prvo dobijes test i pogledas si... s tim da se dogada da te malo vise pitaju ako imas malo bodova... pogotovo 8. ne plasim nikog, ja sam imala 8 bodova i prosla usmeni... sretnoooo

Nije bio pretezak, vise stresan :) ma cim prodes pismeni, veći dio je odrađen... samo bez straha, to je samo jos jedan od ispita, nista posebno tezi od drugih, vjeruj mi! ima i gorih...
jel se sjecas pitanja mozda? oko koliko pitanja ti otprilike postave?

u pola 3 sam na usmenom.. i to je istina kaj si napisala one 3 kaj idu 8. put nisu znali osnovnu stvar a uče iz knjige.. a valjda bude oke sutra :D
i ja sam u pol 3, mozda skupa budemo odgovarale

Dr_Gonzo

jel se sjecas pitanja mozda? oko koliko pitanja ti otprilike postave?
ma postave ti 3-4 pitanja, s tim da ako znaš, prekine te na pola, ako nešto ne kažeš, a što je od bitne važnosti, postavit će ti podpitanje da te navede na pravi odgovor... ništa specijalno... tako je barem meni bilo...bilo je ok, čak smo se i zafrkavali unutra... sretno! :cool:

tort_a

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
možda budemo zajedno :D ma i mene tak strah, sam da nas ne ruše ak smo ovaj teži dio obavile onda moramo i ovo :D sretno svima :)

monii

možda budemo zajedno :D ma i mene tak strah, sam da nas ne ruše ak smo ovaj teži dio obavile onda moramo i ovo :D sretno svima :)
Ma dajte samo bez straha, i malo koncentracije u tih par minuta i gotova stvar!! ajdee drzim fige, sretno :) nema straha

hypnogirl

kako je bilo na usmenom??
Dobih 3 !:D
na usmenom je bio Teo...dao je vremena svakome da lijepo razmisli o pitanju koje je dobio i onda smo odgovarali kak je tko htio...ugl. super...malo i pomaže ak kuži da znaš al nemožeš se izrazit il te pita podpitanje ak si neš zaboravio reči...pa to kažeš:)
kod nas su pitanja bila:
TUS,FUS,AUS,efekti menađerskih reformi i sve o novom javnom menadžemntu,javne službe,povelje,javnost funkcioniranja,demokratska dekonc. i industrijska konc. i reorganizacija...
Imam osječaj da što brže to kažete da bolje prođete...da ne otežete..eto..

ej ekipa, dali netko zna kako izgleda usmeni kada sam komisija?!:(
meni su na komisiji bili svi osim prof.Lalić...pitaju dosta primjera iz svakodnevnog života...al ja sam se bila skroz zbloksala...svatko od njih troje te nekaj pita...i daju dosta šansi s drugim pitanjima...

tina katic

Dobih 3 !:D
na usmenom je bio Teo...dao je vremena svakome da lijepo razmisli o pitanju koje je dobio i onda smo odgovarali kak je tko htio...ugl. super...malo i pomaže ak kuži da znaš al nemožeš se izrazit il te pita podpitanje ak si neš zaboravio reči...pa to kažeš:)
kod nas su pitanja bila:
TUS,FUS,AUS,efekti menađerskih reformi i sve o novom javnom menadžemntu,javne službe,povelje,javnost funkcioniranja,demokratska dekonc. i industrijska konc. i reorganizacija...
Imam osječaj da što brže to kažete da bolje prođete...da ne otežete..eto..

meni su na komisiji bili svi osim prof.Lalić...pitaju dosta primjera iz svakodnevnog života...al ja sam se bila skroz zbloksala...svatko od njih troje te nekaj pita...i daju dosta šansi s drugim pitanjima...

evo danas na usmenom bilo super...prof lalić nam je bila od nas prvih šest smo svi prosli pomagala je dosta i bila korektna sve pohvale...pitanja predstavnistvo gradjana...vodjenje u upravi,demokratska dekoncentracija,formalna i neformalna organizacijska struktura,reorganizacija,tus,,,,neznam mislim da je to to od moje grupe...ugla stamlbilj u indeksui zbogom prva godinu...nadam se da su i druge kolegice dobro prosle:laughing:

monii

ovako, dobila sam 5 iz nauke, iz 1.puta, a ucila po skripti od 69 str, pa nek netko tvrdi da se ne moze, sretno svima dalje s naukom, prof. lalic je predobra:laughing:
Bravooo!!! i jos iz skripte ucila! eto dokaz svima koji ne vjeruju toj skripti...

ivana29

love
Evo da se pohvalim i ja sam prošla- trojka ali sam prezadovoljna! Imam jedno pitanje, znam da nije tema ali na oglsnoj ploči, status izvanrednih..- sve su to informacije od prošle godine. Zanima me dal je istina da više izvanredni ne mogu studirati dvije godine jednu godinu tj plate svake druge godine? Jer ja sam to učinila prošle godine i ostalo mi sada samo financiranje (uvod ne brojim to si prebacujem) i to moram dati ako ništa drugo u 9. mjesecu, a sada ispada da toga više nema. Pa nema šanse da uz rad dam godinu!

ovako, dobila sam 5 iz nauke, iz 1.puta, a ucila po skripti od 69 str, pa nek netko tvrdi da se ne moze, sretno svima dalje s naukom, prof. lalic je predobra:laughing:
Svaka ti čast! Čestitam! Ja sam dobila trojku ali sam prezadovoljna i da svaka pohvala prof. Lalić! Reci mi dal možda znaš dal izvanredni stvarno više ne mogu studirati jednu godinu dvije po novom 8Navodno)?

ivaanai

Evo da se pohvalim i ja sam prošla- trojka ali sam prezadovoljna! Imam jedno pitanje, znam da nije tema ali na oglsnoj ploči, status izvanrednih..- sve su to informacije od prošle godine. Zanima me dal je istina da više izvanredni ne mogu studirati dvije godine jednu godinu tj plate svake druge godine? Jer ja sam to učinila prošle godine i ostalo mi sada samo financiranje (uvod ne brojim to si prebacujem) i to moram dati ako ništa drugo u 9. mjesecu, a sada ispada da toga više nema. Pa nema šanse da uz rad dam godinu!

Svaka ti čast! Čestitam! Ja sam dobila trojku ali sam prezadovoljna i da svaka pohvala prof. Lalić! Reci mi dal možda znaš dal izvanredni stvarno više ne mogu studirati jednu godinu dvije po novom 8Navodno)?
ja ti to ne znam, ali ako hoces pitat cu ovu jednu kolegicu, ona zna sve te pravilnike od faksa napamet, pa ti javim :happy:

Petra Pave

prof.lalić je zakon!!a i ostali..al kod nje sam išla na pripreme jer nikak nisam mogla proći i ona mi je fakat puno pomogla.neke cure su mi rekle da bi išle k njoj na konzultacije,al da im je bed i sl.,al stvarno vam nema zašto bit.ak vam nikak ne ide,ja vam to preporučam!

Dragan Miš

slažem se sa fireballom,ako netko može staviti ta eliminacijska pitanja ili ih zna,neka napiše,ako nije problem,naravano...nego,kako ovaj premdet naučiti? ko da zidu čitam,hahah

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks