AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: II. godina

dea

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molim vas pomoć...naime izvaredni student sam...što znaći da imam samo usmeni? kaje lekcije trebam znat? i di mogu nabavit lekcije (na engleskom) ne prijevod

enna

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
molim vas pomoć...naime izvaredni student sam...što znaći da imam samo usmeni? kaje lekcije trebam znat? i di mogu nabavit lekcije (na engleskom) ne prijevod
izvanredni samo usmeni imaju,a lekcije i pitanja imaš tu,samo prolistaj..

Tinchy1808

ovako jel mi može netko potvrdit: pismeni se sastoji od: umetanje riječi u tekst, stavljanje u određeno vrijeme(ali sad koja vremena točno trebamo znat), prijevod nekog teksta iz knjige i dobijemo definiciju i moramo pogodit o kojoj se riječi radi. A usmeni: pita nas onih 30 pitanja, čitanje i prepričavanje tekstova iz knjige. I jel moramo znati one prezentacie?

blabla

ovako jel mi može netko potvrdit: pismeni se sastoji od: umetanje riječi u tekst, stavljanje u određeno vrijeme(ali sad koja vremena točno trebamo znat), prijevod nekog teksta iz knjige i dobijemo definiciju i moramo pogodit o kojoj se riječi radi. A usmeni: pita nas onih 30 pitanja, čitanje i prepričavanje tekstova iz knjige. I jel moramo znati one prezentacie?
dakle, pismeni dio ispita:

1. zadatak: vremena (sva, pasiv/aktiv s tim da je naglašeno gdje ide pasiv, a gdje aktiv)
2. nadopunjavanje (riječi su ponuđene)
3. definicije (to su većinom riječi iz knjige, nema ponuđenih riječi)
4. prijevod ulomka (isto iz knjige)

usmeni: (kod prof. Sočanac)-ispituje po onim pitanjima- ništa teško, pomaže...(čak mislim da kod nje ni nema čitanja, prijevoda, prepričavanja, ali kod Javornik mislim da ima)

ps.prezentacije su tu da bi lakše shvatili gradivo, ali se konkretno ne trebaju znati.

enna

bok kolege, da li zna netko da li trebamo učit lekcije 30 i 31 ???
bila bih jako zahvalna da mi netko odgovori... :happy:

mateja19

ljudii sta vise pita, lekcije iz knjige ili onu skriptu od 7-13 lekcije ?
i mene ovo zanima.jel one lekcije od 7 do 12 su malo teže.treba li o njima znati pričati tj.postavlja li pitanja iz tih lekcija ili samo iz onih brak,razvod...

molim vas odgovor

Marinica

molim vas može li mi netko nabrojati nazive lekcija koje sve moramo znati
iz knjige trebaš lekcije 22,23,24,27,29,32,33,34,35 a iz skripte od 7 lekcije do 13

i mene ovo zanima.jel one lekcije od 7 do 12 su malo teže.treba li o njima znati pričati tj.postavlja li pitanja iz tih lekcija ili samo iz onih brak,razvod...

molim vas odgovor
pita ali jako rijetko i jako malo pitanja
imaš sva pitanja tu na ovoj temi pa malo potrži

mateja19

u skriptarnici di su tekstovi iz knjige,fale neke lekcije a to su 27,34,35 a ovih 30-ak pitanja koja su na forumu sadrže dosta grešaka pa imajte to na umu ako ćete ih učiti napamet.dosta riječi je krivo napisano.

Marinica

ovdje me nije strah nego sram odgovarati
ako te sram zbog toga što možda slabije znaš engleski, nema te zašto biti sram jer profesorica sočanec je super i ima razmuijevanja da ne znaju svi jednako engleski. zato se ti rađe dobro pripremi i ako profesorica vidi da si se potrudila proći ćeš.

marty1711

Lijep pozdrav svima!!! Evo friško vam se pridružujem na drugoj godini... :)
Imam samo jedno pitance... Da li su ovo lekcije koje moraju izvanredni naučit za ispit?? Hvala!

UNIT 7 – Toward A European Administrative Space,
UNIT 8 – European Administrative Law Principles,
UNIT 9 – Administrative Doctrines –
From the New Public Management to Good Governance,
UNIT 10 – Basic Goals of Public Administration Reform in Croatia,
UNIT 11 – The E-government Imperative,
UNIT 12 – E-government, information and communicaton technology, and public value,
UNIT 13 – Recommendations for Modernisation of the Croatian Public Administration

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
dal možda kojim slučajem ima koja lekcija ( od ovih koje trebamo znati ) da ju prof. nikad nije pitala :) :)

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Meni više ništa nije jasno, znam da sam dosadna ali... jedni kažu da izvanredni trebaju naučit 7 lekcija iz knjige (btw pojma nemam koje) drugi kažu da su to 7 lekcija iz skripte, treći kažu lekcije iz knjige plus neke dodatne... I sad više niš neznam a u pon. mi je ispit.
Jel mi može netko molim vas tko je to položio a da je izvanredni napisati šta točno moram naučit i koji su naslovi tih lekcija. Molim vas.
i mene zanima ovo. ja učim zasad lekcije iz knjige engleski za pravnike ... pa ako stignem ću i one lekcije 7-13...

archi

Evo samo da pohvalim profesoricu Sočanec, jer osim što ne pita ništa teško baš je jako ugodna osoba... Nikad nisam bila na opuštenijem ispitu.. Ako se ne možeš sjetiti neke riječi ili zablokiraš, ona te podsjeti.. Ne traži baš 100%-tnu točnost izgovora i gramatike, već samo da joj svojim riječima odgovoriš na postavljeno pitanje (sva su pitanja bila s foruma...).

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks