AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

fakin

Super Moderator
zar ne piše u pravilima za redovne da se plaća 120 kn po bodu predmeta kojeg se upiše preko studomata plus 300 kn upisnina?

jurassic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Je li treba kupovati upisne materijale ili samo sa nepopunjenim indeksom i uplatnicom doći u referadu? Hvala

fakin

Super Moderator
nema veze jel ga upisujes sada ili u ljetnom, moras platit ono sto nisi polozio (barem su meni tako rekli)
ima veze jer ne možeš platiti nešto što ne uspiješ...kako će ovi u referadi znati zašto si ti 120 kn x 7 (bodova) više platio za nauku 2 recimo kad si preko studomata upisao 30 bodova?

mislim, radite što oćete, ali lijepo u pravilima piše da se plaća samo ono što se preko studomata upisuje jer će oni tako provjeravati jeste li dobro i dovoljno platiti...sad ako vi hoćete komplikacije slobodno uplaćujte više...

Je li treba kupovati upisne materijale ili samo sa nepopunjenim indeksom i uplatnicom doći u referadu? Hvala
pročitaj pravila upisa na stranicama fakulteta, sve piše o tome što si ti pitao sad.

TuttiFruti

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ima veze jer ne možeš platiti nešto što ne uspiješ...kako će ovi u referadi znati zašto si ti 120 kn x 7 (bodova) više platio za nauku 2 recimo kad si preko studomata upisao 30 bodova?
a kako ti mislis polagati predmet iz 2. semestra u 11. mj ako ga nisi platio

tina4

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
zar ne piše u pravilima za redovne da se plaća 120 kn po bodu predmeta kojeg se upiše preko studomata plus 300 kn upisnina?
ne ili sam ja corava. mozes kopirati to iz pravila?

fakin

Super Moderator
a kako ti mislis polagati predmet iz 2. semestra u 11. mj ako ga nisi platio
od ove godine važi da ispite iz zimskog semestra moraš položiti do kraja rujna, a ispite iz ljetnog do kraja veljače i onda se obračunava i plaća sve...

ne ili sam ja corava. mozes kopirati to iz pravila?
evo lijepo ti tu piše, sad se upisuju samo predmeti iz zimskih semestara, predmeti iz 1., 3. i 5. semestra, odnosno 7. i 9.

predmete iz parnih semestara upisuješ i plaćaš krajem veljače...

TuttiFruti

od ove godine važi da ispite iz zimskog semestra moraš položiti do kraja rujna, a ispite iz ljetnog do kraja veljače i onda se obračunava i plaća sve...
Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (prema stanju zatečenom na dan 30. rujna 2014. god)

Participacija školarine za redovite studente plaća se u pravilu jednokratno prilikom upisa u zimski semestar akademske godine.

dsvlux

kolega je redovan student, mozda je u tome problem oko ovog nerazumijevanja.
a kad smo kod tvojih tumacenja pravila evo jos nest, istom tom kolegi kazes:

a u vezi toga pravila za redovne kazu: "Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (prema stanju zatečenom na dan 30. rujna 2014. god)", kolega kaze da ima 34 boda sto bi znacilo da si mu i to rekao krivo jer on prema tom pravilu placa samo nepolozenih 26 bodova :)

ne znam dal si ti mozda vanredan pa si zato uvijeren u to sto pricas, ali ako si vanredan onda si u pravu (to sto pricas vrijedi za vanredne), ali moras voditi racuna da ima i redovnih i da pravila nisu ista :)
Ljudi zabunio sam se kad sam napisao po nepoloženom,a trebalo je po ECTS bodu pisati pardon. Meni je iz zimskog semestra ostalo 18 bodova+8 ljetni. Znam da sada upisujem samo zimski semestar i da to plaćam. Samo me zanimalo plaćam li samo to nepoloženo ili i NOVO. Izgleda da se plaća samo nepoloženo. Isprike za nesporazum.

fakin

Super Moderator
Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (prema stanju zatečenom na dan 30. rujna 2014. god)

Participacija školarine za redovite studente plaća se u pravilu jednokratno prilikom upisa u zimski semestar akademske godine.
evo ti: http://www.pravo.unizg.hr/_news/14537/PRAVILA UPISA ZA REDOVITE STUDENTE.pdf

ja govorim o upisu u više godine ti stoji:

Redoviti student u zimskom semestru upisuje prvenstveno predmet/e koje nije položio s prethodne godine zimskog semestra (2-10) i obavezno 30 ECTS bodova zimskog semestra više godine studija.

dsvlux

ne placa se po kolegiju nego po bodu i placas i nove predmete koje upisujes sad i stare koje ponavljas
pardon kolega,zabunio sam se... po bodu se plaća..

Kolega fakin shvatio sam, nepoloženo se plaća. Pozdrav

tina4

mi pricamo o placanju a ne upisivanju
hahahah koji lik... ja se vise necu petljat, nek prica o svojem, ionak je sebe uvjerio da je u pravu :D
da ne shvaca rijeci "PLAĆA JEDNOKRATNO PRILIKOM UPISA U ZIMSKI SEMESTAR" ja ne vjerujem.

fakin ja te samo molim da sad prestanes jer nije u redu prema kolegama da se tu dopisujemo nas troje, ovo nije za dopisivanje i uvjeravanje. i molim te nemoj vise redovne kolege savjetovati oko placanja jer nisi u pravu, samo zbunjujes i siris krive informacije

ti nikako da shvatiš da ne možeš platiti ono što ne upišeš preko studomata jer će sistem otkriti da se ne poklapaju cifre i upisani bodovi :D
koji si ti...aaaaaaaaaa...a kak ce npr. sistem znat da mi ponudi ispit iz ljetnog u 11 mj da ga pollazem, tad ce slucajno otkrit da taj predmet ipak nekim cudom imam od prosle godine, al do tad ni pod milim bogom to nece znat, jel

fakin

Super Moderator
predmete koje ste lani upisali iz zimskog semestra vrijede do 30.9, a oni iz ljetnog vrijede do kraja veljače...samo zato što se sad prelazi na ovaj sistem plaćanja i upisivanja postoji tih pola godine viška, to od iduće godine neće biti...

ako vi to ne možete shvatiti ja vama tu ne mogu pomoći...

ono što ste iz ljetnog semestra lani upisali do vam važi do veljače i ne možete niti vam studomat nudi takve predmete upisivati sad, a čim se postave ispitni rokovi iste te predmete će vam studomat ponuditi za prijaviti za ispite...eto toliko od mene, ko nakon ovoga nije shvatio neće nikada...

TuttiFruti

ti nikako da shvatiš da ne možeš platiti ono što ne upišeš preko studomata jer će sistem otkriti da se ne poklapaju cifre i upisani bodovi :D
a sto cu se raspravljat s tobom, sve lijepo pise(samo treba s razumijevanjem procitat) i jos k tome gđa. Sanja je lijepo rekla. pa ti radi po svom

tina4

predmete koje ste lani upisali iz zimskog semestra vrijede do 30.9, a oni iz ljetnog vrijede do kraja veljače...samo zato što se sad prelazi na ovaj sistem plaćanja i upisivanja postoji tih pola godine viška, to od iduće godine neće biti...

ako vi to ne možete shvatiti ja vama tu ne mogu pomoći...

ono što ste iz ljetnog semestra lani upisali do vam važi do veljače i ne možete niti vam studomat nudi takve predmete upisivati sad, a čim se postave ispitni rokovi iste te predmete će vam studomat ponuditi za prijaviti za ispite...eto toliko od mene, ko nakon ovoga nije shvatio neće nikada...
ti si taj koji ne shvaca i ne fantaziraj. idi sam kod sanje i pitaj ju a onda nam se ljepo javi i reci "kolege niste bili u pravu, ja sam tocno govorio", ako ti sanja rece da si u pravu! ja cu se drage volje ispricat i priznat svoju gresku.
rekoh, dosta o svemu ovome i isto kao sto ni ja vise necu nemoj ni ti savjetovati redovne oko placanja jer ili ja ili ti sirimo krive inf. (doduse za moje je vec 3 studenta reklo da im je sama sanja rekla da se odma placa sve)

tina4

što ću ići pitati kad lijepo sve piše u uputama o upisu koje je ona postavila?
ok nemoj ic pitat jer ljepo pise u uputama, a ja cu ti nakon upisa rec ako nisi bio u pravu, a prilicno sam sigurna da nisi jer znam sve procitat za razliku od tebe :)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks