Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ja bih rekla one definicije iz knjige, dakle:molio bih da mi netko objasni razliku izmedu formalne i neformalne org. strukture,cujem da to dosta pitaju,a to fakat ne kuzim...bio bih jako zahvalan onome tko mi pojasni razliku...pozdrav
mislim da imaš u skriptarnici skriptu u kojoj su pitanja i dogovori...heej, čula sam on kolega na faxu da postoje neka pitanja za nauku na forumu,
pa me zanima ako netko zna/ima sva pitanja skupljena na jedno mjesto ili moram tražit po forumu u postovima??
sta nije to ono: javnost funkcioniranja, sustavni kontakti uprave i građana i sredstva javne komunikacije...Molim pomoć...Odgovorili ste super na pitanje o formalnoj i neformalnoj organizacijskoj strukturi...PA MOLIM ODGOVOR NA PITANJE - koje su pretpostavke participacije građana u upravi? Na prvi dio pitanja a) opisati uloge građana kroz razvoj uprave - to se piše o građaninu kao podaniku, izvoru vlasti, korisniku usluga, suradniku i potrošaču usluga...to je jasno, ali ovo b)koje su pretpostavke participacije građana u upravi stvarno ne znam...
Unaprijed se zahvaljujem.
ja smatram da je ovo što je kolega Panic napisao netočno jer su to elementi javnosti funkcioniranja, a MISLIM da je točan odgovor: pravna zaštita građana u odnosu na upravu, osiguranje otvorenosti, javnost rada uprave, informacijske ravnoteže između građana i uprave, politička nezavisnost medija i osiguranje senzibilnosti JU za želje, prijedloge, interese koje građani mogu ponuditi za javne probleme...Molim pomoć...Odgovorili ste super na pitanje o formalnoj i neformalnoj organizacijskoj strukturi...PA MOLIM ODGOVOR NA PITANJE - koje su pretpostavke participacije građana u upravi? Na prvi dio pitanja a) opisati uloge građana kroz razvoj uprave - to se piše o građaninu kao podaniku, izvoru vlasti, korisniku usluga, suradniku i potrošaču usluga...to je jasno, ali ovo b)koje su pretpostavke participacije građana u upravi stvarno ne znam...
Unaprijed se zahvaljujem.
a čuj..ja koliko sam vidjela po svojim pitanjima pojavilo se sam na usmenom ali ja sam isto tako mislila za one pravce (mehanicističi, interesno-politički) da ih nema na pismenom jer od svih silnih pitanja kaj sam skinula nikada se nisu pojavljivali sve do prošlog roka..tako da ti je bolje da bar znas malo reci o tome:wink5:dali se mozda varam ili sam ipak dobro primjetila da na pismenom ne budu oni sustavi(parlamentarni,skupstinski..itd)??
69 strjel mi netko može reć na kojim se stranicama u skripti od 69 str.nalazi
1 predstavništvo građana 29 str
2.u kakvom je položaju uprava
3.ograničavanje uprave
4.razlika komercijalnih i nekomercijalnih javnih službi 69 str
5.javne službe
Ja bih nadopunila sa:ja bih rekla one definicije iz knjige, dakle:
formalna organizacijska struktura je razmjerno trajna slika hijerarhičnih odnosa među FUNKCIJAMA nastalim diobom radnih procesa te među LJUDIMA koje te funkcije obavljaju.
neformalna org.s. obuhvaća razmjerno trajne odnose nastale među ČLANOVIMA ORGANIZACIJE koji imaju UTJECAJ na formalne CILJEVE, STRUKTURU I DJELOVANJE organizacije.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.