AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

...ivana..

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ma sve ovisi kakve je volje... Bilo je rokova na kojim je pustala na temelju dva postavljena pitanja, a bilo je i onih na kojim je trazila najsitnije detalje! Vidjet cemo sutra kakva ce bit! ☺

mape5

Super Moderator
Koliko ja znam Keglević (ne Keglavić) ona inzistira na preciznom izražavanju. Bar na predavanjima....
tak da ako pita s koliko se stječe deliktna sposobnost, pa ja kažem s 14, ona kaže nije točno. A zašto? zato što nisam rekla s navršenih 14 godina. Bitna stvar. eto...

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
duze nisam pratila temu građanskog..pa nakon pročitanog nema dr.nego skupit živce za učenje po uđb. Recite mi samo kolege vi koji derete po knjizi već, nije mi više jasno da li učite po ovoj najnovijoj? Znam da je bilo priče da neće trebati ta..ali ipak..da ne bih ja po krivoj mj dana raspalila.

...ivana..

Dojmovi sa poreznog kod Keglevic! Izrazito dobre volje je bila danas, pitanja i nisu bila preteska! Pravni poslovi, pobojni i nistetni? Pravo vlasnistva? Vrste obveza? Sto je oporuka? Prekomjerno ostecenje? Sto je GP i karakteristike?

fakin

Super Moderator
Literatura:

Petar Klarić, Martin Vedriš; Građansko pravo (osim poglavlja: Pravna narav pravne osobe i Vrijednosni papiri); Narodne novine (2014)

ovo vrijednosni papiri je u knjizi od 659. do 695. stranice, a je li mi može netko pomoći pa reći od koje do koje je stranice pravna narav pravne osobe jer ja ne vidim poglavlje koje se tako zove? unaprijed hvala

suzyc

IV. Subjekti građanskopravnog odnosa
A. Fizička ili naravna osoba (str.34 -)
B. Pravna ili juristička osoba (str. 38 -)
Pravna narav pravne osobe (str. 39-48).

bojana_kc

Da kao pise da to ne treba a medu pitanjima koja se spominju na ispitu i koja moramo znati je i pitanje teorije realne egzistencije a to spada u pravnu narav pravne osobe.

mape5

Super Moderator
Literatura:

Petar Klarić, Martin Vedriš; Građansko pravo (osim poglavlja: Pravna narav pravne osobe i Vrijednosni papiri); Narodne novine (2014)

ovo vrijednosni papiri je u knjizi od 659. do 695. stranice, a je li mi može netko pomoći pa reći od koje do koje je stranice pravna narav pravne osobe jer ja ne vidim poglavlje koje se tako zove? unaprijed hvala
jel ti to spremas gradansko?

monalisa

Tek se upoznajem s materijom za ucenje, ali u planu mi je u rujnu poloziti
Samo ti dobro zapni jer rujan je zacas tu, i ja spremam za 9mj, ali naučila sam stvarno, nasljedno, još imam pola općeg dijela i obvezno i još se brinem jel cu stići naučit sve i ponoviti. Učim iz knjige, nije tako strašno. Počela sam učiti sa stvarnim pravom jer kažu da je ono najteže, a i dosta mi je vremena trebalo da savladam sve iz stvarnog prava jer ga ima dosta i bas sve treba znati jer sve može biti pitanje.

Aine

vidim, svi spremamo za rujan. da li mi moze netko reci kakva je ovo nova skripta? po kojoj je literaturi radena..?

sufi

Eto ja bi se nadovezala na bojanu o tome da pitaju pitanje koje je vezano uz dio lit.koji nam je navedeno da ga ne moramo uciti..onda ne moramo niti odgovoriti na pitanje. Ali moramo upozoriti ispitivaca kako je navedeno na katedri u rubrici literatura. Nego..ak mi zaista svi iziđemo u rujnu ;-) spalit ce na zivce od ispitivanja!

mape5

Super Moderator
Eto ja bi se nadovezala na bojanu o tome da pitaju pitanje koje je vezano uz dio lit.koji nam je navedeno da ga ne moramo uciti..onda ne moramo niti odgovoriti na pitanje. Ali moramo upozoriti ispitivaca kako je navedeno na katedri u rubrici literatura. Nego..ak mi zaista svi iziđemo u rujnu ;-) spalit ce na zivce od ispitivanja!
pa nek spale na živce, zato ih plaćamo ;)...neki po dva tri puta, jel tak...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks