AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Dolla

Miss Gates
mislim da kolegica misli npr.prijaviti ispit 5.veljače, a netom prije toga otići u referadu po žig :proud:

plaćena je 2.rata u roku, tako da mislim da je to moguće... no kod nas je moguće svašta tako da je najbolje nazvati referadu :laughing:
Zato i kažem :D

veki

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja nemam sad stvarno para, a na ispit planiram ići 21.2.
Prijave za njega su 10.2, pa sam mislila 10.2.uplatiti drugu ratu i prijaviti ispit,
što mislite jel ću moći to tako? kad sam zvala da pitam samo mi je ženska odbrusila da može jedino tako kako piše na internetu!!

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Prijave za njega su 10.2, pa sam mislila 10.2.uplatiti drugu ratu i prijaviti ispit,
što mislite jel ću moći to tako? kad sam zvala da pitam samo mi je ženska odbrusila da može jedino tako kako piše na internetu!!
mislim da je zadnji dan uplate 31.1. do tada moraš uplatiti bez obzira da i nećeš izać na ikakave ispite recimo i do 6 .mj . ...valjda je 31.1.zadnji rok

vibica

iskreno, ne znam dali bi ti to prošlo.
ja sam jučer zvala i pitala dali baš moram donijeti onu potvrdu da sam platila (prije tjedan-dva) do 31.1. ili mogu par dana kasnije kad dolazim prijaviti ispit. njen odgovor je bio da ne, i da je pitanje dali bi bila na tom popisu za ispit, bez obzira što sam platila na vrijeme.

pitala sam i za ovakvu situaciju, ako se ne plati do 31.1. rekla je kao da nas sutra na kraju radnog vremena stavljaju u pasivu (što god to značilo). i da se mora poštivati rok, 31.1. ovo im je prvi put da je odobreno plaćanje u ratama, pa kaže da im je ludnica.

to je sve kaj ja znam

Skeletor

Odakle ti znaš da to ne bi prošlo?Gramzljivi fakulteti će uzeti pare kad god doneseš.Sličnu situaciju i ja imam.Trenutačno nemam novca za drugu ratu i mislim da ću skupiti do kraja tjedna.Planiram platiti drugu ratu kad dolazim prijaviti ispit u veljači.Znači,donesem dokaz o uplati i prijavnicu i obavim što trebam obaviti.Čisto sumnjam da će fakultet odbiti novac.Pazi-novac!Inače,ne znam jeste li vi svjesni situacije oko sebe?Ljudi svakodnevno ostaju bez posla i imaju milijun drugih računa za naplatu.Kad se samo sjetim kako smo prevareni u listopadu iznenadnim uvođenjem školarina.Gadi mi se cijelo sveučilište.Da sam barem prošle akademske godine bio upoznat s mogućim plaćanjem školarine onda bi ovo ljeto negdje radio i zaradio za jednu ratu školarine.Ovako ne bi skupljao i posuđivao novca okolo i hvatao rokove kao da sam dužan kamatarima novac.

Vibica@
Kako će Storjakica znati da si ti izvršila uplatu druge rate ako joj ne doneseš dokaz o tome?Ona ti je rekla da joj moraš dokazati uplatu i onda možeš prijaviti ispit u veljači i očekivati svoje ime na ispitnoj listi.Razumiješ?To što si ti uplatila,ne znači ništa jer oni nemaju dokaz o tome.To znaš ti i tvoji ukućani,ali ne Storjakica.I kakvu to molim te oni "ludnicu" imaju na fakultetu?Koji k... oni uopće rade na tom fakultetu?Doslovno ništa!Mene uopće nije sramota nepoštivati rok jer novca jednostavno nemam i ne mogu ga stvoriti.Mirno spavam jer znam da ti lešinari ničiji novac NEĆE ODBITI.Tko je lud da ne primi novac koji ne podliježe oporezivanju?Ovo sranje od faksa zasigurno ne!
Nemoj previše vjerovati referentima na fakultetu.Pogotovo onoj babi na drugom katu koja prima prijavnice za porezni studij.Ona meni u listopadu na pitanje što znači da trebam platiti školarinu ako nisam student za osobne potrebe, odgovori da se zaputim u MZOŠ i da mi oni objasne tako nešto???

Melanie

Bakalar
Odakle ti znaš da to ne bi prošlo?Gramzljivi fakulteti će uzeti pare kad god doneseš.Sličnu situaciju i ja imam.Trenutačno nemam novca za drugu ratu i mislim da ću skupiti do kraja tjedna.Planiram platiti drugu ratu kad dolazim prijaviti ispit u veljači.Znači,donesem dokaz o uplati i prijavnicu i obavim što trebam obaviti.Čisto sumnjam da će fakultet odbiti novac.Pazi-novac!Inače,ne znam jeste li vi svjesni situacije oko sebe?Ljudi svakodnevno ostaju bez posla i imaju milijun drugih računa za naplatu.Kad se samo sjetim kako smo prevareni u listopadu iznenadnim uvođenjem školarina.Gadi mi se cijelo sveučilište.Da sam barem prošle akademske godine bio upoznat s mogućim plaćanjem školarine onda bi ovo ljeto negdje radio i zaradio za jednu ratu školarine.Ovako ne bi skupljao i posuđivao novca okolo i hvatao rokove kao da sam dužan kamatarima novac.
Ja ne razumijem oko čega rasprave. AKO JE NAPISANO DA SE ŠKOLARINA TREBA PLATITI NAJKASNIJE DO 31.1.2012. onda se DO TADA treba platiti; što znači danas je bio zadnji dan.
Bila sam danas kod Sanje Storjak u referadi i rekla je da su svi trebali uplatiti do 31.1.2012. i da ne razumije oko čega drame, svi su znali to još u 10 mj kada je bila objavljena odluka...Ajde, ljudi, pametni ste, znate valjda čitati i razumjeti...

vibica

Sve ovo štima, slažem se.
Mene je napala samo kaj je bio problem da donesem papir dva dana kasnije.
Ja sam to napisala prema onome kaj je Sanja rekla, i to kojim tonom. Sigurno neće odbiti lovu, ali mislim da neće proći bez prodika, bez "ucjena" da nećeš biti na popisu ljudi za ispit nakon što ga prijaviš i slično. I opet naglašavam, to je moje mišljenje. Pozdrav!

Skeletor

Ja ne razumijem oko čega rasprave. AKO JE NAPISANO DA SE ŠKOLARINA TREBA PLATITI NAJKASNIJE DO 31.1.2012. onda se DO TADA treba platiti; što znači danas je bio zadnji dan.
Bila sam danas kod Sanje Storjak u referadi i rekla je da su svi trebali uplatiti do 31.1.2012. i da ne razumije oko čega drame, svi su znali to još u 10 mj kada je bila objavljena odluka...Ajde, ljudi, pametni ste, znate valjda čitati i razumjeti...
Pročitaj prije repliciranja post iznad gdje kolegica nema novca za drugu ratu i probija rok.Forum je inače za raspravu.

Melanie

Bakalar
Pročitaj prije repliciranja post iznad gdje kolegica nema novca za drugu ratu i probija rok.Forum je inače za raspravu.
PROČITALA sam da nema novca za drugu ratu. I žao mi je. Ali, odluka je bila donešena u 10 mj ; i već tada se znalo do kada se treba platiti. Stoga, nisu krivi ovi na fakultetu što drugi nisu skupili novce!
Da, forum služi za raspravu, istina! ;)

Mima1991

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Znaci, ja sad ne mogu doci u referadu, platiti drugu ratu i odmah prijaviti ispite koje zelim polagati u 2. mjesecu? I sto mogu onda? Cekati jesen ili?

Skeletor

Možeš pokušati.Ja ću najvjerojatnije to ići napraviti u ponedjeljak.Novce će oni 100% uzeti,ali hoće li ti zbog toga zabraniti izlazak na ispit u veljači-ne znam.

Inače,školarina se treba platiti najkasnije do 31.1.2012 ako ne izlaziš na ispite u veljači.Mnoge kolege su mi pričali da su na prijavi ispita iz organizacije javne uprave 10. i 11.1.2012. ostali neugodno zatečeni i nisu mogli prijaviti ispit ako nisu platili drugu ratu školarine.Dakle,školarinu si trebao platiti krajem prošle godine ako misliš izaći na taj ispit.Jedva 2 mjeseca nakon uplate prve rate.O čemu mi pričamo?Gdje to piše?Naravno nigdje.Da ne govorimo o cijeni ECTS boda za studente za OP koji prema odluci o naknadama na fakultetu jedini nešto plaćaju jer se sami uzdržavaju,ali to naravno nije točno,pošto od ove akademske godine svi plaćaju školarinu bez obzira na uspjeh na državnoj maturi i plasmanu na rang listi.Gdje to također piše-naravno nigdje.Količina laži na ovom fakultetu od strane administrativnog osoblja je nevjerojatna!I onda će mi netko pričati da oni na tom fakultetu nešto rade i brinu za studente?Daj molim te!

Eriatarka

Ja ću sutra ujutro u 8 sati platit drugu ratu. U pola 10 sam u Zagrebu. Otići ću po žig i u 10 predat prijavnice za ispit, pa vam javim ishod je li moguće ili ne.
Uglavnom. Moja frendica je za prvu ratu zakasnila nekoliko dana, bez problema je mogla izaći na sljedeći rok koji je bio za neka 2 tjedna.
Inače, platila bih ranije, ali novaca nikada nije bilo u prvom mjesecu. Ako ikoga zanima. Javim ishod u svakom slučaju.

nikolina25

mislim da kolegica misli npr.prijaviti ispit 5.veljače, a netom prije toga otići u referadu po žig :proud:

plaćena je 2.rata u roku, tako da mislim da je to moguće... no kod nas je moguće svašta tako da je najbolje nazvati referadu :laughing:
Pa da, uplatila sam na vrijeme, 30.01., ali nemam namjeru izaći na ispite u 2.mj. jer ne mogu zbog posla, iz istog tog razloga još nisam otišla po žig, planiram kroz koji dan, nadam se. Na potvrdi jasno piše datum i vrijeme uplate, nadam se da neće raditi probleme zbog žiga, a i ak joj se baš drži prodike nek priča, smo da na kraju udari žig :laughing:

Eriatarka

Pardon, zaboravila sam odgovorit.
Bez ikakvih problema sam drugu ratu platila čak tri dana poslije roka, i bez problema sam prijavila ispit dan nakon što je prijava završila. Lijepo sam se ispričala, nitko me nije ništa pitao, prigovorio. Toliko o nemogućnosti izlaska na ispite u drugom mjesecu.

Eriatarka

Pa 'ne može se' jer je rok bio do 31. 01., ali kako kažem, ja sam uplatila tri dana kasnije i pojavila se na fakultetu i nitko mi nije ništa rekao.

Dario_Zg

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da al fascinantno je da svi zagovornici toga "rok je bio 31.1 " ne govore sto ako ne? letimo s faksa? gubimo godinu? ovo ono...najlakse je govorit "ne ,ne rok je bio do 31.1" ...a objasnjenja koje su posljedice, NIGDJE

dea

Može pomoć...uplatila sam 2 ratu još 10.01 i dobila štambilj. Ali sam zaboravila danas ponjet index...pa me zanima hoće li mi prijavit ispit bez indexa?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks