AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

ana89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s današnje grupe (A grupa) , koliko se sjećam su:
resori Horizontalne diferencijacije i razlike između njih
uzroci rašćlanjivanja vertikalne diferencijacije
opisati uloge građana kroz razvoj uprave
koje su pretpostavke participacije građana u upravi
mehanistički pravac
formalna i neformalna org. struktura
upravni postupak i svrha
vrste upravnog postupka

sretno!

Goga2

Pitanja s današnje grupe (A grupa) , koliko se sjećam su:
resori Horizontalne diferencijacije i razlike između njih
uzroci rašćlanjivanja vertikalne diferencijacije
opisati uloge građana kroz razvoj uprave
koje su pretpostavke participacije građana u upravi
mehanistički pravac
formalna i neformalna org. struktura
upravni postupak i svrha
vrste upravnog postupka

sretno!
dodala bih još sredstva političkog nadzora uprave

smotankusha

okee, sada ja imam 1 pitanje...
hmmm...
može li mi netko na primjeru DVZ-a reći što je stručno, a što upravno, što formalno, a što neformalno i što javno i što interno?? (to se tiče postupaka u upravi) ;)

:klopa:
na primjeru društvenog veleučilišta zgb??? omg... di si iskopala to pitanje? :unsure: :mellow: :confused2: :crying2: :frustrating:

Eriatarka

Kakvi su dojmovi s ovog roka? Inače, zahvala na pitanjima, ali koliko vidim nitko nije ostavio neki dojam. Koliko vas je izašlo na ispit? Hoće biti prolaz :)? Držim fige!

ana89

Kakvi su dojmovi s ovog roka? Inače, zahvala na pitanjima, ali koliko vidim nitko nije ostavio neki dojam. Koliko vas je izašlo na ispit? Hoće biti prolaz :)? Držim fige!
to ćemo vidit kada dođu rezultati =) Bilo nas je puno , morali su uzeti 4 dvorane, ali i među nama su bili i oni koji su pisali Europsko pravo i upravnu znanost...

daniela

Ekipa, upomoć,
dali je skripta koja se nalazi u našoj skriptarnici - ima 69 pitanja i autor je martina28 najbolja i dali obuhvaća sve potrebno. Jer već dva tjedna učim onu drugu skriptu od 69.str. (pitanja iz upravne znanosti - Pravokutnik.net | E-zine studenata prava) i sad shvatim da tu nešto ne štima.
Molim pomoć - po kojoj skripti učite???
Očajna i zahvalna

ivana4

ja sam učila po toj od 69.str i bila mi je dovoljna,naravno ako ti je nešto nejasno,nadopuniš sa onim kaj piše u knjizi... ;)

IVANA007

skripta od 69 stranica ima sve i sigurno je dobra, ja sam po toj skripti učila, dobila sam 3. Ali ta skripta nije bazirana na principu pitane-odgovor, nego po poglavljima.
Za ovu drugu ti stvarno neznam...ali po meni...koliko sam ja čitala po forumu kad sam izlazila u 4 mjesecu, mislim da su svi prošli po toj skripti. Pročitaj si postove u zadnjih godinu dana, izvuci si pitanja i vidjet ćeš da ti sveukupno treba od toga oko 50 str.
Sretno ti !!!

krika23

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
na primjeru društvenog veleučilišta zgb??? omg... di si iskopala to pitanje? :unsure: :mellow: :confused2: :crying2: :frustrating:
jel to ovo:
stručni postupci - standardizacija radnih operacija proizlaze iz pravila određenih stručnih djelatnosti. - profaci imaju odredeni plan predavanja
upravni - radne operacije proizlaze iz pravila koje se odnose na njihove specifične upravne funkcije - rad teta u referadi - rade prema propisima
formalno - da li su radne operacije formalno propisane pravilima - profesori moraju predavat
neformalno - da li radne operacije proizlaze iz nepisanog običaja - nacin na koji ispituju profesori na usmenom - to nije nigdje propisano to je interni dogovor
javni - da li su postupci objavljeni i imaju li gradani pravo prozivati na reguliranje odredbi - mi se mozemo dekanu potuziti na rad i ponasanje profesora
interni - gradani se ne mogu na njih pozivati - e sad ne znam kaj bi na to rekla - mislim da na nasem faksu toga nema

ak neko misli nes drugacije nek slobodno kaze, jer ja nisam ziher da je to tocno to, al ne znam kaj bi drugo moglo bit
nadam se da sam bar malo pomogla

tratincica

Ako ne prođemo pismeni za komisiju, ne možemo na usmeni, jel tak??? kakvo je to glupo pravilo i čemu onda služi ta komisija???

misty

Ako ne prođemo pismeni za komisiju, ne možemo na usmeni, jel tak??? kakvo je to glupo pravilo i čemu onda služi ta komisija???
po mom, komisija služi da čak 3 profesora vide koliko smo to glupi da polažemo 4 puta jedan predmet...:confused2:

laminat

Kak izgleda usmeni iz nauke? Jel te mrcvare u detalje,kolko dugo traje ispitivanje i jel treba znat primjere???

medo

Može li se negdje pogledati test,mislim da vidim kaj sam pogriješio,di sam fulao,sad sam treći put pao pismeni i...nije mi baš do igranja.A koliko znam nauka je uvjet za drugu,ne?I kad izađem 4 put na pismeni,i opet ne prođem,ne mogu na usmeni pred komisiju ili mogu,...nije mi to jasno.Zna li možda tko?

krika23

Može li se negdje pogledati test,mislim da vidim kaj sam pogriješio,di sam fulao,sad sam treći put pao pismeni i...nije mi baš do igranja.A koliko znam nauka je uvjet za drugu,ne?I kad izađem 4 put na pismeni,i opet ne prođem,ne mogu na usmeni pred komisiju ili mogu,...nije mi to jasno.Zna li možda tko?
ispit mozes pogledat na konzultacijama - kod tijane. i da uvjet je za drugu donosi 12 bodova tak da ak to ne polozis moras ponovo 1 upisat. i odgovor na trece pitanje - ak ne polozis ispit kad ti bude 4 put nemozes ni na usmeni

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks