AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativni politički sustavi

Leila

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel ima netko "B. Smerdel, Đ. Gardašević, urednici: -Izgradnja demokratskih > institucija RH, HUUP, Zagreb 2011. Parlamentarni sustav str. 281-316"
to je jedini dio koji nema u skripti, očito je novi ove godine...a nema ga na internetu, pa ako ga netko ima bila bih zahvalna da mi ga pošalje :) pozz

filmar

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
nema ni tu..svejedno hvala na trudu kolega :)
Pa mora biti. Kad se otvori blog "O tempora, o mores" klikneš na "PARLAMENTARNI SUSTAV I STABILNOST HRVATSKOG USTAVA" i otvori se dokument. Druga opcija je na stranici katedre (gore navedeni link). Dokument pod I. komparativni pol sist 2015 (3)
Ja sam samo pročitao.

Leila

Pa mora biti. Kad se otvori blog "O tempora, o mores" klikneš na "PARLAMENTARNI SUSTAV I STABILNOST HRVATSKOG USTAVA" i otvori se dokument. Druga opcija je na stranici katedre (gore navedeni link). Dokument pod I. komparativni pol sist 2015 (3)
Ja sam samo pročitao.
kolegica mi je poslala u PDFu, tako da sam u međuvremenu nabavila..tnx :)

Valentina8

jel mi može netko objasnit laički D'Hondtov sustav? ja ne znam, al meni to uopće ne ide u glavu šta piše u knjizi.. ako se to može objasnit uopće jednostavnije, možda neki praktični primjer.. bila bih zahvalna, tnx. :)

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel su ovo poglavlja iz knjige kaj je smerdel stavio na katedru:

"a KOMPARATIVNI LITERATURA 15 [13,57 KiB]
Objavljeno: Branko Smerdel ( 07.04.2015. u 11:57 )
ustrojstvo i odgovornost vlasti (6)

SPLIT 25 4 [190 KiB]
Objavljeno: Branko Smerdel ( 01.05.2015. u 11:34 )

CRNIĆ LIBER 28 12 final [271,5 KiB]
Objavljeno: Branko Smerdel ( 01.05.2015. u 11:32 )

ministarska odgovornost informator 28 iii [110 KiB]
Objavljeno: Branko Smerdel ( 01.05.2015. u 11:31 )

2011 EU institucije [219,5 KiB]
Objavljeno: Branko Smerdel ( 01.05.2015. u 11:30 )

(1) parlamentarna odgovornost HAZU 2012 [233 KiB]
Objavljeno: Branko Smerdel ( 01.05.2015. u 11:29 )

A 1 INFORMATOR 2015 [72,5 KiB]
Objavljeno: Branko Smerdel ( 01.05.2015. u 11:26 )"?

to je skroz na kraju

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Danas smo kod prof. Jelušića svi prošli, bilo nas je oko 20-ak.
Pitanja: konstitucionalizam, vladavina prava, razvoj ustavnosti u svijetu, zastupnički imunitet, dominacija izvršne vlasti.

Tajanasch

I jos: vrste parlamentarnih sustava (4 ih je, oni iz skripte, plus jos dvostranacki i visestranacki) i njihov povijesni razvoj (?!?) ...tako da, skripta je dovoljna, ali nije bas sve u njoj.

Siarisa

moja pitanja: bikameralizam i vrste (simetrični i asimetrični- toga nije bilo u skripti), te što je radio tj. koje odluke je donosio Županijski dom. tako da skripta je dobra, ali bilo bi dobro da si je nadopunite sa knjigom.

Leila

pitanja u mojoj skupini...4 nas je bilo: izborni sustavi, konstitucionalizam, neposredna demokracija: referendum, razvoj ustavnosti u svijetu...sve skripta dakle...prof super, pusti da pričamo i onda možda postavi neko podpitanje... 1 pitanje, ocjena 4...sve pohvale :D

maria

drage kolege, jel bi mi netko molim vas mogao poslati skripticu na mail, bila bih jako zahvalna, pa da i ja riješim ovaj ispit :) naravno, ukoliko je skripta dovoljna :S

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks