AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Engleski jezik: I. godina

david88

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ovak...mene zanima, ako se nismo potpisali za ovaj predrok...dal nam onda na usmenom koji je od 14-18 vrijedi onaj kolokvij kaj smo ga prošli...
Ako ne, onda što trebamo sve naučiti za taj rok???

hvala

e, ja sam joj poslala mail za sebe, jer isto nisam bila dok su se potpisivali, i odgovorila mi je da ne mogu na predrok, jer nisam redovno dolazila na predavanja, eto tako da znas :sad:

a zna netko koja je razlika između običnog roka i predroka?

mrkvica

samo usmeno odgovarate, ali koliko ja znam na usmenom imate obadvije knjige, dok na predroku samo onu drugu odgovaramo tj onih 6 lekcija

david88

samo usmeno odgovarate, ali koliko ja znam na usmenom imate obadvije knjige, dok na predroku samo onu drugu odgovaramo tj onih 6 lekcija
poslao profesorici mail i kaže da se odgovara samo 2. semestar ako smo prošli kolokvij...:laughing: a to je znači samo onih 6 lekcija, jel tako?

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel mi moze neko dat e-mail od prof Javornik??? moram ju pitati par pitanjaca...
Tnx unaprijed!!! :D
[email protected]

da li ispit izgleda kao i kolokvij?
ja ne znam kakav je kolokvij al pismeni kad sam ja pisala u 4.mj je imao 4 vrste zad - jedan gdje treba ubacit glagole i članove u tekst, drugi di treba 8 fraza prevest sa eng na hrv, treći koji je nekakav tekst pa su ti ponuđene riječi i ti ih trebaš ubacit da tekst ima smisla i zadnji zad su bila neka pit na koja treba kratko odgovorit (mislim da je bilo 4pit)..

david88

[email protected]

ja ne znam kakav je kolokvij al pismeni kad sam ja pisala u 4.mj je imao 4 vrste zad - jedan gdje treba ubacit glagole i članove u tekst, drugi di treba 8 fraza prevest sa eng na hrv, treći koji je nekakav tekst pa su ti ponuđene riječi i ti ih trebaš ubacit da tekst ima smisla i zadnji zad su bila neka pit na koja treba kratko odgovorit (mislim da je bilo 4pit)..

da, da...takav je i kolokvij

david88

ljudi.. ako sam prošla kolokvij onaj šta smo pisali.. i nisam izašla na predrok i sad moram na rok, jel moram opet pisat ili odgovarat samo one lekcije iz knjige i onih 6 dodatnih lekcija??
nemoraš pisat, odgovaraš samo onih dodatnih 6 lekcija

david88

jesi stoposto siguran da samo tih 6 trebamo odgovarati??

jel tko zna kad cemo mi to odgovarati?
da..poslao joj mail..ovo mi odgovorila

Ocjena iz prvog dijela vrijedi i na roku, znači odgovarate gradivo 2. semestra.

Pozdrav,

M. Javornik

vjerojatno odgovaramo kada priavimo rok...tako bi trebalo biti

siguran si?
da :)

david88

kaj mi moze neko rec sta spada u gradivo 2. semestra??
--> Unit 1.--> Development of education in public administration
The bologna declaration on the european space for higher education

--> Unit 2.--> The civil service in great britain

--> Unit 3.--> The croatian public administration system

--> Unit 4.--> European charter of local self-government
Charter of fundamental rights of european union

--> Unit 5. --> Local government in britain

--> Unit 6. ---> Local government development in croatia - problems and values

david88

ovako... ja sam pisala kolokvij nakon prvog semestar i prošla...
i na popisu sam za usmeni 14.6, e sad me zanima - odgovaram samo onih 6 lekcija iz drugog semestra, jel?
+ kaj pita na usmenom, čitanje, prijevod i ??
odgovaraš samo 6 dodatnih lekcija, a pita te prepričavanje...kaže ti naslov i ti pričaš o tome...nemam iskustav ali kolege mi tako pričali :laughing:

david88

zanima me da li za usmeni trebamo spremiti i aditional reading tekstove? tj. da li iz tih unita(1-6) pita samo "osnovne tekstove" ili moramo i one aditional reading,koji se nalaze u sklopu svakog unita, naučiti? hvala unaprijed :happy:
evo ovako...našao sam odgovor šta treba učit u starom postu kopirat ću ga pa se nadam da ćeš se snaći:wink5:

--->pitanje našeg kolege:

trebam malu pomoć...imam skripte koje sma skinula tu na forumu al one obuhvaćaju 7 lekcija...sad me zanima koje lekcije trebamo učit od ovih...bila bih zahvalna!!!

1. Development of education in public administration
2. The bologna declaration on the european space for higher education
3. The civil service in great britain
4. The croatian public administration system
5. European charter of local self-government
6. Charter of fundamental rights of european union
7. Local government in britain

--->odg drugog kolege:

sve te lekcije trebaš znat jer ovo pod br 1 je unit 1 a the bologna declaration.. je dodatni tekst unutar te unit 1 (i to bologna declaration često pita).. zatim ovo pod br 3 ti je unit 2, the croatian public adm.system ti je unit 3
e sad european charter ti je unit 4 i pod to ti spada i ovo što si ti navela pod br 6 (dakle charter of fund.rights in eu union)..
onda imaš još ovo pod br 7 to ti je unit 5 u knjizi i na kraju ti zapravo još fali zadnja lekcija (unit 6 po knjizi) koja ti se zove local government development in croatia - problems and values

Eruanna

jel može netko napisati da li zna što s izvanrednim studentima? jel i mi imamo samo usmeni ili... bila bih jako zahvalna ako mi netko može odgovoriti. ;)

anamarija5

jel može netko napisati da li zna što s izvanrednim studentima? jel i mi imamo samo usmeni ili... bila bih jako zahvalna ako mi netko može odgovoriti. ;)
ja sam isto izvanredni i na prošlom roku sam imala i pismeni i usmeni pa sad bi valjda i dalje trebalo bit tako.. i na predavanjima je rekla da je prvo pismeni pa onda usmeni

Zločesta

mene zanima ovo...ako npr. iz nekog razloga nisam dosla po potpis onda kad je trebalo kod prof. Javornik dal mogu otic sutra na konzultacije po potpis?? tj. da li ce mi ga dati?? s tim da sam kolokvij za prvi semestar polozila...al nisam bila na usmenom za drugi semestar, pa sad moram na ispit, jel tako??

Marinica

mene zanima ovo...ako npr. iz nekog razloga nisam dosla po potpis onda kad je trebalo kod prof. Javornik dal mogu otic sutra na konzultacije po potpis?? tj. da li ce mi ga dati?? s tim da sam kolokvij za prvi semestar polozila...al nisam bila na usmenom za drugi semestar, pa sad moram na ispit, jel tako??
možeš. mislim da će ti dat potpis i da neće bit nikakvih problema.
da moraš na ispit

Melanie

Bakalar
Na današnjem usmenom je nekoliko ljudi palo (šestero ak se ne varam).
Ja sam prošla... Ak si dobro napisao pismeni nije previše gnjavila, u principu je rušila one koji su loše napisali ispit... Nekima je čak rekla da dođu sutra odgovarati.

Melanie

Bakalar
a što je pitala? tj. kako je pitala? dal postavlja pitanja ili smao kaže naslov i ti onda pričaš bez da postavlja podpitanja?
btw koliko vas je bilo otprilike? tako da znam otprilike koliki postatak prolaznosti :happy:

Kaže ti naslov ali postavlja i podpitanja, da vidi dal razumiješ o čem pričaš. ne traži puno, al opet traži da pokažeš neko znanje. mislim da nas je bilo 15-ak na ispitu. ali nisam sigurna.

SuperDuško

Mene je pitala local government in great britain i isto to za Hrvatsku, ništa teško/predetaljno ali treba kolko tolko proć tekstove, bez obzira na ocjenu iz pismenog.

Kalnik

kaj je stvarno rusila ljude na usmenom???kabinet prof,Javornik je na prvom katu,ravno,druga vrata desno,pise na vratima,ma nije neka filozofija naci.

ako sam dobro shvatila,pita usmeno i one koji su pali na pismenom?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks