Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ima veze jer ne možeš platiti nešto što ne uspiješ...kako će ovi u referadi znati zašto si ti 120 kn x 7 (bodova) više platio za nauku 2 recimo kad si preko studomata upisao 30 bodova?nema veze jel ga upisujes sada ili u ljetnom, moras platit ono sto nisi polozio (barem su meni tako rekli)
pročitaj pravila upisa na stranicama fakulteta, sve piše o tome što si ti pitao sad.Je li treba kupovati upisne materijale ili samo sa nepopunjenim indeksom i uplatnicom doći u referadu? Hvala
a kako ti mislis polagati predmet iz 2. semestra u 11. mj ako ga nisi platioima veze jer ne možeš platiti nešto što ne uspiješ...kako će ovi u referadi znati zašto si ti 120 kn x 7 (bodova) više platio za nauku 2 recimo kad si preko studomata upisao 30 bodova?
ne ili sam ja corava. mozes kopirati to iz pravila?zar ne piše u pravilima za redovne da se plaća 120 kn po bodu predmeta kojeg se upiše preko studomata plus 300 kn upisnina?
od ove godine važi da ispite iz zimskog semestra moraš položiti do kraja rujna, a ispite iz ljetnog do kraja veljače i onda se obračunava i plaća sve...a kako ti mislis polagati predmet iz 2. semestra u 11. mj ako ga nisi platio
evo lijepo ti tu piše, sad se upisuju samo predmeti iz zimskih semestara, predmeti iz 1., 3. i 5. semestra, odnosno 7. i 9.ne ili sam ja corava. mozes kopirati to iz pravila?
Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (prema stanju zatečenom na dan 30. rujna 2014. god)od ove godine važi da ispite iz zimskog semestra moraš položiti do kraja rujna, a ispite iz ljetnog do kraja veljače i onda se obračunava i plaća sve...
Ljudi zabunio sam se kad sam napisao po nepoloženom,a trebalo je po ECTS bodu pisati pardon. Meni je iz zimskog semestra ostalo 18 bodova+8 ljetni. Znam da sada upisujem samo zimski semestar i da to plaćam. Samo me zanimalo plaćam li samo to nepoloženo ili i NOVO. Izgleda da se plaća samo nepoloženo. Isprike za nesporazum.kolega je redovan student, mozda je u tome problem oko ovog nerazumijevanja.
a kad smo kod tvojih tumacenja pravila evo jos nest, istom tom kolegi kazes:
a u vezi toga pravila za redovne kazu: "Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (prema stanju zatečenom na dan 30. rujna 2014. god)", kolega kaze da ima 34 boda sto bi znacilo da si mu i to rekao krivo jer on prema tom pravilu placa samo nepolozenih 26 bodova
ne znam dal si ti mozda vanredan pa si zato uvijeren u to sto pricas, ali ako si vanredan onda si u pravu (to sto pricas vrijedi za vanredne), ali moras voditi racuna da ima i redovnih i da pravila nisu ista![]()
evo ti: http://www.pravo.unizg.hr/_news/14537/PRAVILA UPISA ZA REDOVITE STUDENTE.pdfStudenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (prema stanju zatečenom na dan 30. rujna 2014. god)
Participacija školarine za redovite studente plaća se u pravilu jednokratno prilikom upisa u zimski semestar akademske godine.
mi pricamo o placanju a ne upisivanjuevo ti: http://www.pravo.unizg.hr/_news/14537/PRAVILA UPISA ZA REDOVITE STUDENTE.pdf
ja govorim o upisu u više godine ti stoji:
Redoviti student u zimskom semestru upisuje prvenstveno predmet/e koje nije položio s prethodne godine zimskog semestra (2-10) i obavezno 30 ECTS bodova zimskog semestra više godine studija.
pardon kolega,zabunio sam se... po bodu se plaća..ne placa se po kolegiju nego po bodu i placas i nove predmete koje upisujes sad i stare koje ponavljas
ti nikako da shvatiš da ne možeš platiti ono što ne upišeš preko studomata jer će sistem otkriti da se ne poklapaju cifre i upisani bodovimi pricamo o placanju a ne upisivanju
hahahah koji lik... ja se vise necu petljat, nek prica o svojem, ionak je sebe uvjerio da je u pravumi pricamo o placanju a ne upisivanju
koji si ti...aaaaaaaaaa...a kak ce npr. sistem znat da mi ponudi ispit iz ljetnog u 11 mj da ga pollazem, tad ce slucajno otkrit da taj predmet ipak nekim cudom imam od prosle godine, al do tad ni pod milim bogom to nece znat, jelti nikako da shvatiš da ne možeš platiti ono što ne upišeš preko studomata jer će sistem otkriti da se ne poklapaju cifre i upisani bodovi![]()
a sto cu se raspravljat s tobom, sve lijepo pise(samo treba s razumijevanjem procitat) i jos k tome gđa. Sanja je lijepo rekla. pa ti radi po svomti nikako da shvatiš da ne možeš platiti ono što ne upišeš preko studomata jer će sistem otkriti da se ne poklapaju cifre i upisani bodovi![]()
ti si taj koji ne shvaca i ne fantaziraj. idi sam kod sanje i pitaj ju a onda nam se ljepo javi i reci "kolege niste bili u pravu, ja sam tocno govorio", ako ti sanja rece da si u pravu! ja cu se drage volje ispricat i priznat svoju gresku.predmete koje ste lani upisali iz zimskog semestra vrijede do 30.9, a oni iz ljetnog vrijede do kraja veljače...samo zato što se sad prelazi na ovaj sistem plaćanja i upisivanja postoji tih pola godine viška, to od iduće godine neće biti...
ako vi to ne možete shvatiti ja vama tu ne mogu pomoći...
ono što ste iz ljetnog semestra lani upisali do vam važi do veljače i ne možete niti vam studomat nudi takve predmete upisivati sad, a čim se postave ispitni rokovi iste te predmete će vam studomat ponuditi za prijaviti za ispite...eto toliko od mene, ko nakon ovoga nije shvatio neće nikada...
ok nemoj ic pitat jer ljepo pise u uputama, a ja cu ti nakon upisa rec ako nisi bio u pravu, a prilicno sam sigurna da nisi jer znam sve procitat za razliku od tebešto ću ići pitati kad lijepo sve piše u uputama o upisu koje je ona postavila?
Smijat cu se i ja u 10. mjkaže osoba koja će plaćati predmete koje nije upisala :lol:
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.