AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativni politički sustavi

gabriel

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo svježih dojmova kod.prof.Kostadinov: 1.impeachment
2. Konfederacija i federacija, pravni izvori
Dala bi vecu ocjenu da me se sjeća sa predavanja :rolleyes: Jako joj smeta ako nisi prisustvovao predavanjima, makar zivis i radis u drugom gradu, imala si komplikacije u trudnoci, rodiljni dopust i sl. No, sve u svemu, ok profa pita ugl ovo kaj je navedeno na forumu do sada.
Ako netko treba, poklanjam literaturu!
Možeš meni poslati literaturu na e-mail: [email protected]

reina2512

Jel bio tko na ovom roku? Kako je bilo?
Ispit je bio kod prof Kostadinov u cetvrtak 30.1. u 15h. Usla sam odmah prva, profesorica je pocela cak i prije termina, odnosno u 14:40. Pitala me razvoj federalizma u SAD, Konvenciju iz Filadelfije, impeachment protiv americkog predsjednika, tko ga pokrece, zasto i tko sudi. I to je bilo to. Meni je bila bas korektna, polozila sam i bila gotova za 10 min.

monalisa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ispit je bio kod prof Kostadinov u cetvrtak 30.1. u 15h. Usla sam odmah prva, profesorica je pocela cak i prije termina, odnosno u 14:40. Pitala me razvoj federalizma u SAD, Konvenciju iz Filadelfije, impeachment protiv americkog predsjednika, tko ga pokrece, zasto i tko sudi. I to je bilo to. Meni je bila bas korektna, polozila sam i bila gotova za 10 min.
E super, svaka čast. Koliko si učila za taj ispit?

reina2512

E super, svaka čast. Koliko si učila za taj ispit?
Hvala. Ucila sam jedno 2 tjedna nakon dolaska s posla po 2-3 sata, vikendom malo vise. Mozda bi nekom trebalo i manje vremena, ali nakon posla sive stanice manje suradjuju. :)

pepa95

Jel bio tko na ovom roku? Kako je bilo?
bila sam i ja na ovom roku, isto sam bila sama jer je sve cure vec ispitala.. jako korektna, bila je dobre volje, pitala me impachment, razlika izmedu federalizma i konfederacije i to je to i cetvorka u index. Ucila sam tjedan dana, kombinacija knjige i skripte

Maja69

Danas kod Gardasevica: izvori britanskog prava, common law, ustavna konvencija koja je britanska, realna unija i primjer, koja su nacela prema bijeloj knjizi, objasniti nac supsidijarnosti, kolegicu je pitao polupredsjednicki sustav, usporediti s parlamentarnim oko supotpisa koja je razlika, koji je primjer kod nas u ustavu za supotpis, konvencija u Philadelphiji. Sve u svemu normalniji od Kostadinov, postavi par pitanja, navodi na odgovor, dok ova rusi na samo jednom pitanju.

Posljednje uređivanje:

Irena M.

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja danas kod Gardasevica:nacelo proporcionalnosti, ustavnost Francuske, sustav vlasti u SAD-u. Bio je stvarno dobar, navodi te ak negdje fulas. Sve 4 kaj smo bile smo prosle.

MarinaM

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
2 su kolokvija, prvi je najvjv 24.3. i bit ce poglavlja 2. i 5. iz knjige B.Smerdela - Ustavno uredenje europ.Hrvatske, a za drugi kolokvij su poglavlja 7. i 8.

monalisa

Kolokvij je novina? Prošle godine na predavanjima su rekli da nema kolokvija iz ovog predmeta. Jel znate da li se i usmeno odgovara ako se položi i kolokvij ili je samo upis ocjene? i da mogu li i izvanredni?

josipajj

Kolokvij je novina? Prošle godine na predavanjima su rekli da nema kolokvija iz ovog predmeta. Jel znate da li se i usmeno odgovara ako se položi i kolokvij ili je samo upis ocjene? i da mogu li i izvanredni?
Upis ocjene. Nisu ništa rekli za izvanredne. :/

monalisa

Na predavanju danas za izvanredne bila je vanjska suradnica Sandra Marković. Ona nije imala pojma o ispitu, nezna jel možemo mi izvanredni, nezna jel je pismeni jel usmeni. A ja išla na predavanje prvenstveno zbog toga da čujem te informacije. Nit smo se potpisivali. Ona je tu samo jer je mjenjala prof Podolnjaka. A nitko je nije uputio o tim informacijama. Tako da najvjerojatnije izvanredni ne mogu na kolokvije jer nije bilo ni potpisa. Poslala sam mail jučer prof Kostadinov ali nema odgovora.

Merienn79

I ja sam radi tih informacija išla a na kraju ništa nismo saznali. Poslati ću i ja mail profesorici, iako mi se čini po svemu da ništa od kolokvija za nas :-(

monalisa

I meni se tako čini, jer da je bilo namjere da i mi pišemo kolokvij dala bi predavačici uputu o tome, ako ništa drugo bar da se potpišemo. Tako da mislim da ništa od toga. Šteta jer je lakše kad nema usmenog ako se prođe prek kolokvija.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks