AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: I. godina

Paris

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ejjj... dali je netko bio na roku u 6mj, a da se sjeca zadnjeg zadatka??? bila je definicija common law iii jos neke tri paaaa ak se neko sjeca ajde plisss nek natipka :) ...

rlmadrid15

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
može mi neko napisati dojmove sa današnjeg pismenog?kako je bilo?
bilo nas je 18 od skoro 80 prijavljenih i rekla je da dodemo svi sutra na usmeni i da ce nam malo popustit zbog nase hrabrosti! :D

rijeci za prevesti su bile: constituency, claimant, treason, common law, levying taxes, the rule of law, inalienable sovereignty

staviti rijeci u tekst je bio odlomak iz teksta legal aid

a zadnje definicija common law, nesto za public law, tri grane vlasti u Americi su... primjeri pravne snage predsjednika Amerike (u tom smislu) i nesto za Britaniju... ne sjecam se vise stvarno

leksi1802

jel ste na pismenom mogli šta prepisat i kako je bilo danas na usmenom (inace mi eng nije jeca strana pa su mi sve informacije dobro dosle)

Paris

Što se tiče pismenog, došlo nas je malo pa nije bilo baš idealno za prepisivanje. Moglo se, ali ako nisi baš neki majstor u prepisivanju..neznam..Što se tiče usmenog, profesorica je jaako draga, simpatična, dobra. Ima razumijevanja i mislim da rijetko tko ima tremu kada dođe pred nju. Ako netko nije znao, čak ga je poslala da si još na petnaest minuta ponovi. Ma svaka čast... I nije problem da joj kažeš da imaš problem s engleskim jer je jako tolerantna. Nadam se da sam pomogla...

marionette

jel na usmenom ona kaže naslov pa ti o tome pricas...ili
da kaže naslov i ti pričaš što znaš o tome. kolko sam primjetila na usmenom pita dodatne lekcije. a ako ti engl nije jača strana, moja preporuka je da podcrtaš par najbitnijih rečenica njih naučiš i prolaziš.

UrbanNinja

Pozdrav!
Jel netko zna da li se polaze kakva razlika iz eng. ako imam polozeni ispit na pravnom faxu? Polagao sam kod prof Javornik

Mike7

Pozdrav!
Jel netko zna da li se polaze kakva razlika iz eng. ako imam polozeni ispit na pravnom faxu? Polagao sam kod prof Javornik
Polažeš onih 7 dodatnih lekcija. Samo je usmeni koliko ja znam.

marionette

ako padnem pismeni bez obzira na to idem na usmeni ili je to dezinformacija
sad na zadnjem roku (8.9 je bio ispit) rekla je da svi dođemo idući dan na usmeni jer ne stigne ispraviti ispite, tak da smo svi odgovarali. kak je bilo prije neznam :/

Mike7

Ali to je samo za one koji su se prebacili s prava i imaju položeni engleski.
Oni imaju samo usmeni i polažu 7 dodatnih lekcija.
Svi ostali pišu pismeni pa ako prođu imaju usmeni...Sve kao i inače.

Mike7

Kada je usmeni? Ja moram položiti samo razliku pa nisam bio na pismenom... hvala
Najbolje je za one koji polažu razliku da se jave profesorici mailom ili odu na konzultacije pa se dogovore kad će odgovarati.
Ali probajte sutra proci pa joj recite da morate samo razliku polagati.
Ja sam joj se prethodno javio.
I uzmite indeks s prava da možete dokazat da ste položili engleski.

mateja19

Mike7 , ti onda sutra odgovaraš ili? da li se razlika polaže normalno na roku ili se može dogovoriti drugi termin.jer ja nisam stigla naučiti za sutra...pa me zanima...

Mike7

Mike7 , ti onda sutra odgovaraš ili? da li se razlika polaže normalno na roku ili se može dogovoriti drugi termin.jer ja nisam stigla naučiti za sutra...pa me zanima...
Ja sam danas odgovarao i položio. Prošli petak sam poslao profesorici mail i rekla mi je da dođem danas u 11:00. Uglavnom, pošaljite joj što prije mail jer pretpostavljam da se treba odgovarati u roku koji je i propisan.Znači 20.-24.9.Probaj ju zamoliti da te stavi recimo u srijedu kad već za sutra nisi spremna. Možda ti izađe u susret (ne mogu garantirat, iako je bila jako susretljiva). Znači, javi joj se što prije.

mateja19

čestitam! što te pitala ,kako... ako imaš možda na kompu sažetak toga što si učio pošalji mi na mail,ako ne MOOLIM nekog tko će se sutra riješiti engleskog da mi pošalje na mail,uopće ne znam koliko bi toga trebala izvući iz teksta i neki su dosta zahtjevni-kao 2 i 5 tekst.tu ima dosta toga.

Mike7

čestitam! što te pitala ,kako... ako imaš možda na kompu sažetak toga što si učio pošalji mi na mail,ako ne MOOLIM nekog tko će se sutra riješiti engleskog da mi pošalje na mail,uopće ne znam koliko bi toga trebala izvući iz teksta i neki su dosta zahtjevni-kao 2 i 5 tekst.tu ima dosta toga.
Nemam sažetaka.
Ja sam učio svih 7 lekcija kako su napisani.
Ali sam neke stvari svojim riječima naučio.
Pitala me The system of local and regional self-government in Croatia? i Local goverment in Britain?

saga

Evo malo dojmova sa ispita.
Prof. Javornik, da je bolja ne bi valjalo.
Stvarno je i više nego fer i korektna.

Svi koji će te na ispit naučite najviše onih 6 lekcija iz skripte, sve kaj trebate je reći 2 suvisle rečenice iz lekcije koju vas pita.
Oni koji nisu niš znali poslala ih je van na 15 minuta da si ponove malo, tak da samo bez straha.

Ma stvarno same pohvale.

tinah

molim da mi netko napise po naslovu jer imam stariju knjigu kojih je to 6 ili 7 lekcija razlike kad se prelazi s prava na upravu?

hawk

jel mi moze netko molim vas reci koje se lekcije moraju odgovarat na ispitu koje su lekcije potrebne iz knjige english for lawyers??
znam da treba i nekih posebnih sedam lekcija ucit, al ne znam di su mi te lekcije, pa ako netko moze pomoci kako i na koji nacin mogu doci do tih dodatnih lekcija bio bih jaaaako zahvalan:laughing:

anamarija5

jel mi moze netko molim vas reci koje se lekcije moraju odgovarat na ispitu koje su lekcije potrebne iz knjige english for lawyers??
znam da treba i nekih posebnih sedam lekcija ucit, al ne znam di su mi te lekcije, pa ako netko moze pomoci kako i na koji nacin mogu doci do tih dodatnih lekcija bio bih jaaaako zahvalan:laughing:
literatura je Vićan, Pavić, Smerdel - Engleski za pravnike zg 2005.g i treba znati poglavlja 1, 2, 3, 8, 12, 13, 14, 15 i 16
i dodatne lekcije - Vićan - English for Public Administration Study, poglavlja od 1 do 6 (ne znam kako se sve mogu nabaviti te dodatne lekcije ali ja sam si ih nabavila u fotokopiraoni u masarikovoj)

molim da mi netko napise po naslovu jer imam stariju knjigu kojih je to 6 ili 7 lekcija razlike kad se prelazi s prava na upravu?
ako se ne varam to ti nije iz knjige nego ovih 6 dodatnih lekcija -> Vićan - English for Public Administration Study, poglavlja od 1 do 6

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks