AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

babebibobu

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Meni pise 29.9. u 13:30 al ne pise kod koga sam. Prezime mi je na G. Jel bi mozda mogli znat cca kod koga bih mogla biti? Hvala

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Meni pise 29.9. u 13:30 al ne pise kod koga sam. Prezime mi je na G. Jel bi mozda mogli znat cca kod koga bih mogla biti? Hvala

najvjerojatnije Hano

brineta12

Jel mi moze netko objasniti odgovornost za veritet i bonitet kod cesije?? Jer dok citam cini mi se ko da je na kineskom, zahvaljujem

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel mi moze netko objasniti odgovornost za veritet i bonitet kod cesije?? Jer dok citam cini mi se ko da je na kineskom, zahvaljujem
ne moze se to bas objasniti. nastrebaj pa kako bude. ja opcenito ovaj predmet ucim bas ono streberski. niti me zanimaju objasnjenja niti materija. ali to sam samo ja :D

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam to učila dosta s razumijevanjem jer mi je građansko bilo zanimljivo, a ako i dođeš npr. kod Kuštrak Managić ona će te tražiti da malo povezuješ stvari (pa i razumiješ).

Veritet odnosno istinistost tražbine znači da je tražbina uistinu i istinita tj. cedent odgovara da ustupljena tražbina stvarno postoji, a bonitet da je ona naplativa tj. mogućnost ostvarenja tražbine, da se može objektivno naplatiti, da ima svoju imovinsku vrijednost.

Ne znam jesam li pomogla :D Ti uvijek to možeš naštrebati, ali eto da stvoriš neki dojam što bi to bilo.

...ivana..

Evo dojmova! GP by, by ☺
Inace sam sa poreznog, i danas na komisiji smo bili podjeljeni! Pola studenata je bilo ko Ernes, Keglevic i Matanovac. A druga polovica kod Niksic, Gliha i mislim da je Barisic??? Prije mene je odustalo dvoje ljudi, zbog toga sto neznaju profesore
Ja sam ipak isla odgovarat i nisam pozalila. Jako ugodni ispitivaci, ne traze detalje ni nista. S tim da me najvise pitao Gliha, i nesto malo Niksic. Pitanja su bila: Sto je cesija? Pravo vlasnista i tuzbe? Sto je oporuka? 1.nasljedni red, i nesto u vezi pravnih poslova (konvaldicija ili tako nesto). Svima koji su kod njih odustali neka bude zao... zato sto su stvarno bili fer i sve mozes svojim rijecima. Kod druge "vesele trojke" prolaznost nije bila bas bajna koliko sam cula. Samo su prosle 2 cure. Tako da sretno svima.

Da, i mene su pitali sto je veritet a sto bonitet? Samo sam rekla da je veritet - istinitost, a bonitet - naplativost. I to je bilo dovoljno

apoljon

Treba ti knjiga svakako uz nju jer ima nekih greskica u skripti..tak da si ju moras malo nadopunit i ispravit stvarima iz knjige...ali dobra je

...ivana..

Na katedri GP je objavljen popis usmenih ispita... pa ako netko nezna kod kojeg je profesora moze si provjerit po tom popisu. Vidla sam da su i Hano, Matanovac i Keglevic na popisu.

...ivana..

Pa i meni je pisalo na studomatu da imam komisiju kod Matanovac, Ernest i Keglevic. A na kraju sam polagala kod Glihe, Niksica i Baretica???? A porezni sam studij, i isto ih je par bilo sa upravnog koji su trebali kod njih odgovarat al su odustali.

Tinčica

Da, građansko je za mene osobno najteži ispit na fax-u, ne toliko zbog gradiva koliko zbog samog ispita, al ako dođem na ispit, ne odjavim ga, pa da mi ne znam tko sjedi u komisiji ne bih odustala i predala se bez pokušaja kad se i ovako i onako računa pad, ako i ne izađeš. tako da je odustajanje pred sam ulazak čista budalaština. No ovo je samo moje razmišljanje na glas...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks