Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Svaka cast!!!Slazem se sa svime sto si rekla!Već sam pomalo ogorčena, pa moram to podijeliti s vama... Ako ja plaćam studij, što uključuje - predavanja, tj. Vrijeme profesora - mogućnost odlaska na konzultacije - usluge gospođa u referadi - organiziranje ispita, pismenih i usmenih - korištenje prostorija fakulteta... Ukratko sve što se na fakultetu radi za mene plaćam si sama... Pa ako smo izašli iz socijalističkog režima i živimo u doba kapitalizma, tržišnog gospodarstva itd. ZaŠto ja za svoj novac dobim - 5 x 4-5h predavanja po predmetu - znači 5 popodnevnih termina u cijeloj godini od profesorova vremena - skoro nikakvu mogućnost odlaska na konzultacija s obzirom na vrijeme njihova održavanja - radno vrijeme referade jedan jedini dan popodne i to od 15 do 16, pa tko to stigne, i što ako datum prijave pada na srijedu ili četvrtak??? - ono najgore je to da sam uplatom Školarine kupila mogućnost izlaska na ispite pa neka mi netko objasni kako da ja mogu izaći na ispit u 9 h, ako radim od 8 do 16... Kapitalizam na hrvatski... Izvadak iz natječaja... U akademskoj 2008/09. Godini upravni odjel će upisati 80 redovitih studenata, 160 redovitih studenata za osobne potrebe, 200 izvanrednih studenata i 3 strana državljana koji sami plaćaju svoj studij. Znači 80 im plati država 160 ih plati samo zajedno s osiguranjem itd. 200 ih plati samo 3 plaćaju sami tko je ovdje lud... Što to ja plaćam???
Ja sam ti platila godinu 3.300,00 kn, plus upis 300,00 kn. Znači 3.600,00 kn.jel zna netko tocno koliko ove godine iznosi skolarina za izvanredne?! ja se nadam da je i dalje 3.300 kn.
Za one koji su prva generacija razlike po bolonji (kao ja) tj. oni koji su upisali razliku u 2mj.2007g. kao izvanredni studenti vjerojatno se mogu nadati da imamo pravo studirati do 2mj.2009g. kada bi nam istekle te dvije godine, a eventualnu razliku nepoloženih ispita i diplomski trebat ćemo platiti prema postojećim ECTS bodovima. Usput, pitanje da li na našem studiju bod još uvijek iznosi 80 kn-a? Naime, prošli tjedan je Mirjana Klanac na moje uši zvala prof.Marčetić i pitala je za rok do kojeg imamo pravo studirati i objasnila joj cijelu situaciju. Prof.Marčetić je rekla da se još treba dogovoriti s Koprićem, ali da će vjerojatno donijeti zajednički odluku za sve studente koji su upisali razliku kao prva generacija da s obzirom na uplaćeni novac imamo pravo studirati do kraja 2mj.2009g., kako ne bi svatko od studenata treba pisati zasebno zamolbu za produženjem (što je po mom skromnom mišljenju jedino logično i pravedno). Danas sam zvao prof.Marčetić i to mi je potvrdila. Rekla je da čeka zamolbu od jedne studentice koja to piše u ime svih studenata i kada je dobije da će udovoljiti tom zahtjevu:happy:. Jedino mi nije jasno tko je bio tako dobar da piše taj dopis tj.zamolbu u ime svih nas???:shocked: Neka se dobra dušica javi!!!I ja sam u istoj situaciji kao i ti. Prošli tjedan sam bila u referadi gdje mi je ona žena koja je kod Mirjane u sobi rekla da konačna odluka još nije donesena jer da navodno još na fakultetu nema dekana niti pročelnice te da tek kad se oni vrate da će donijeti odluku do kada vrijede prava nama koji smo 2007. upisali razliku ispita po bologni. Nadam se da će to biti do kraja 2 mjeseca slijedeće godine jer bi jedino to bilo logično. Ako ćete ići na razgovor kod pročelnice javite pa ću se pridružiti.
bok ljudi.. evo unaprijed se ispričavam ako su koja od ovih pitanja već postavljena u ranijim postovima.. naime, ove godine sam upisala vanredno upravno pravo.. zanima me mogu li ja polagati ispite kad želim i po kojem redu želim, znači počevši od 10. mjeseca, tj. kad će biti rokovi? Moram li odlaziti na predavanja ili nije nužno?
I da, gdje nabavljam knjige? Može li se za ispit učiti samo iz ovih skripta sa interneta ili baš iz knjiga i zakona?
Mogu li se te knjige dati fotokopirati tamo u knjižari pravnog fakulteta, te kolko košta?
Unaprijed zahvaljujem na pomoći, naime ne poznam nikog tko tamo studira i stvarno ne znam ništa..
Puno hvala...
Za one koji su prva generacija razlike po bolonji (kao ja) tj. oni koji su upisali razliku u 2mj.2007g. kao izvanredni studenti vjerojatno se mogu nadati da imamo pravo studirati do 2mj.2009g. kada bi nam istekle te dvije godine, a eventualnu razliku nepoloženih ispita i diplomski trebat ćemo platiti prema postojećim ECTS bodovima. Usput, pitanje da li na našem studiju bod još uvijek iznosi 80 kn-a? Naime, prošli tjedan je Mirjana Klanac na moje uši zvala prof.Marčetić i pitala je za rok do kojeg imamo pravo studirati i objasnila joj cijelu situaciju. Prof.Marčetić je rekla da se još treba dogovoriti s Koprićem, ali da će vjerojatno donijeti zajednički odluku za sve studente koji su upisali razliku kao prva generacija da s obzirom na uplaćeni novac imamo pravo studirati do kraja 2mj.2009g., kako ne bi svatko od studenata treba pisati zasebno zamolbu za produženjem (što je po mom skromnom mišljenju jedino logično i pravedno). Danas sam zvao prof.Marčetić i to mi je potvrdila. Rekla je da čeka zamolbu od jedne studentice koja to piše u ime svih studenata i kada je dobije da će udovoljiti tom zahtjevu:happy:. Jedino mi nije jasno tko je bio tako dobar da piše taj dopis tj.zamolbu u ime svih nas???:shocked: Neka se dobra dušica javi!!!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.