AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

ideš

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Porezni imaju u 16

uh,dobro je vec sam se uplasila lol.
mozes li mi molim te reci tu foru s nasljednim redovima? gledam u zakonu i novoj knjizi sve je isto...a kao trebali bi se ucit iz zakona jer je doslo do izmjena... jebo me pas, ja ne vidim nikakve razlike izmedu zakona i knjige :/
Meni je isto sve jedno te isto, ali mozda traze bas zakonske definicije :S

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
hm što znači da će vas sve posjesti u jednu dvoranu i tamo ćete biti raspodjeljeni kod profesora, tak je bar bilo prošle godine.
da, tako je bilo prosle godine. od ove svakome na studomatu pise vrijeme i profesor, tako da se ono vise ne prakticira

Darijana

Ekipa znači većina uči po starim skriptama?

Da li je ispit ovaj rok 6 og ili 7 og? Ja ću preskočiti a zanima me zbog slijedećeg roka...

Aine

Ekipa znači većina uči po starim skriptama?

Da li je ispit ovaj rok 6 og ili 7 og? Ja ću preskočiti a zanima me zbog slijedećeg roka...
da, ja ucim po staroj a mislim i da vecina isto. rok je 6og. koliko dugo ucis? ides 20og?

Darijana

Joj ja sam već išla 2 puta ovo mi je treći pa ....A učim već dugo...prvo dok sam se nakanila izaći pa dva pada tako da ne znam ni sama točno vremenski koliko...:)
Ti izlazis? Kod koga si?

Da ja ću 20 og nadam se da će biti uspješno,treća sreća :)

genius

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Hej,zna li netko kako mogu doc do najnovije skripte s promjenama?gledala sam u skriptarnici ali tamo su samo skripte od proslih godina..hvala unaprijed :)

Aine

Hej,zna li netko kako mogu doc do najnovije skripte s promjenama?gledala sam u skriptarnici ali tamo su samo skripte od proslih godina..hvala unaprijed :)
nema najnovije skripte.uzmi si montaninu i strebaj po njoj

Joj ja sam već išla 2 puta ovo mi je treći pa ....A učim već dugo...prvo dok sam se nakanila izaći pa dva pada tako da ne znam ni sama točno vremenski koliko...:)
Ti izlazis? Kod koga si?

Da ja ću 20 og nadam se da će biti uspješno,treća sreća :)
ja idem 20og. iz cega ucis? zelim ti puno srece ;)

Aine

Lutajuci skriptarnicom naisla sam na skriptu od kolegice Monike Bor. Ta skripta ima koliko, 75 str i kolegica je napisala da je iz nje ucila i dobila 4 kod Matanovac. Jesam ja onda luda jer ucim iz Montane koja je detaljna i ima je puno? Da li je netko ucio po njoj i hm prosao?

martinatt

pitanja kod hane: zastara,raskid ugovora (i onda je u krug pitao tako da svako nadopuni sta prethodna osoba nije znala)mene je jos pitao zemljisne knjige i pretpostavke odg za stetu (i podpitanje razliku izmedu objektivne i subjektivne stete),pitao je ostale jos prvi i drugi nasljedni red,hipoteka,zalozno pravo i nemogu se vise sjetit :)

Darijana

pitanja kod hane: zastara,raskid ugovora (i onda je u krug pitao tako da svako nadopuni sta prethodna osoba nije znala)mene je jos pitao zemljisne knjige i pretpostavke odg za stetu (i podpitanje razliku izmedu objektivne i subjektivne stete),pitao je ostale jos prvi i drugi nasljedni red,hipoteka,zalozno pravo i nemogu se vise sjetit :)
Koliko vas je prošlo?

martinatt

Od nas 6 sta smo odjednom odgovarali nas je proslo 3 s tim da su prije isli jedna cura (koja nije prosla) I decko (za kojeg neznam kako je proso)

Darijana

Od nas 6 sta smo odjednom odgovarali nas je proslo 3 s tim da su prije isli jedna cura (koja nije prosla) I decko (za kojeg neznam kako je proso)
Ok hvala ti na info i sorry što gnjavim al ako možeš još samo odgovor jel treba znati sve u detalje ili ....hvala još jednom :)

cimiii

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam bila kod kuštrak, od nas 8,prošla je jedna žena. ko ispitivač je ok, daje stvarno puuuuuuuuuno vremena da se razmisli,al očito sve vezano uz pitanje treba sve i jako dobro znat, da bi se moglo proći.. mene je pitala pravo građenja,pa sam se spetljala, zbunila me, nisam najbolje znala, potpitanjima smo došle do zem.knjiga ( koje nisam znala) pa ugovor o darovanju , pa i tu potpitanja vezano za z.k., oblike pravnog posla, možda je još bilo potpitanja al ispitivala me sigurno prek 45min,pa se višene mogu sjetit... vidila sam da mi je na svoj papir zapisala dvojku,taman sam se ponadala, jel sam bila uvjerena da ću past, al me pitala opće i posebne pretpostavke upisa u z.k,od silne treme i gubitka koncentracije nakon predugog ispitivanja to nisam znala - pa me rušila. razočaranje do neba :( -.- xD ono na što sam pukla je to dugo ispitivanje i šta daje puno vremena, al gađa ono što ne znaš..rađe da me rušila odma nego mrcvarila i gubila vrijeme bzvz..al eto...nek se jave slušači, oni su sigurno objektivniji :)

treshnjica

Ta skripta nije dovoljna, kolegica je sa poreznog studija..

Lutajuci skriptarnicom naisla sam na skriptu od kolegice Monike Bor. Ta skripta ima koliko, 75 str i kolegica je napisala da je iz nje ucila i dobila 4 kod Matanovac. Jesam ja onda luda jer ucim iz Montane koja je detaljna i ima je puno? Da li je netko ucio po njoj i hm prosao?
Ta skripta nije dovoljna, kolegica je sa poreznog studija..

Zna li netko kakav je to miran posjed? U skripti od montane spominje se ali ne piše šta je točno.. To me pitala prof. Kuštrak.

cimiii

Ja to nisam nasla u knjizi. Evo sada sam trazila i toga nema
meni u skripti se to spominje kod zaštite posjeda.

..zaštita se pruža prema posljednjem stanju posjeda i nastalom smetanju neovisno o pravu na posjed, pravnom temelju posjeda, poštenju posjednika i je li smetanje u javnom,društvenom interesu.-dakle i viciozan posjednik ima pravo na zaštitu.
aktivna legitimacija- tužitelj može biti samo onaj koji je do trenutka smetanja bio posljednji mirni posjednik. ( znači kakav mora bit posjed- miran posjed.)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks