AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativni politički sustavi

ivera

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege, mene zanima, ako bi mi itko mogao pomoci... ovo sto pita prof Jelusic, a odnosi se na izvrsnu vlast, dominacija izvrsne vlasti itd...sto tu treba reci?

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dominacija izvrsne vlasti bi bilo ono vezano za zahtjev za efikasnoscu istovremeno s odgovornoscu izvrsne vlasti, sto je oprecno jedno prema drugome. Zato se uspostavlja dominacija egzekutive kako bi mogla odgovoriti na zahtjevne i brze promjene u drustvu. Ako sam nesto krivo napisala, neka netko ispravi/dopuni.

Pitanja kod prof. Jelusica: Parlamentarni sustav i zastupnicki imunitet.

anastasia

Kolege koliko vremena vam je trebalo za spremit ovaj ispit? Je li skripta dovoljna i je li potrebno učiti baš sve iz nje? Savjeti su dobrodošli :)

ivera

Skripta je dovoljna, bar za Jelusica jer su se ponavljala vec navedena pitanja... federacija, konfederacija, konstitucionalizam, dominacija izvrsne vlasti, referendum..

Patience

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Meni je u studomatu naveden ispit u četvrtak, u sobi 13., pretpostavljam da je tamo prof. Kostadinov, a za sobu 12 ne znam?!

vlatkap

Meni je u studomatu naveden ispit u četvrtak, u sobi 13., pretpostavljam da je tamo prof. Kostadinov, a za sobu 12 ne znam?!
ja sam se zabunila I meni je soba 13 I da piše na netu da je to prof. Kostadinov

mopsy4ever

Profesorica je super :) mislim imala sam odlicne dojmove i sa poredbenog ustavnog prava i evo ponovili su se. Pita kratko i jednostavno. Mene je pitala izvori britanskog prava i drzavni proracun u sad-u. Kolegicu je pitala razlika izmedu konf i federacije i razlikovanje ustava po stupnju ozbiljenja :) mislim da smo svi prosli i dobili dobre ocjene :-

jelenko.wt

danas je ispitivala kostandinov, iako smo trebali biti kod smerdela. odlicna atmosfeta, super profa.
pitala nas je jel smo ucili iz clanaka, onda ko je odg da je, rekla mu je da kaze nesto. pitala je dalje predsjednicni sustav, francusku, kohabitaciju. veze se sa jednog pitanja na drugo

MAJALENA

Također, bila kod prof. Kostadinov, nažalost ni kolegica ni ja nismo prošle.
Pitanja: Odgovornost vlade, pralametarizam, predsjednički sustav, veto prema Kongresu.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks