evo da i ja podijelim iskustvo sa ispita...ovako,učila sam po skripti od 69 strana i sve što je bilo na pismenom i što sam odgovarala na usmenom je obuhvaćeno u toj skripti...pismeni po meni nije težak jer su opća pitanja.ako se ta skripta ok nauči,prolaz je tu.ja sam prošla iz prve al sam stalno ponavljala,svakih dan ono što sam dan prije naučila a svakih par dana sve...odgovarala sam kod crne žene (ne znam kako se zove),žena je skroz simpa,atmosfera na usmenom je jako ugodna,nema nervoze,daje vremena da se sjetiš,navodi te primjerma na odgovor i kao da stvarno želi da prođeš.stvarno sve pohvale,ali nas troje je bilo više od sat vremena unutra,čini mi se čak oko sat i pol ...svakog pita dosta pitanja,naučite ono što ste slabije znali u ispitu makar pita i ostala pitanja iz ispita i općenito iz knjige.žena traži da odgovarate svojim riječima,da dajete primjere tako da vidi da razumijete.uglavnom,jako puno pitanja postavlja na usmenom.
ja sam skužila da uopće ne pitaju materijalna sredstva, organizaciju tehnologije i AOP ali si za svaki slučaj o pročitajte da ne bi bilo...
pitanja sa usmenog:
upravljanje i karakteristike
razvoj proučavanja uprave
sve o prinudi
upravne organizacije i karakteristike
razvoj uloge građana
odnos građana i uprave
demokratska dekoncentracija
u ind.koncentraciji razlozi prijelaza u javni sektor
birokracija i posljedice
politički nadzor uprave-sredstva
odlučivanje građana
reorganizacija-promijene i posljedice
formalna i neformalna organizacijska struktura
vođenje u upravi
planiranje
reforme javne uprave-učinci
to su pitanja koje je pitala nas troje! stvarno se stalno vrte ista pitanja i samo njih naučiti i to je to.a u pismenom nemojte ostavljati prazno,napišite bar rečenicu,zato je bitno da svaki dio bar pročitate pa da bar možete nabrojati ako ne znate objasniti i tu dobiti jedan bod.tako sam ja i imala 10 bodova.
ljudi sretno!