AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Iako je kao rok naveden ponedjeljak ne bude uvijek tada. Može biti i u petak. :) Zavisno kod kojeg si prof. i kako si oni naštimaju.

uniball

Meni je to jako zalosno pogotovo jer su zadnji rok jednu curu rusili 8. put na komisiji i ima zabranu studiranja
Ne mogu vjerovati da se to radi? Pa, kolika netko p*zda mora biti za ići jadnoj ženi tako sjebati život?!? Ogavno! Vjerojatno joj je to zadnji ili među par zadnjih ispita na godini. Malo je reći da sam zgoržen.

Panic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Tko te je to pitao?
Kanceljak :S

Uglavnom kolege, da i ja napišem dojmove !
Na zadnjem roku sam prošla kod Kuštak i 3 sam dobila... Neam pojma kak, ali dugo je ispitivala, išla u detalje i pitala primjere.
Ja sam gradivo stvarno učila sa razumjevanjem ( nisam tolko definicije štrebala ), a skužila sam da je njoj bitno da možeš povezat i pričat o tome... jer pita puno primjea iz života, umjesto iz knjig ! Da znam, puno svi traže, i ovo je jedan od meni osobno najtežih ispita...
I baš se treba stolica zagrijat... !

Sretno svima ljudi !

peroz

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Navedite javno dobro u općoj uporabi____, Vrste štete____,__,__ Vrste oporuke___,___,___ Marko stječe nekretninu u državnom vlasništvu ____ čiji je rok___. Oporučitelj može iznaslijediti ___ ili ___. Popravljanje štete na temelju koje se daje pravična novčana naknada je ____ te se naziva ____. Ujak, nećak pripadaju u ___ stupanj srodstva. Odgovornost za materijalne nedostatke (kada nastupa) ___ i rok u kojem se stjecatelj može pozivati na tu odgovornost je ___. Bilo je i nešto vezano uz zastaru sad se toga ne sjećam točno, zatim si pogledajte jamstvo bilo je nešto vezano i uz to. Koje negativne komponente postoje vezano uz vlasništvo i ostala stvarna prava ___ .
Jel zna netko odgovore na ovo da popuni ???

Aine

Jel zna netko odgovore na ovo da popuni ???
Navedite javno dobro u općoj uporabi: ceste, parkovi, mostovi i sl.
Vrste štete: materijalna(imovinska), nematerijalna(neimovinska), pozitivna(obična), negativna(izmakla korist).
Vrste oporuke: privatna, javna, redovita, izvanredna.
Marko stječe nekretninu u državnom vlasništvu dosjeloscu (?) čiji je rok 10 godina.
Oporučitelj može iznaslijediti jednog ili vise zakonskih zastupnika izrijekom ili jednog ili više naslijednika?
Popravljanje štete na temelju koje se daje pravična novčana naknada je ( ne kuzim kaj bi se tu trebalo staviti) te se naziva novčana ili materijalna satisfakcija.
Ujak, nećak pripadaju u 2. stupanj srodstva.
Odgovornost za materijalne nedostatke (kada nastupa) (?) i rok u kojem se stjecatelj može pozivati na tu odgovornost je 2 godine od dana slanja obavijesti o nedostacima.
Koje negativne komponente postoje vezano uz vlasništvo i ostala stvarna prava: mogucnost nositelja PV da svakog treceg iskljuci od zadiranja u sferu svojih vlasnickopravnih ovlastenja.

Peroz, daj pomozi ako boga znas! Kaj bi ovo trebalo biti s ovim pitanjem s Markom? Ovo s oporuciteljem, da li se to odnoosi na iskljucenje nasljednika? Nije mi jasno ni ovo s popravljanjem stete? I ove negativne komponente! Pomoc, pliz

ideš

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Navedite javno dobro u općoj uporabi: ceste, parkovi, mostovi i sl.
Vrste štete: materijalna(imovinska), nematerijalna(neimovinska), pozitivna(obična), negativna(izmakla korist).
Vrste oporuke: privatna, javna, redovita, izvanredna.
Marko stječe nekretninu u državnom vlasništvu dosjeloscu (?) čiji je rok 10 godina.
Oporučitelj može iznaslijediti jednog ili vise zakonskih zastupnika izrijekom ili jednog ili više naslijednika?
Popravljanje štete na temelju koje se daje pravična novčana naknada je ( ne kuzim kaj bi se tu trebalo staviti) te se naziva novčana ili materijalna satisfakcija.
Ujak, nećak pripadaju u 2. stupanj srodstva.
Odgovornost za materijalne nedostatke (kada nastupa) (?) i rok u kojem se stjecatelj može pozivati na tu odgovornost je 2 godine od dana slanja obavijesti o nedostacima.
Koje negativne komponente postoje vezano uz vlasništvo i ostala stvarna prava: mogucnost nositelja PV da svakog treceg iskljuci od zadiranja u sferu svojih vlasnickopravnih ovlastenja.

Peroz, daj pomozi ako boga znas! Kaj bi ovo trebalo biti s ovim pitanjem s Markom? Ovo s oporuciteljem, da li se to odnoosi na iskljucenje nasljednika? Nije mi jasno ni ovo s popravljanjem stete? I ove negativne komponente! Pomoc, pliz

ovo za stupnjeve srodstva nam je profa na konzultacijama rekla da misli da je 4. stupanj:S

Aine

ovo za stupnjeve srodstva nam je profa na konzultacijama rekla da misli da je 4. stupanj:S
MISLI? profesorica misli? tko je tu lud?

odgovor na pitanje za ujaka i necaka je 3.stupanj srodstva pobocne linije

EDIT: negativna komponenta pv je definitivno iskljucivost, upravo pronasla u Gavelli

selma

Da, ja sam napisala na ispitu 3. stupanj, a za neg.komponentu ograničenost.
Također je bilo pitanje o zastari i njenom prekidu i u kojim situacijama dolazi do prekida(one 3). I o solidarnom jamstvu i kod kojih ugovora je karakteristično.

monalisa

Zamolila bi one koji idu sljedeći tjedan na ispit da kažu kod kojeg su profesora, gdje i u koliko sati? Išla bi slušati ispit, pa da znam. Puno hvala!!

Ima li koga da odgovori na upit?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks