AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Pčelica_

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
to si vjerojatno gledala na stranicama našeg faxa, jel? pa si onda vidjela da pod komisijskim su skoro svi prošli tj da su sve komisije na popisu.. to ti je zato kaj kad si komisija bilo 4. ili 8. put, oni ti na popis stave sve koji su pristupili ispitu a da su bili komisija al to ti ne mora značit da si prošla..dal si prošla il ne, vidjet ćeš tek kad dođeš na usmeni, prvo prozivaju po troje unutra i kažu ti da nisi prošla i ako ti je to 1.komisija (1.put si 4.put izašla na ispit) onda ti daju još jednu šansu (1komisija gratis :happy:) a u suprotnom ti stave zabranu.. i tek onda jednog po jednog prozivaju da dođe odg.. nadam se da si me shvatila što hoću reći :happy:
da da, to sam mislila... Još mi je bilo čudno zašto ne piše da oni koji padnu mogu doći po indexe.. :confused2:
A znaci ova akcija 4+1 gratis vrijedi i za prvu komisiju? Ja sam mislila samo za 8. puta.. Super! :happy:

lila_887

ljudovi može mi netko reć, budući da sam ja bila samo jednom na ispitu iz nauke, i još nisam na čisto dal ću ić u utorak ili ne.. ali me zanima jel uvijek traže da torbe ostavljamo u kutu dvorane ko neki osnovnoškolci??? ... uviijek mi se potrefi da nosim neku vrećicu il tako nešto i još ak je osjetljivo ne ostavlja mi se to u kutu a ni torbu na podu neke prašne dvorane.. ne znam zašto su nas to tražili kad sam ja bila... al to nisam doživljela još ni na jednom ispitu na kojem sam bila... :confused2:

Pčelica_

ljudovi može mi netko reć, budući da sam ja bila samo jednom na ispitu iz nauke, i još nisam na čisto dal ću ić u utorak ili ne.. ali me zanima jel uvijek traže da torbe ostavljamo u kutu dvorane ko neki osnovnoškolci??? ... uviijek mi se potrefi da nosim neku vrećicu il tako nešto i još ak je osjetljivo ne ostavlja mi se to u kutu a ni torbu na podu neke prašne dvorane.. ne znam zašto su nas to tražili kad sam ja bila... al to nisam doživljela još ni na jednom ispitu na kojem sam bila... :confused2:
Da, ostavljaš torbu, a s obzirom na to da je hladno, pa pretpostavljam da imaš i jaknu, i nju isto.. Ali, ako ništa, nju bar možeš ostaviti na vješlici.. :)

lila_887

Da, ostavljaš torbu, a s obzirom na to da je hladno, pa pretpostavljam da imaš i jaknu, i nju isto.. Ali, ako ništa, nju bar možeš ostaviti na vješlici.. :)
užas!! ne razumijem zašto to rade!! ovak naravno da jaknu ne budem skinula nit je stavila na neku vješalicu jer u onoj velikoj dvorani dolje ne znam gdje bi je i ostavila, a baš moram nosit vrećicu sa nečim osjetljivim koju ću kasnije predati jednoj osobi.. i ostavljati torbu po prašnjavom podu, a ja u torbi uvijek imam svega i svačeg i nije mi svejedno da mi netko nabaca još 50kom. istih na nju :angry::angry::angry::angry::angry:
stvarno tretiraju me ko osnovnoškolku, čak ne ni ko srednjoškolku nego curicu koja ide u 3 osnovne a ne neku studenticu

Pčelica_

užas!! ne razumijem zašto to rade!! ovak naravno da jaknu ne budem skinula nit je stavila na neku vješalicu jer u onoj velikoj dvorani dolje ne znam gdje bi je i ostavila, a baš moram nosit vrećicu sa nečim osjetljivim koju ću kasnije predati jednoj osobi.. i ostavljati torbu po prašnjavom podu, a ja u torbi uvijek imam svega i svačeg i nije mi svejedno da mi netko nabaca još 50kom. istih na nju :angry::angry::angry::angry::angry:
stvarno tretiraju me ko osnovnoškolku, čak ne ni ko srednjoškolku nego curicu koja ide u 3 osnovne a ne neku studenticu
Skroz se slažem s tobom! Ne kužim koja je svrha toga, jel nas misle spriječiti da prepisujemo ili šta? Jer, prepisivat se može i bez torbe!

lila_887

Skroz se slažem s tobom! Ne kužim koja je svrha toga, jel nas misle spriječiti da prepisujemo ili šta? Jer, prepisivat se može i bez torbe!

usput, zna li tko kad je u ispit u utorak? U koliko sati? Jer ona stranica za ispite nešto šteka...
katastrofa jednom riječju, ja mislim da čak možda ni neću ići na ispit, još nisam sto posto ali svejedno.. ok razumijem da bude puno ljudi i sve to, i sve bi to bilo u redu da imamo di normalno odložiti stvari ali ovako.. da ne kažem da se u toj zbrci i gužvi može nešto izgubiti...

Pčelica_

Pitanja s danasnjeg ispita, A grupa:
1.a) razlika funkcionalni i teritorijalni sustavi
b) asocijativna faza
2.a) razlozi izrazene prinude u pocetku
b) resori nastali horizontalnom diferencijacijom i uloga prinude u njima
3.a) razlika izmedu org. i funkc. sredstava nadzora i nabrojati ih
b) razlika izmedu odlucivanja i sudjelovanja gradana
4.a) formalna i neformalna org. struktura
b) timski odnos
5.a) komunikacijski sustav i elementi sustava
b) idealni ciljevi kom. sustava
P.S. sretno svima! :)

Jennifer

pitanja B grupe:
1. a) povijesni razvoj u odnosima građana i uprave, četiri faze. objasniti fazu demokratske države i uprave
b) elementi javnosti funkcioniranja
2. a) razlika između apsolutnog i relativnog porasta up.org
b) uzroci porasta uprave
3. a) razlika između organizacijskih i funkcionalnih sredstava političkog nadzora
b) preduvjeti uspješnosti funkcionalnih sredstava pol.nad.
4. a) Što je nadzor i kako se razvijao kroz povijest
b) što obuhvaća nadzora
5. a) povelje javnih službi - sve! razlozi njihova donošenja, što su...
b) kako dijelimo javne službe

dancha

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kada budu objavljeni rezultati? unaprijed hvala

pitanja B grupe:
1. a) povijesni razvoj u odnosima građana i uprave, četiri faze. objasniti fazu demokratske države i uprave
b) elementi javnosti funkcioniranja
2. a) razlika između apsolutnog i relativnog porasta up.org
b) uzroci porasta uprave
3. a) razlika između organizacijskih i funkcionalnih sredstava političkog nadzora
b) preduvjeti uspješnosti funkcionalnih sredstava pol.nad.
4. a) Što je nadzor i kako se razvijao kroz povijest
b) što obuhvaća nadzora
5. a) povelje javnih službi - sve! razlozi njihova donošenja, što su...
b) kako dijelimo javne službe

Pčelica_

ja sam bila komisija, a dojmovi: a nije bilo strasno, pitali su me demokratsku dekoncentraciju, reorganizaciju i postupke.. Postavljaju potpitanja, ali nista strasno, ono sto bi vjerojatno i sama rekla da me nije bilo toliko strah.. :unsure: a za primjer su me pitali samo kod postupaka. Sve u svemu, ok usmeni, Lalicka je super, i imam stambilj iz nauke u indexu!!! :luxhello:

Tinčica

također komisija, napokon prolaz, pitanja: industrijska koncentracija, razlozi prijelaza u javni sektor, to je isto ono kod ind. koncentracije, sve potkrijepiti primjerima, zatim planiranje, efekti menađerskih reformi i utjecaj na upravno osoblje, ograničenje uprave pravilima.

IHUZEJ

Ja sam bila redovna, ne komisija, prošlo nas je pet na pismenom, izašlo nas je 4 na usmeni, peta cura uopće nije došla, mislim da smo svi pali, znam sigurno za jednu curu jer je izašla iza mene van i rekla da je pala, a imala je dosta bodova na pismenom, mislim 16, prof. nas je pitala po knjizi, otvori, pa pita, točno se mora reći, od riječi do riječi i tako, ponovno učiti i šta reći , možda će biti treća sreća, bar meni

molly

Bok ljudi.
Koji sve profesori ispituju Nauku?Koliko sam skužila po postovima svi hvale Tijanu i prof. Lalić i asis. Đulabić.Jel još tko ispituje?I kakvi su ostali ispitaivači?:laughing:
Hvala na informacijama:laughing:

misty

Bok ljudi.
Koji sve profesori ispituju Nauku?Koliko sam skužila po postovima svi hvale Tijanu i prof. Lalić i asis. Đulabić.Jel još tko ispituje?I kakvi su ostali ispitaivači?:laughing:
Hvala na informacijama:laughing:
pretežno ispituje prof. Lalić, ponekad prof. Đulabić uskoči, valjda kad profa ne može ili ih ima puno za ispitat. prof. Tijana je, koliko znam, na porodiljnom, al ubrzo se negdje vraća. prof. Lalić je super, stvarno pomaže ako vidi da razumiješ ono što govoriš, ali se ne možeš sjetiti nekog detalja. imam dojam da više pita one koji su napisali pismeni za 2 i 3, nego one koji su napisali za višu ocjenu. al sve u svemu, profesorica je super i ne treba se ništa bojati. atmosfera na ispitu je opuštajuća, trudi se da se opustiš tijekom samog usmenog ispita svojim nekim dosjetkama..:wink5:

anita1989

pozdrav..ljudi, jel zna netko dal prof. lalić održava konzultacije i kroz ove božićne praznike??? namjeravala sam ić na konzultacije 23. i 30. 12. al neznam dal je faks zatvoreni te dane i dal ona tada održava konzultacije?? dajte, molim vas nek mi netko odgovori tko zna tu informaciju... HITNO JE !!!:sad:

e da, i ja sam mislila doć tamo pa joj reć da me nek propita jednu, pa drugu knjigu...jel mislite da bi lalićka to htjela napravit??? ajd nek mi netko odg tko ima iskustva... pliiiizzzzzzzzz...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks