AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: I. godina

anna1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
usmeni je uvijek,bez obzira na pismeni,ako si pala pismeni daje ti sansu na umenom.

kanmaja

SVI GOVORE DA JE ENGLESKI LAGAN, POČELA SAM ČITATI ONE TEKSTOVE, JA 50 % TOGA NE RAZUMIJEM, SVE PRAVNE RIJEČI KOJE TREBA NAUČITI DA BI IŠTA RAZUMIJELA, A IMA IH PUN KUFER...jaooo si ga meni...NA KOJU STE FORU SVI PROŠLI??? :/

Da_da

SVI GOVORE DA JE ENGLESKI LAGAN, POČELA SAM ČITATI ONE TEKSTOVE, JA 50 % TOGA NE RAZUMIJEM, SVE PRAVNE RIJEČI KOJE TREBA NAUČITI DA BI IŠTA RAZUMIJELA, A IMA IH PUN KUFER...jaooo si ga meni...NA KOJU STE FORU SVI PROŠLI??? :/
dali si isla na predavanja??mi smo profu izmaltretiraliii s pravnim rijecima i sta sto znaci..ja sam prosla prek prezentacije..u 6 mj samo po ocjenu i to je to,al ako si isla na predavanja pregledaj biljeznicu ako si zapisivala rijeci:wink5:

kikili

molim vas za malu pomoć,svi mi različito govore,svatko ima neku svoju priču,i na forumu i ovako kad ljude pričam...pisala sam kolkvij i dobila 4,sad sam prijavljena za sutra...šta me očekuje,pismeni ili usmeni?prvi ili drugi semestar gradiva?drugi sam kolko tolko naučila...

kanmaja,eng je sutra u 10,ali ni ja neznam di smo ni niš drugo...

Animamundi

molim vas za malu pomoć,svi mi različito govore,svatko ima neku svoju priču,i na forumu i ovako kad ljude pričam...pisala sam kolkvij i dobila 4,sad sam prijavljena za sutra...šta me očekuje,pismeni ili usmeni?prvi ili drugi semestar gradiva?drugi sam kolko tolko naučila...

kanmaja,eng je sutra u 10,ali ni ja neznam di smo ni niš drugo...
i ja sam vec prosao preko kolokvija, tako da sutra trebam odoci sutra odgovarati 2. semestar, ako netko ima problema sa prijevodom, neka tu u skriptarnici vidi novu skriptu, ima tih 6 tekstova i prijevod...
a to ce sve biti u dovrani 4

bee happy

kako izgleda pismeni ispit i da li ga pišu i izvanredni studenti ? hvala, svima sretno :)

I jer usmeni isti dan kada i pismeni? malo mi to nije jasno .. :) hvala :)

i još samo jedno pitanje koje lekcije treba znat za pismeni ? puuunoo hvala :)

Maja69

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
na pismenom su one lekcije iz knjige koje trebamo, a na usmenom onih dodatnih 6 lekcija, a sad.. nije ni meni jasno dal sutra imamo i usmeni al mislim da imamo kad smo na popisu za usmeni sutra

bee happy

piše u ranijem postu da je usmeni uvijek bez obzira na pismeni dan dva poslije pismenog i da ako ne prođeš pismeni daje šansu na usmenom, ali mene je konkretno zanimalo koje lekcije iz knjige točno trebaju bolonjci ?

maja 69, ipak hvala mislim da su 1, 2, 3, 8, 12, 13, 14, 15, 16, 18 al nisam ziher , a piše u ranijim postovima i kak pismeni izgleda tj. koja su tri tipa zadatka na pismenom :) sretno ! :)

DA LI IZVANREDNI IMAJU SAMO USMENI ILI? hvala :)

moram polagat razliku jer se to odnosi na one lekcije iz drugog semestra, ili treba jos nesto puno hvala, izvanredni sam student pa mi forum puno pomaze, `sretno svima.

kanmaja

Ja nisam prošla, napisala je oni koji nisu prošli ako žele da dođu pogledati ispit, da sam bliže išla bi, a ovako mi se nejde...Zanima me nešto, tu na forumu su svi pisali da bez obzira ako se ne prođe na pismenom da daje šansu na usmenom!!! Zašto sad onda ne da, ne kužimmm???

bee happy

pa da si došla pogledati ispit, vjerojatno bi ti dala šansu...

odgovarala sam samo dodatne lekcije ( onih 6) kod Javornik-Čubrić, pitala me Civil service in GB & Local government in GB .. Samo treba reć kaj znaš o tome .. 4 sam dobila, oko 10 minuta ispituje. Sretno svima :tongue2:

Kalnik

zato sto je ocito uvela neki svoj novi rezim,mislim ovo danas odgovaranje je bila ludnica,ljudi su padali jedan za drugim,jel fakat nisu znali ili je poostrila kriterije nebih znala...

lola

Prošla sam ali ono jedva. Moj savjet kad idete kod ove profesorice prijevodi vam netrebaju , naučite par suvislih rečenica o svakom tekstu(naravno na engleskon) i sigurno prolazite. Prijevod vam treba jedino na pismenom ispitu za par ponuđenih riječi.

lola

Jesi li išla na uvid da vidiš u čemu griješiš? Dovoljno za dvojku ti je da iz svakog zadatka imaš barm nešto točno. Ono umetanje riječi u tekst je lagano(tekst si prevedi pa će ti biti lakše), članove umetni po nekoj logici izgovora, prijevod riječi možeš pogledati na njihovim prezentacijama (vjerujem da ćeš koju upamtiti), a ono nastavljanje rečenice to već ovisi koliko si zapamtila iz lekcija. Želim ti puno sreće sljedeći put.

suzzza

ovako...da vam kažem ja svoj dojam...na zadnjem ovom sad usmenom...žena je rušila...mada ovdje piše da ne ruši...i to onak i s 3 iz pismenog, ali ako si prošao pismeni u 9. moraš samo na usmeni...
nije teško sve u svemu...dovoljno je od onih 6 tekstova znati barem po 3-4 rečenice i sigurno neće rušiti...
bila je jedna cura kojoj stvarno ne ide engleski...i bila je skroz korektna prema njoj poslala ju je da nauči 3 rečenice kaže joj ih...i dala joj 2 :D inače jako je draga profesorica..i fer i korektna...a i na pismenom...mislim da se stvarno može 2 izvuć vrlo lako :D sretno svima u 9. mjesecu

Maja69

jel mi može tko objasnit, prošla sam pismeni sad na zadnjem roku al pala na usmenom i prof Sočanac nam je rekla da trebamo samo na usmeni u 9.mj.. i sad mi nije jasno u 9.mj sam na popisu kod druge prof, dal to ima kakve veze? ili se trebam javiti na dan pismenog njoj :S help

suzzza

jel mi moze netko odgovorit jel na pismenog iz engleskog budu samo lekcije iz knjige a na usmenom pita samo lekcije iz skripte?
ili i na pismenom i na usmenom budu pitanja i iz knjige i iz skripte?
ajme koja sramota da se mucim sa eng vise nego sa naukom!!!
na pismenom su lekcije iz knjige...a na usmenom samo onih 6 lekcija iz skripte...znači za pismeni te lekcije ne moraš učit...a uostalom, pismeni ti je sastavljen od 4 zadatka...1. trebaš ubacit glagole iz zagrada a ili the, 2. 8 riječi na engleskom prevest na hrvatski, 3. ponuđene riječi ubacit u tekst da bude smislen...i samo 4. zadatak ti obuhvaća tekstove iz knjige imaš 4 započete rečenice na engleskom i ti trebaš napisat u principu definicije...to je to...ispit nije težak, ne brini :) a usmeni također naučiš par rečenica iz svakog od tih 6 tekstova i nećeš sigurno pasti :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks